NRK Meny
Normal

Drillo bekymret for trøtte bein

Landslagssjef Egil Drillo Olsen er mer bekymret for at spillerne er slitne enn at det ikke kommer folk for å se hans comeback på Ullevaal onsdag.

Landslagstrener Egil Drillo Olsen under landslagets pressekonferanse i Oslo
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Selv så han litt småtrøtt ut der han sto på Hotel Bristol mandag. Der måtte han for 750. gang svare på spørsmål om han kunne vært Afrika-turen for uten, som han selv sa det.

Og Olsen innrømmer at han er glad han ikke skal spille kampen mot Finland etter den slitsomme turen, der en del av spillerne ikke engang hadde muligheten til å legge setet bakover for å få hvilt ut på flyet hjem.

- Det henger i hvert fall igjen litt hos meg, men heldigvis skal jeg ikke spille. Hos noen av spillerne henger turen fortsatt igjen, og jeg frykter faktisk at noen av dem ikke skal være hundre prosent når onsdagen kommer, sier han.

Det begynner å bli en del år siden Drillo ruslet ut av Ullevaal med tap i bagen. Onsdag kan han innkassere sin 30. strake hjemmekamp uten tap, hans 28. på Ullevaal.

Likt utgangspunkt

Gjestene fra badstulandet kommer fra 2-0-seier over Wales til Ullevaal. Og Olsen trøster seg med at finnene kanskje heller ikke akkurat sprudler fire dager etter å ha begravd Wales' mulighet til å komme til VM.

- Begge lagene har hatt en like dårlig oppladning. De kommer fra en VM-kvalifiseringskamp til en privatkamp. Det er ikke optimalt. Uansett blir jeg skuffet hvis vi ikke spiller bedre enn mot Sør-Afrika. Den kampen fikk vi begrenset med utbytte av, men vi fikk iallfall med oss alle 15 spillere hjem igjen, humrer han.

I motsetning til hans forgjenger Åge Hareide, tenker ikke Olsen så mye på at Norge skal vinne folket. I hvert fall ikke akkurat nå.

Tenker kun seier

- Det er klart det er moro å spille foran mange folk, men jeg foretrekker heller å vinne med 5000 på tribunen enn å tape foran 20.000. Akkurat det der med hvor mange som kommer for å se på er det andre som får ta seg av. Jeg tipper markedsavdelingen er mer opptatt av slikt. Jeg konsentrerer meg om andre ting, sa Drillo foran det som kan bli et aldri så lite jubileum for
fotballprofessoren.

Han vil ikke røpe om det blir 4-4-2 eller 4-5-1 i møtet med Peter Kopteff og co. på et ikke altfor striglet Ullevaal.

- Banen er ikke særlig god og jeg tror neppe den er blitt noe bedre med det været som har vært i det siste. Når jeg tar ut laget, kommer jeg nok til å forholdene litt i bakhodet, sa Olsen.

Slitne spilleren på mandagens presekonferanse
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.