Dommertabbe sendte Bosnia ut av VM

Med en feilaktig annulering og et tvilsomt mål vant Nigeria 1-0 mot Bosnia-Hercegovina, og sendte bosnierne ut av VM.

Kommentator: Andreas Toft.

Se høydepunktene fra Nigeria - Bosnia-Hercegovina.

Laster innhold, vennligst vent..

Bosnia er ute av VM etter å ha tapt 1-0 mot Nigeria. Som om ikke det var ille nok, ble de snytt for mål og Nigerias eneste scoring skulle muligens også ha vært annulert.

Bosnias landslagssjef Safet Susic tok likevel tapet med fatning.

– Det er ikke første gang en dommer har tatt en dårlig avgjørelse i dette VM, og det blir ikke siste. Vi tapte for et godt lag, sa Susic etter kampen.

Etter 20 minutter skulle Bosnia-Hercegovina ha vært i ledelsen. Edin Dzeko ble spilt gjennom alene med keeper, og banket ballen i mål. Dommeren annulerte imidlertid for offside, men reprisene viste at det i beste fall var tvilsomt.

– Dommeren tror det er offside, men det er det i sannhetens navn ikke. Dzeko ble snytt for 1-0 der, sa NRKs ekspert Lise Klaveness i pausen.

Edin Dzeko setter ballen i mål, men blir avblåst for offside.

Se Dzeko sette ballen i mål, men bli feilaktig avblåst for offside.

Odemwingie ga Nigeria ledelsen

I det 29. minutt sendte Peter Odemwingie Nigeria i ledelsen fra kloss hold. De bosniske spillerne omringet linjedommeren og ville ha frispark mot Emenike i forkant av målet. Emenike dro seg innover fra høyrekanten, og havnet i duell med Emir Spahic. Spahic gikk i bakken, og bosnierene ville ha frispark. Dommeren valgte å la det gå.

– Han gir seg selv en fordel i duellen, han bruker armene aktivt og hindrer Spahic, det skulle vært frispark, var dommen til NRKs ekspert Lars Tjærnås.

Nigeria leder 1-0

Se Odemwingie gi Nigeria ledelsen.

Enorm Dzeko-sjanse

I andre omgang prøvde Bosnia så godt de kunne å presse Nigeria, og brukte alle byttene de hadde tidlig. De klarte likevel ikke å bryte gjennom nigerianernes forsvarsmur, og Nigeria var farlige da de kom oppover banen. Spesielt Emenike herjet til tider med Spahic på høyrekanten.

Nigeria brukte god tid hver gang de hadde ballen, og Bosnia så ut tilå gå tom for ideer. En mengde innleggsforsøk ble alle klarert av det nigerianske forsvaret.

På overtid fikk Edin Dzeko muligheten til å blåse nytt liv i bosniernes VM-drøm. Han tok ned ballen inne i feltet, vendte perfekt opp, men Enyeama reddet via stolpen.

Enorm sjanse for Dzeko på overtid

Se Edin Dzekos enorme mulighet på overtid.

Gode sjanser for avansement

Med seier står Nigeria med fire poeng etter to kamper, og møter Argentina, som allerede er videre, i siste kamp. For at Nigeria skal ryke ut, må de tape mot Argentina, samtidig som Iran slår Bosnia og ender med bedre målforskjell enn Nigeria.

– Vi var klar over at Nigeria var uten seier i VM-sluttspill på 16 år. Denne seieren gir oss selvtillit. Går vi videre så kan alt skje, sa matchvinner Odemwingie etter kampen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.