NRK Meny
Normal

Her redder Ronaldo Reals ære

De har blitt kalt «Galacticos» fordi de har så mange, store stjerner. Men mot Barcelona lørdag kveld var det ingen stjernenykker fra Real Madrid. Bare beinhardt arbeid.

FBL-ESP-LEAGUE-REAL MADRID-BARCELONA

Her setter Cristiano Ronaldo inn 1-1 fra straffemerket.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Spain Soccer La Liga

Lionel Messi peker mot himmelen etter sin 1-0-scoring mot erkerival Real Madrid på Santiago Bernabau.

Foto: Arturo Rodriguez / Ap

Sist de møtte Barcelona ble de feid av banen nesten uten å få låne ballen. Barcelona vant da 5-0 etter en vanvittig oppvisning.

Selv om det ble uavgjort 1-1 lørdag, føltes det nok som en aldri så liten revansj for de hvite. For kampens løp ga dem ikke akkurat gode kort på hånden.

Real kjørte på med ti mann

Noen minutter etter pause fikk Real stopper Raul Albiol utvist. Barcelona fikk straffe, og selvsagt scoret Lionel Messi. Dermed hadde Real Madrid det som for de aller fleste lag er et umulig utganspunkt:

De lå under mot verdens beste lag når det gjelder å holde på ballen. Og de var én mann i manko.

FBL-ESP-REAL MADRID-BARCELONA

Mens lagkompis Pepe jubler som besatt, løper målscorer Cristiano Ronaldo tilbake til midten med ballen for å få kampen fortest mulig i gang igjen.

Foto: DANI POZO / Afp

Real var imidlertid ikke ferdig. Langt derifra. De kjørte på fremover da sjansene bød seg, og Barcelona hadde tidvis mer enn nok med å holde tritt. Riktignok var katalanerne farlige på kontra, men det var noe veldig bestemt over Cristiano Ronaldo og co.

Rett i krysset

Begge lag hadde skudd i treverket, store sjanser og gode keepere. Det skjedde med andre ord veldig mye på slutten, selv om det ikke ble så mange mål.

Ni minutter før full tid fikk imidlertid Real uttelling. Dani Alves felte Marcelo i feltet. Straffe til Real, Ronaldo klinte den rett i krysset.

Han jublet imidlertid ikke - han bare løp rett inn i mål, hentet ballen, og travet tilbake til midten. Real ville - og måtte egentlig - vinne.

Tre «El Clásico» igjen

FBL-ESP-REALMADRID-BARCELONA

Real Madrid-trener José Mourinho hilser på Barcelona-trener Pep Guardiola før lørdagens kamp. De to skal møtes flere ganger de neste ukene.

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

Det klarte de aldri. Men etter ydmykelsen på Camp Nou sist, vant de nok tilbake både æren og troen på at Barcelona kan slås.

Og de neste ukene blir det nok av muligheter til å gjøre nettopp det.

For selv om Barcelona mer eller mindre har sikret seriegullet med uavgjort lørdag (åtte poeng foran Real, seks kamper igjen) - kan Real fortsatt stikke kjepper i hjulene for katalanerne.

Begge lag er nemlig med i både den spanske cupen og mesterligaen, der de skal møtes i løpet av de kommende ukene.

Først er det Copa del Rey-finale på Mestalla mellom de to lagene onsdag førstkommende. Deretter møtes de i dobbeltmøte i semifinalen i mesterligaen 27. april og 3. mai.

Scoringskongen

At Lionel Messi og Cristiano Ronaldo skulle score, var det neppe høy odds på. De to har henholdsvis 30 og 29 mål, på henholdsvis 28 og 30 kamper.

Messi har nå scoret 49 mål totalt i alle turneringer denne sesongen. Dermed er han den spilleren med flest mål totalt i én og samme sesong i Spania noensinne. Før kampen lå han likt med Athletic Bilbao-legenden Zarraonandia Montoya (1950/1951-sesongen).

Barcelona har minst ni kamper igjen å spille før sommerferien. Så Messi kommer nok opp i 50.

PS! Barcelonas angrepstrio Lionel Messi, David Villa og Pedro Rodriguez har nå 60 mål mellom seg i ligaen. Det er mer enn alle andre lag i hele La Liga, bortsett fra Real Madrid.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.