Hopp til innhold

Dommertabben omgjøres

UEFA overprøver en dommeravgjørelse fra mesterligakampen mellom Celtic og Aalborg.

Michael Beauchamp ble feilaktig utvist da Aalborg møtte Celtic
Foto: Andrew Milligan / AP

Den italienske dommeren Matteo Trefoloni sendte Aalborgs Michael Beauchamp i dusjen for en takling på Giorgios Samaras. Men det var en annen AaB-forsvarer som sto for taklingen.

Derfor overprøver UEFA avgjørelsen. Dermed slipper Beauchamp karantene, men for Martin Jakobsen er det verre.

Han taklet Samaras, og må nå stå over kampen mot Manchester United på hjemmebane.

Aalborg klaget dommeravgjørelsen inn til UEFA. Den danske klubben har tre dager på seg til å vurdere om de også vil klage på UEFAs avgjørelse. Danskene hadde håpet at begge spillerne ville slippe karantene.

Fotball

 • Lillestrøm til cupsemifinale etter selvmål

  Lillestrøm havnet under to ganger, men snudde kampen og slo Tromsø 3-2 etter ekstraomganger i NMs kvartfinale søndag. I semifinalen venter Bodø/Glimt.

  Avgjørelsen falt ti minutter før slutt i andre ekstraomgang. Espen Garnås fikk hodet på innlegget fra Gjermund Åsen, og rett foran mål var August Jenssen uheldig da han satte ballen i eget mål.

  Det var en fortjent seier for Lillestrøm, som hadde mye av banespillet på bortebane søndag.

  Sakarias Opsahl sendte Tromsø i ledelsen med sin scoring etter en halvtimes spill. Frisparket fra både skrått og langt hold, gikk gjennom hele LSK-boksen og fant lengste hjørne.

  Tidlig i andre omgang utlignet tidligere Tromsø-spiller Thomas Lehne Olsen fra straffemerket. Etter en time sendte Hilmir Mikaelsson hjemmelaget i ledelsen på ny, men 20 minutter før slutt utlignet Åsen.

  Lillestrøm har vunnet NM seks ganger, sist i 2017 da de slo Sarpsborg 3-2.

  I semifinalen venter fjorårets tapende finalist Glimt. Lillestrøm har fordel av hjemmebane i kampen.

 • Riisa-scoring bidro til historisk semifinale – Naalsund ut med skade

  Manchester United er videre til semifinalen i FA-cupen etter 3-1-seier mot Lewes, som spiller på andre nivå. Det er første gang Manchester United når en semifinale i FA-cupen.

  Lisa Naalsund fikk debuten hos de rødkledde fra start, men etter 26. minutter måtte hun byttes ut. Fra TV-bildene så det ut som det var en hamstringskade, og det var tøft for den norske spilleren, som måtte la tårene trille.

  Etter pause måtte Maria Thorisdottir ut. På sidelinjen fikk hun på seg en ankelskinne og tildelt krykker.

  Uniteds første scoring var et selvmål, men 2-0-scoringen stod Vilde Bøe Risa for. Hun headet inn et innlegg fra Ona Battle. Emily Kraft reduserte, før Nikita Parris satte spikeren i kista med nok en scoring i FA-cupen. Hun har scoret i alle FA-cup-kampene til nå.

  Women's FA Cup - Fifth Round - Manchester United v Durham
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Edvardsen scoret i snuoperasjon

  Oliver Edvardsen scoret for Go Ahead Eagles da laget snudde oppgjøret og vant 2-1 mot Utrecht i den nederlandske æresdivisjonen.

  Utrecht scoret kampens første etter snaut 40 minutter. To minutter på overtid utlignet den tidligere Stabæk-spilleren Edvardsen og sørget for at lagene var likt til pause.

  Tre minutter på overtid av andreomgangen fant Go Ahead Eagles nok en gang veien til nettmaskene og sørget for å ta med seg alle tre poengene fra Utrecht.

  Edvardsens klubb ligger på 11.-plass i den nederlandske toppdivisjonen, mens Utrecht ligger på 7.-plass.

  Oliver Edvardsen
  Foto: VINCENT JANNINK / AFP
 • Sen scoring sikret uavgjort for Everton

  Kai Havertz så lenge ut til å bli matchvinner, men Ellis Reco Simms sikret 2-2 og ett poeng borte for Everton mot Chelsea i Premier League.

  Dermed klatrer Everton opp på 15.-plass i Premier League, to poeng foran West Ham på nedrykksplass.

  Nysigneringen João Felix sendte vertene opp i ledelsen før Abdoulaye Doucouré utlignet med bare 21 minutter igjen på klokken.

  Kvarteret før full tid var imidlertid James Tarkowski i overkant røff med Reece James inne i 16-meteren. Darren England mente i første omgang at det ikke skulle dømmes straffe, men VAR ga Havertz muligheten fra krittmerket, som var iskald i utførelsen.

  Ett minutt før full tid sto Simms for et lite mirakel da han brøyt seg gjennom Chelsea-forsvaret og banket inn utligningen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Conte hardt ut mot egne spillere: – Selvopptatte

  Tottenhams trener Antonio Conte langer ut mot egne spillere etter at de spilte 3–3 mot Southampton lørdag.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sier Conte på pressekonferansen etter kampen.

  Han sparer ikke på kruttet etter at laget mistet en 3-1-ledelse og endte med poengdeling, i det som har vært en tung måned for klubben som røk ut av både FA-cupen og mesterligaen.

  På spørsmål om hvorfor dette skjer, svarer han dette:

  – Skylda ligger hos klubben, eller for hver eneste manager som er her, sier han, og fortsetter:

  – Fram til nå har jeg prøvd å skjule det, men jeg vil ikke se igjen det jeg så i dag, for det er uakseptabelt.

  Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund