NRK Meny
Normal

En japaner var Brasils beste spiller

BLOGG: Neymars to mål mot Kroatia vil for alltid bli stående i historiebøkene. Dessverre vil man fort glemme Freds hårreisende filming – og den japanske dommerens innsats – i samme kamp.

Freds filming

PINLIG: Fred appellerte voldsomt til dommeren om at han ble revet overende av Dejan Lovren - og dommeren lot seg lure.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

For vær så snill: Hvordan den japanske dommeren Yuichi Nishimura kunne overse den brasilianske spissens selvforskyldte og svært lite troverdige bakoverfall midtveis ut i andreomgang er for meg en gåte.

Les også: Neymar innfridde - Brasil vant VMs første kamp

Dømt sin siste kamp i Brasil-VM?

Jeg skjønner kroatiske Dejan Lovren godt, jeg. At han sendte noen spydige gloser rett opp i ansiktet på kampdommeren etter den horrible straffedømmingen. For selv om åpningskampen av fotball-VM alt i alt var som en kritikerrost Broadway-musikal (fyrverkeri!), får det være måte på hva som tillates av skuespill.

Fred

Fred pekte mot himmelen i gledesrus etter å ha blitt tildelt straffespark i VM-åpningen mot Kroatia. Ikke pent.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Det er tross alt fotball-VM. Kom an, liksom.

Nishimura, jeg er redd du kanskje har dømt din siste kamp i dette VM. For det var ikke bare straffedømmingen som var feil. Japaneren virket å ha langt høyere skuldre enn de brasilianske spillerne, som alt i alt beviste at de takler presset på hjemmebane.

Før Oscars 3-1-scoring skulle Kroatia hatt frispark. Og ellers ble en rekke frispark og innkast dømt i alle vindens retninger. Nishimura var overalt og ingensteder på en gang.

Neymar, din heldiggris

Og foruten dommerens 2’er på børsen var Brasil, og spesielt Neymar, usedvanlig heldig med marginene i VM-åpningen.

Noen små millimetre til høyre og Neymars 1-1-scoring hadde uteblitt. Det er nesten ikke mulig å treffe mer midt på stolpen for deretter å finne nettmaskene.

Straffesparket i andreomgang (etter Nishimuras gavepakke av en dommeravgjørelse) var heller ikke spesielt godt. Kroatia-keeper Stipe Pletikosa var millimetre (igjen) fra å redde 11-meteren.

Men Neymar hadde dagen - herregud, han hadde dagen!

Og selv om Brasil alt i alt imponerte på hjemmebane og langt på vei tok en fortjent seier, var Kroatia gode. Veldig gode. Så gode at jeg tror de ganske sikkert blir med Brasil videre til sluttspillet i VM.

Spesielt mot slutten, før Brasils Oscar tuppet inn 3-1 og «game over», viste de hva som bor i dette lille balkanske landet.

Dommer Yuichi Nishimura bør imidlertid holde seg langt unna Zagreb i årene som kommer. For sammen med Neymar var han Brasils beste spiller.

  • Hva synes du om Freds skuespill, og den japanske dommerens innsats? Del din mening i kommentarfeltet under!
Nishimura

TULL: Yuichi Nishimura fikk høre det fra 'hele' Kroatia etter straffesparket i andreomgang mot Brasil. Den stakkars japaneren kunne ikke gjøre annet enn å gi kjeftesmella Lovren gult kort.

Foto: Fabrizio Bensch / Ap
VM fotball 2014

SE DET OMDISKUTERTE MÅLET: Fred skaffer straffespark mot Kroatia.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.