Hopp til innhold

Dommertabbe ga Hamrén debutseier

En dommertabbe av Terje Hauge og en frustrert Thomas Myhre var det som skulle til for å gi Erik Hamrén seier i sin første kamp som sjef på Lerkendal.

Erik Hamrén og assistentrener Trond Henriksen, samt Viking-trener Uwe Rösler (t.h.) på sidelinjen.

Erik Hamrén og assistentrener Trond Henriksen, samt Viking-trener Uwe Rösler (t.h.) på sidelinjen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Rosenborg vant 2-0 over Viking på Lerkendal.

NRKSport.no fulgte kampen

Et knapt kvarter ut i kampen dro John Pelu seg løs inne i feltet og gikk i bakken, Terje Hauge var ikke i tvil og dømmer straffe.

Steffen Iversen jubler sammen med Marek Sapara

Steffen Iversen jubler sammen med Marek Sapara etter 1-0-scoringen på et feil idømt straffespark.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

TV - bildene viste at det overhodet ikke var kontakt mellom Pelu og Viking - forsvarerne, og straffen var kort og godt feil idømt, noe også John Pelu innrømmet overfor TV2 etter kampen.

Iversen gjorde ingen feil fra krittmerket og satte ballen sikkert i mål. Det skulle vise seg å bli det som avgjorde kampen på Lerkendal.

Les: Rösler vil fjerne dommer Hauge

Etter dette gikk det som det ofte gjør: Viking sendte alle mann i angrep, Rosenborg kontret og punkterte kampen, også det etter en straffe.

Fortjent seier

Til tross for at Rosenborg trengte hjelp fra Terje Hauge for å få hull på byllen, så var hjemmelaget det klart beste laget på Lerkendal.

Selv om ingen av lagene vartet opp med festfotball foran 17930 tilskuere, så skapte hjemmelaget klart mest.

Også det andre målet kom etter en dramatisk situasjon, men denne gangen var ingen uenige i utfallet.

Iversen kriget til seg en lang ball i bakrommet og var i ferd med å runde keeper Thomas Myhre, som klart rev ned Iversen. Denne gangen gjorde Terje Hauge det han skulle og ga Myhre rødt kort og Rosenborg sin andre straffe for kvelden.

Stokholm som keeper

Situasjonen som førte til den andre straffen, og det røde kortet, skjedde fem minutter før full tid, og etter at Viking hadde gjort alle sine tre tillatte bytter.

Dermed måtte kaptein Nikolai Stokholm ta på seg keeperhanskene og oppgaven med å redde straffen.

Marek Sapara plasserte ballen hardt ute i venstre hjørne, der ventet Stokholm og reddet mesterlig, men returen satte Sapara selv sikkert opp i nettaket.

Tamt Viking

Det var et ultra - defensivt bortelag vi fikk se på Lerkendal i kveld. I løpet av 90 minutter skapte de knapt en eneste mulighet og virket til tider uinteressert i å angripe.

Defensivt var det trygt og godt, men de ble tilslutt for baktunge og det måtte etter hvert komme et mål imot.

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden