Dorsin feiret jubileet med målfest

Mikael Dorsin markerte sin kamp nummer 200 for Rosenborg med to scoringer og en målgivende.

Micke Dorsin

Mikael Dorsin scoret to for Rosenborg i kampen mot Brann mandag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

RBK-Brann

Mikkel Diskerud scoret RBKs mål nummer to.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Mikael Dorsin (th) i duell med Fredrik Haugen

Mikael Dorsin (th) i duell med Fredrik Haugen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det var jubileum og festfotball i dag, så da gjelder det å sette et par sjanser, sa Dorsin til NTB etter kampen.

Dermed har Rosenborg fått en perfekt start på årets sesong, etter at Odd ble slått 1-0 borte i seriepremieren.

Med de to seierne er trønderne på tabelltopp.

– Drømmeåpning

Og det ble til tider både underholdende og fartsfylt på Lerkendal Stadion da Rosenborg og Brann møtes til storkamp mandag.

Rosenborg, som har fått Per Joar Hansen som trener siden forrige sesong, viste frem en etterlengtet offensiv side under trønderlagets første hjemmekamp.

– En drømmeåpning for oss. Selv om 4-0 kanskje er i overkant, så spiller vi attraktiv, offensiv fotball som jeg håper publikum satte pris på, sier trener Hansen.

Sjansebonanza

Og selv om begge erkerivalene spilte offensiv og angrepsvillig fotball, og også skapte flere store sjanser de første 20 minuttene, ble dette etter hvert Rosenborgs kamp.

Den første halvtimen ble det rene sjansebonanza på gressmatta på Lerkendal, med flere muligheter til begge lag. Erik Huseklepp var blant annet frempå flere ganger og hadde en stor sjanse allerede etter tre minutter.

1.-omgang endte likevel målløst.

Fortjent ledelse

Men da Mikael Dorsin satte inn 1-0 for Rosenborg etter 49 minutter var det ikke ufortjent. De hvitkledde tok over mye av spillet utover i 1.-omgang, og det lå en scoring i lufta.

Målet kom etter et frispark av Tobias Mikkelsen. Dorsin kunne skyte ballen i mål fra kloss hold.

Fire minutter senere kom 2-0-scoringen etter et flott Rosenborg-angrep.

Igjen var Dorsin innblandet, men denne gangen sendte han ballen 45 grader ut til Mikkel Diskerud som stod umarkert foran mål.

– Det er deilig å se at vi får til det vi trener på, og at angrepsmønsteret sitter som det skal, sier Diskerud.

Ble ren RBK-dominans

Etter dette gikk lufta litt ut av Brann-laget, og de siste minuttene ble det ren RBK-dominans i oppgjøret.

3-0 kom ved Borek Dockal etter 85 minutter, før Mikael Dorsin gjorde ydmykelsen total for Brann-fansen da han la på til 4-0 i det 89. minutt.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.