NRK Meny
Normal

Bratseth: – Det er klar fordel Dortmund

Borussia Dortmund hadde flere enorme sjanser til å avgjøre kampen, men sjanse etter sjanse ble spolert mot Málaga. Likevel er tyskerne klare favoritter til å ta seg til semifinalen i mesterligaen.

Dortmund-spiss Robert Lewandowski

Dortmund-spiss Robert Lewandowski hadde en rekke sjanser til å avgjøre kampen, men forsøkene endte enten i keeperhanskene til keeper Caballero (t.h.) eller utenfor.

Foto: Jorge Guerrero / Afp

Jan Åge Fjørtoft uttalte før onsdagens kvartfinale at det tyske laget er en vinnerkandidat i årets mesterliga.

Den spådommen kan fortsatt gå i oppfyllelse, men da må Dortmund få ballen i mål.

Mario Götze

Mario Götze sløste stort mot Málaga. Her i duell med Mártin Demichelis.

Foto: Marcelo del Pozo / Reuters

Mot Málaga hadde det tyske storlaget en rekke store muligheter til å klare nettopp det - men én etter én havnet skuddforsøkene i klypene på Málagas gode keeper Wilfredo Caballero.

Les også: Real Madrid herjet med Galatasaray

Götze misset grovt

Málaga var heller ikke ufarlige, spesielt playmakeren Isco var farlig frempå ved et par anledninger, men sammenlignet med Dortmunds sjansesløseri var det tynne greier.

Mario Götze kom alene med keeper to ganger i den første omgangen, men begge skuddforsøkene ble parert av «Willy», som Málaga-keeper Wilfredo Caballero ofte kalles.

I andre omgang var det polske Robert Lewandowski sin tur til å brenne de mest opplagte scoringsmulighetene for Borussia Dortmund.

Den aller største kom etter 47 minutters spill, da den polske landslagsspilleren mottok en pasning på sølvfat like foran Málaga-buret.

Rune Bratseth

Tidligere Tysklands-proff Rune Bratseth mener Dortmund kom best ut av onsdagens målløse oppgjør i Spania.

Spissen skulle bare bredside ballen i mål, men var uheldig og skled i avslutningsøyeblikket. Dermed endte skuddforsøket med et innkast (!) til hjemmelaget.

– Klar fordel Dortmund

Selv om det verken ble forlengs- eller baklengsmål for Dortmund, lever håpet om den gjeve semifinaleplassen i mesterligaen i beste velgående.

– Det er klar fordel Dortmund i returoppgjøret, sier Viasat-ekspert og tidligere landslagsspiller Rune Bratseth etter kampen.

De regjerende tyske seriemesterne er nemlig ubeseiret på hjemmebane i Europa denne sesongen, fire seire på fire kamper, og i returoppgjøret på Signal Iduna Park, tidligere kjent som Westfalenstadion, venter 80.000 seiersvante tyskere på tribunen.

Returoppgjøret spilles tirsdag 9. april i Tyskland.

PS! Borussia Dortmund er eneste lag i årets mesterliga som ennå ikke har tapt.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.