Drillo gir flere nye sjansen

Erik Huseklepp og flere debutanter får sjansen til å imponere Drillo i oppkjøringen til vårens VM-kvalifisering.

Drillo

TESTER NYE OG GAMLE: Drillo vil bruke kampene til å vurdere både nye og gamle kjenninger av landslaget.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I dag offentligjorde Norges Fotballforbund hvilke spillere som skal møte Sør-Afrika og Zambia i Januar. Kampene skal spilles henholdsvis 8. -og 12. januar, og det er en ung tropp som Egil Olsen har plukket ut.

– Troppen er i stor grad preget av morgendagens A-landslagsspillere. Det er en veldig ung tropp, og mange av de som var med på vinterturneringen i Thailand i januar er med også her, sier Olsen.
Flere debutanter

Flere debutanter

Flere U21-spillere har tatt godt vare på sjansene de har fått i kvalifiseringen i høst- Nå gleder Olsen seg til å se om også flere av de som dominerer i hjemlig serie kan ta steget opp på A-lagsnivå.

– Når det gjelder de Lanlay, så er han en av få kantspillere som også er god en mot en. Strandberg var tatt ut til Thailand-turneringen, men medlte forfall, og han er en veldig moden og klok spiller. Og ikke minst blir det fint å få testet ut er begge de to midtbanespillere til Strømsgodset, de er kreative og har stor løpskapasitet. Marcus Pedersen er en veldig spennende spisstype, som har hatt en bra bra sesong også for U21-landslaget. Mohammed Fellah er også ny - han har hatt en bra høstsesong, og nå får han sjansen til å vise seg frem, sier Olsen.

Erik Huseklepp

NY SJANSE: Erik Huseklepp får sjansen til å bevise at han fortsatt kan være en viktig mann for Drillo.

Spent på Huseklepp

Erik Huseklepp var svært sentral for Egil Olsen i forrige kvalifisering, men har ikke deltatt på noen av samlingene til VM-kvalifiseringen i høst. Huseklepp har slitt med en vond hofte og har ikke helt funnet tilbake formen som gjorde han fast på landslaget for et år siden. Olsen vil blant annet benytte samlingen til å sjekke formen til Huseklepp.

– Jeg har lyst til å se litt på Huseklepp, om han klarer å komme ordentlig tilbake igjen. Ardian Gashi er også med - han er den eldste i troppen, men han har ikke vært med så mye. Spillere som Christian Grindheim og Bjørn Helge Riise er ikke med, men dem kjenner vi godt fra før og nå ville vi heller teste ut et par nye, sier Olsen.

- Verdifull kamptrening

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er glad for at landslaget får bryne seg mot god motstand når flere nye spillere skal vurderes.

Nils Johan Semb

GOD KAMPTRENING: Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener kampen mot Sør-Afrika og Zambia gir landslaget verdifull kamptrening.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

– Det er få internasjonale datoer å spille landskamper på, det har blitt kuttet mer og mer de siste årene. På en turnering som dette kan vi fange opp spillere som banker på døra til landslaget, og dette er også svært verdifull kamptrening for våre beste spillere fra Tippeligaen. Sist vinter deltok vi i en internasjonal turnering i Thailand, og mange av spillerne som var i troppen er nå etablerte landslagsspillere, sier Semb.

He er hele Norges tropp til kampene mot Sør-Afrika og Zambia:

André Hansen - Odd Grenland
Rune Almenning Jarstein - Viking
Jo Inge Berget - Molde
Tarik Elyounoussi - Rosenborg
Magnus Wolff Eikrem - Molde
Mohammed Fellah - Vålerenga
Vegard Forren - Molde
Ardian Gashi - Helsingborg
Erik Huseklepp - Brann
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Stefan Johansen - Strømsgodset
Anders Konradsen - Strømsgodset
Ruben Kristiansen - Tromsø
Yann- Erik de Lanlay - Viking
Marcus Pedersen - Odense
Tore Reginiussen - Rosenborg
Espen Ruud - Odense
Stefan Strandberg - Rosenborg
Alexander Toft Søderlund - Haugesund
Lars Christopher Vilsvik - Strømsgodet

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.