NRK Meny
Normal

Dramatiske sluttminutter

Bodø/Glimt hadde seieren i lomma, men HamKam ville det annerledes.

Arne Erlandsen
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Bodø/Glimt og HamKam spilte 2-2 på Briskeby.

Les også: Kampfakta

Før kampen stod HamKam med ett tap på de siste fem kampene. Bodø/Glimt på sin side er svake borte. Status på fremmed gress for nordlendingene hittil denne sesongen var før bataljen på Briskeby to seire på ti forsøk.

Gode HamKam-sjanser

Og det så lenge ut til at begge lag skulle videreføre sine statistikker. For HamKam åpnet best og skapte en rekke gode muligheter. Mot slutten av første omgang presser hjemmelaget knallhardt.

Ti minutter før slutt får Arnar Førsund en kjempesjanse. Han skyter fra to meters hold, men ballen går via en Glimt-forsvarer og ut til corner.

Tre minutter senere klinker Tommy Øren til fra 12 meter, men Glimts Pavel Londak får slått til ny corner.

Les også: Resultater og tabell

Stolpeskudd

Enda fem minutter går før det er Markus Ringbergs tur til å teste skuddfoten. Han får ballen i beina inne i Glimts 16-meter, men svenskens skudd treffer stolpen knallhardt.

Det var derfor mange på Briskeby som endelig kunne slippe jubelen løs da Ante Vitaic gir hjemmepublikummet reprise på sin scoring fra forrige hjemmekamp mot Strømsgodset. Kroatens corner går via en Glimt-spiller og i mål.

HamKam-overtak

Uten å briljere hadde derfor hjemmelaget et svakt overtak de første 45 minuttene. Likevel klarte de ikke helt å omsette de sjansene de fikk i mål.

I pausen innrømmet Glimt-trener Bent Inge Johnsen at scoringen var fortjent:

- HamKam har ført kampen og det er helt fortjent at de leder 1-0.

HamKams trener Arne Erlandsen var tilsvarende fornøyd:

- Vi har vært klart best, men jeg føler vi fremdeles har mer å gå på. Nå må vi bare gå ut og drepe kampen og ikke bli for passive.

Underholdende andreomgang

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Andre omgang ble desto mer underholdende, med gode sjanser for begge lag. Glimt kommer tydelig mer med i kampen og begynner å skape farlige muligheter.

Men først får innbytter Marcus Pedersen mulighet til å doble HamKams ledelse. To minutter ut i andre omgang opptrer den rutinerte Runar Berg noe urutinert da han er uoppmerksom i eget felt. Glimt reddes av en god Pavel Londak.

Glimt snur kampen

Litt mot spillets gang utlikner Bodø/Glimt syv minutter ut i andre omgang. HamKam-forsvaret gir Trond Olsen både rom og tid før han får slått ballen til Stig Johansen i feltet. Den rutinerte nordlendingen lar seg ikke be to ganger og setter ballen trygt inn bak Jon Masalin.

Nøyaktig ti minutter senere trenger Birkir Bjarnasson to sjanser på Masalin for å sende Glimt opp i ledelsen. Hans første skudd kommer i retur, og den lurer han inn i nettmaskene. Bodø/Glimt har snudd kampen.

Taktisk omlegging

Den siste halvtimen presser hamarsingene på for utlikning og bytter ut Frode Bjørnevik med Leonardo da Silva. Samtidig legger de om til en 3-4-3-formasjon.

Minuttet før full tid belønnes dette taktiske grepet med utlikning. Det er Knut Henry Haraldsen som får æren av å heade en corner inn bak Londak i Glimt-målet.

Kampen ebber ut til uavgjort. Uten at noen av lagene var veldig godt fornøyd med dét.

Misnøye i begge leire

Målscorer Haraldsen følte seg snytt for tre poeng:

- Vi burde tatt tre poeng i denne kampen. Vi har store sjanser, men klarer ikke å sette de. Men det er opp til oss selv nå å vinne denne kvallikplassen.

Heller ikke Glimts Kåre Ingebrigtsen var noe særlig fornøyd med utfallet av kampen:

- Etter 1-1 er vi langt bedre og burde ha tatt med oss tre poeng i denne kampen. Men vi er vanskelige å slå, så det blir nok noen poeng fremover også.

Arne Erlandsen var fattet etter kampen:

- Vi gjør en bra kamp og skaper mange sjanser. De korte periodene vi ikke henger med straffes vi. Hovedproblemet vårt er å ikke klare å avgjøre kamper.

Edelt metall i Bodø?

Det var mye som stod på spill for begge lag. HamKam kjemper for å holde Aalesund bak seg på tabellen og for å sikre seg fornyet kontrakt i Eliteserien. Bodø/Glimt er med i medaljekampen.

Men å snakke høyt om medaljer ønsker ikke Ingebrigtsen:

- Nå må vi bare ta med oss de poengene vi kan få så får vi telle opp til slutt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.