Snappet sølvet: – En deilig følelse

LERKENDAL/OSLO (NRK.no): Mike Jensen ble den store helten da Rosenborg sikret sølvet i eliteserien kun 13 minutter før sesongen var historie.

Jensen

SCORET TO: Her feirer Mike Jensen den viktige 2-1-scoringen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Dorsin

UTLIGNET: Mikael Dorsin sørget for at Rosenborg tok med seg 1-1 til pause.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det var en sterk prestasjon fra oss. Hele laget sto frem, sier Jensen til NRK.no etter å ha sikret seieren med to scoringer.

Dansken feiret hemningsløst og sprang til supporterne for å motta hyllesten.

– Det var en deilig følelse, gliser Jensen, som mottok store ord fra trener Kåre Ingebrigtsen.

– Danmark må ha et usannsynlig bra landslag når han ikke er i troppen, sa Ingebrigtsen til TV 2 om sin bestemann.

Fikk Molde-hjelp

Rosenborg har sakte, men sikkert nærmet seg Odd på 2.-plass i serieavslutningen, og i årets siste kamp karret trønderne seg forbi.

Seriemester Molde ble nemlig for sterke for telemarkingene, som tapte 2-0 i Romsdal.

Trønderne var imidlertid nødt til å vinne, og etter en sjansefattig 1.-omgang, satte vertene fart utover i kampen. Kun sju minutter etter at hjemmelaget fikk hjelp av erkerival Molde, løsnet det for Rosenborg og Mike Jensen.

Og det var vel typisk at det var Martin Ødegaard, Norges store fotballyndling, som hadde en stygg feilpasning like før scoringen. 15-åringen ga ballen til Thomas Malec, som igjen fant Mike Jensen.

Dansken fintet ut Adam Larsen Kwarasey og satte ballen i det tomme målet. Ni minutter senere sikret midtbanespilleren sølvet da han pirket ballen over mållinjen.

Innbytter Riku Riski fikk æren av å sette inn kampens siste mål to minutter på overtid.

– Vi har kontroll i 2.-omgang. Jeg synes vi spiller taktisk godt, sier Jensen til NRK.no.

Historisk Kovács

Selv om det til slutt ble stor forskjell på resultattavla, var det Strømsgodset som tok initiativet på Lerkendal, og særlig Øyvind Storflor skapte trøbbel for gamleklubben i åpningsminuttene.

Men det var ringriven Péter Kovács som sendte gjestene i føringen. 36-åringen sto på bakerste stolpe og pirket inn et mislykket skudd fra Iver Fossum.

Scoringen var ungarerens tiende mål denne sesongen og hans 75. i eliteseriekarrieren. Dermed snek han seg forbi Daniel Nannskog som den mestscorende utlendingen noensinne.

Dorsin-mål

Mikael Dorsin skrev også historie ved å bli den første svenske spilleren med 250 kamper i eliteserien, ifølge Infostradasports.

Etter 38 minutter markerte han jubileet ved å styre inn utligningen fra Tore Reginiussens heading. Det var hjemmelagets første målsjanse i kampen, men målet satte også fart i hvittrøyene.

Kun minutter senere var Jonas Svensson svært nær ved å snu kampen før pause, men skuddet med venstrefoten smalt i tverrliggeren.

Det hadde imidlertid ingenting å si da Rosenborg tok med seg energien inn i 2.-omgangen – og rappet til seg sølvet.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP
 • Frisparkperle snudde for City

  Manchester City slet før pause, men våknet i tide og slo Porto 3–1 i mesterligaåpningen. Ilkay Gündogans frisparkmål ble sentral i snuoperasjonen.

  Dermed fikk Citys stjernegalleri en solid start på den nye europacupsesongen. Scoringer fra Sergio Agüero (straffe), Ilkay Gündogan og Ferrán Torres sørget for det.

  Men det lugget lenge for de lyseblå i deres egen storstue. Luis Diaz sendte tidlig Porto i føringen, og gjestene fra Portugal viste ellers gode tendenser i første omgang.

  Hjemmelaget hevet seg markant i annen omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Gündogan gjorde 2–1 på frispark i det 65. minutt. Ballen gikk over Porto-muren og dalte i nettet utenfor Marchesins rekkevidde. Det var det siste tyskeren gjorde før han ble tatt av banen.

  I den andre kampen i gruppe C vant Olympiakos 1–0 over Marseille. Koka ble matchvinner helt på tampen for de greske vertene. (NTB)

  shdrdt
  Foto: Tim Keeton / AFP
 • Selvmål reddet Liverpool

  Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett.

  Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang.

  Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass. Da Dusan Tadic ble slått fint gjennom og lobbet ballen lekkert over keeper, var det en rask Fabinho som med nød og neppe rakk tidsnok til streken og som kunne saksesparke ballen ut.

  Fabinho, som normalt spiller på midtbanen, måtte erstatte nederlenderen etter at han ble tøft taklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Premier League-oppgjør.

  Søndag opplyste Liverpool at nederlenderen har pådratt seg en båndskade i kneet og må opereres. Han er trolig ute i mange måneder.

  De regjerende engelske seriemestrene har hatt en variabel start på sesongen, blant annet med 2–7-tap mot Aston Villa. Derfor var det nok ekstra viktig å kunne ta med seg tre poeng i mesterligaåpningen.

  I den andre kampen i gruppa slo Atalanta Midtjylland hele 4–0 i Danmark. (NTB)

  egshrdr
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP