Snappet sølvet: – En deilig følelse

LERKENDAL/OSLO (NRK.no): Mike Jensen ble den store helten da Rosenborg sikret sølvet i eliteserien kun 13 minutter før sesongen var historie.

Jensen

SCORET TO: Her feirer Mike Jensen den viktige 2-1-scoringen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Dorsin

UTLIGNET: Mikael Dorsin sørget for at Rosenborg tok med seg 1-1 til pause.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det var en sterk prestasjon fra oss. Hele laget sto frem, sier Jensen til NRK.no etter å ha sikret seieren med to scoringer.

Dansken feiret hemningsløst og sprang til supporterne for å motta hyllesten.

– Det var en deilig følelse, gliser Jensen, som mottok store ord fra trener Kåre Ingebrigtsen.

– Danmark må ha et usannsynlig bra landslag når han ikke er i troppen, sa Ingebrigtsen til TV 2 om sin bestemann.

Fikk Molde-hjelp

Rosenborg har sakte, men sikkert nærmet seg Odd på 2.-plass i serieavslutningen, og i årets siste kamp karret trønderne seg forbi.

Seriemester Molde ble nemlig for sterke for telemarkingene, som tapte 2-0 i Romsdal.

Trønderne var imidlertid nødt til å vinne, og etter en sjansefattig 1.-omgang, satte vertene fart utover i kampen. Kun sju minutter etter at hjemmelaget fikk hjelp av erkerival Molde, løsnet det for Rosenborg og Mike Jensen.

Og det var vel typisk at det var Martin Ødegaard, Norges store fotballyndling, som hadde en stygg feilpasning like før scoringen. 15-åringen ga ballen til Thomas Malec, som igjen fant Mike Jensen.

Dansken fintet ut Adam Larsen Kwarasey og satte ballen i det tomme målet. Ni minutter senere sikret midtbanespilleren sølvet da han pirket ballen over mållinjen.

Innbytter Riku Riski fikk æren av å sette inn kampens siste mål to minutter på overtid.

– Vi har kontroll i 2.-omgang. Jeg synes vi spiller taktisk godt, sier Jensen til NRK.no.

Historisk Kovács

Selv om det til slutt ble stor forskjell på resultattavla, var det Strømsgodset som tok initiativet på Lerkendal, og særlig Øyvind Storflor skapte trøbbel for gamleklubben i åpningsminuttene.

Men det var ringriven Péter Kovács som sendte gjestene i føringen. 36-åringen sto på bakerste stolpe og pirket inn et mislykket skudd fra Iver Fossum.

Scoringen var ungarerens tiende mål denne sesongen og hans 75. i eliteseriekarrieren. Dermed snek han seg forbi Daniel Nannskog som den mestscorende utlendingen noensinne.

Dorsin-mål

Mikael Dorsin skrev også historie ved å bli den første svenske spilleren med 250 kamper i eliteserien, ifølge Infostradasports.

Etter 38 minutter markerte han jubileet ved å styre inn utligningen fra Tore Reginiussens heading. Det var hjemmelagets første målsjanse i kampen, men målet satte også fart i hvittrøyene.

Kun minutter senere var Jonas Svensson svært nær ved å snu kampen før pause, men skuddet med venstrefoten smalt i tverrliggeren.

Det hadde imidlertid ingenting å si da Rosenborg tok med seg energien inn i 2.-omgangen – og rappet til seg sølvet.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter