Dommertabbe sendte Bosnia ut av VM

Med en feilaktig annulering og et tvilsomt mål vant Nigeria 1-0 mot Bosnia-Hercegovina, og sendte bosnierne ut av VM.

Kommentator: Andreas Toft.

Se høydepunktene fra Nigeria - Bosnia-Hercegovina.

Laster innhold, vennligst vent..

Bosnia er ute av VM etter å ha tapt 1-0 mot Nigeria. Som om ikke det var ille nok, ble de snytt for mål og Nigerias eneste scoring skulle muligens også ha vært annulert.

Bosnias landslagssjef Safet Susic tok likevel tapet med fatning.

– Det er ikke første gang en dommer har tatt en dårlig avgjørelse i dette VM, og det blir ikke siste. Vi tapte for et godt lag, sa Susic etter kampen.

Etter 20 minutter skulle Bosnia-Hercegovina ha vært i ledelsen. Edin Dzeko ble spilt gjennom alene med keeper, og banket ballen i mål. Dommeren annulerte imidlertid for offside, men reprisene viste at det i beste fall var tvilsomt.

– Dommeren tror det er offside, men det er det i sannhetens navn ikke. Dzeko ble snytt for 1-0 der, sa NRKs ekspert Lise Klaveness i pausen.

Edin Dzeko setter ballen i mål, men blir avblåst for offside.

Se Dzeko sette ballen i mål, men bli feilaktig avblåst for offside.

Odemwingie ga Nigeria ledelsen

I det 29. minutt sendte Peter Odemwingie Nigeria i ledelsen fra kloss hold. De bosniske spillerne omringet linjedommeren og ville ha frispark mot Emenike i forkant av målet. Emenike dro seg innover fra høyrekanten, og havnet i duell med Emir Spahic. Spahic gikk i bakken, og bosnierene ville ha frispark. Dommeren valgte å la det gå.

– Han gir seg selv en fordel i duellen, han bruker armene aktivt og hindrer Spahic, det skulle vært frispark, var dommen til NRKs ekspert Lars Tjærnås.

Nigeria leder 1-0

Se Odemwingie gi Nigeria ledelsen.

Enorm Dzeko-sjanse

I andre omgang prøvde Bosnia så godt de kunne å presse Nigeria, og brukte alle byttene de hadde tidlig. De klarte likevel ikke å bryte gjennom nigerianernes forsvarsmur, og Nigeria var farlige da de kom oppover banen. Spesielt Emenike herjet til tider med Spahic på høyrekanten.

Nigeria brukte god tid hver gang de hadde ballen, og Bosnia så ut tilå gå tom for ideer. En mengde innleggsforsøk ble alle klarert av det nigerianske forsvaret.

På overtid fikk Edin Dzeko muligheten til å blåse nytt liv i bosniernes VM-drøm. Han tok ned ballen inne i feltet, vendte perfekt opp, men Enyeama reddet via stolpen.

Enorm sjanse for Dzeko på overtid

Se Edin Dzekos enorme mulighet på overtid.

Gode sjanser for avansement

Med seier står Nigeria med fire poeng etter to kamper, og møter Argentina, som allerede er videre, i siste kamp. For at Nigeria skal ryke ut, må de tape mot Argentina, samtidig som Iran slår Bosnia og ender med bedre målforskjell enn Nigeria.

– Vi var klar over at Nigeria var uten seier i VM-sluttspill på 16 år. Denne seieren gir oss selvtillit. Går vi videre så kan alt skje, sa matchvinner Odemwingie etter kampen.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Blir daglig leder i fylkesrivalen

  I fjor høst ble han sparket på omstridt vis av Viking. Nå blir trenerveteranen Bjarne Berntsen (64) daglig leder i fylkesrivalen Bryne FK.

  Det melder Bryne på eget nettsted. Berntsen vender tilbake til klubben han førte til NM-gull som trener i 1987.

  – Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Bryne FK, en klubb jeg trivdes godt i sist jeg var her. Jeg håper å bidra til at klubben utvikler seg positivt på alle områder, sier Berntsen, som starter i sin nye jobb 1. august.

  Berntsen var hovedtrener i Viking ut 2020. I november fikk han beskjed om at han ikke fikk fullføre kontrakten sin, og saken fikk mye oppmerksomhet. I etterkan ble Viking bøtelagt med 50.000 kroner av Norges Fotballforbund for sparkingen av Berntsen.

  Bryne rykket sist sesong opp til 1. divisjon, og der har laget fått en godkjent start med sju poeng fra de fem første kampene.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Ramos i tårer: – Jeg kommer tilbake

  Onsdag ble det klart at Sergio Ramos er ferdig i Real Madrid etter 16 år i klubben.

  Hans kontrakt går ut i sommer, og han klarte ikke å bli enig med klubben om en ny kontrakt.

  I dag holdt han pressekonferanse, og det var en beveget Ramos som møtte pressen for siste gang som Madrid-spiller.

  – Jeg vil takke min familie, som alltid har vært der for meg i gode og onde dager. Takk for at dere har tatt vare på meg og levd dette livet sammen med meg, sier Ramos.

  – Dette er ikke et farvel, men et på gjensyn. For på et tidspunkt, før eller senere, vil jeg komme tilbake, sier midtstopperen.

  Siden han kom til klubben har det blitt 671 kamper og 101 scoringer. Han har vunnet mesterligaen fire ganger og La Liga fem ganger.

  Sergio Ramos
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Uavklart rundt Dønnum

  Vålerengas Aron Dønnum ble taklet veldig hardt av John Kitolano under gårsdagens kamp mot Odd, og måtte gå av med skade.

  Vålerenga melder i dag at han gikk av med store smerter, men at det fortsatt er uavklart hvor stor eller liten skaden er. De skriver videre at det blir flere tester utover dagen.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB