NRK Meny
Normal

Dommeren lot seg sjarmere av Solskjær

MOLDE (NRK): Men både Solskjær og fjerdedommer nekter for at det engelske fenomenet «Fergie-time» nå har blitt etablert som «Solskjær-tid» i Norge.

Solskjær nekter for norsk versjon av "Fergie-time".

– Man lar jo seg bestandig sjarmere av folk som har noe viktig å melde, sier dommer Per Ivar Staberg.

Fjernsynsbildene viste Ole Gunnar Solskjær og hans undrende mine i ansiktet. Molde-sjefen var fortvila over at dommeren ikke reagerte på at Lillestrøm-keeper Kenneth Udjus halte ut tiden.

Derfor brukte Solskjær stoppeklokka og la den inn som bevismateriale da han under kampen kontakta fjerdedommer Per Ivar Staberg.

– Ja, jeg brukte stoppeklokka to ganger for min egen del, sier Solskjær som mener keeperen holdt ballen både 12 og 15 sekunder.

– Vi kunne godt ha kuttet ut sekssekundersregelen, sier Solskjær om at det ikke blir strengere reagert på uthaling av tid.

Lillestrøm-kampens fjerdedommer, Per Ivar Staberg, forteller til Nrk, at det er uhyre sjelden sekssekundersregelen blir benyttet.

– Men den kan ikke tas bort, da ville det igjen ha vært fritt fram for å hale ut tid uten at det til slutt kan dømmes på, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Moldes Ole Gunnar Solskjær

Dommer Per Ivar Staberg og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær i hyggelig passiar fra en tidligere sesong.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Benekter «Fergie-time»

Fra engelsk fotball er uttrykket «Fergie-time» blitt smått legendarisk. Mange har hevdet at Alex Ferguson har en egen makt og gunst over engelske dommere, og derfor får mer tillagt tid enn andre managere.

Ole Gunnar Solskjær nekter for at han har tatt med seg konseptet og innført «Sunny-time» i Norge.

– Nei, det har jeg absolutt ikke, sier Solskjær og utdyper:

– Jeg driver ikke med dommerpåvirkning overhodet, men det tok over seks sekunder ved et par anledninger da Lillestrøm-keeperen holdt ballen. Det var det jeg sjekket ved å ta tiden.

Sjarmert av Solskjær

Fjerdedommer Staberg sier at han straks forstod hva Solskjær mente med å vise fram klokka. Staberg følte ikke at Solskjær hintet om mer tillagt tid.

– Nei, det gjorde jeg ikke. Og i denne kampen la vi til åtte minutter etter siste omgang fordi det var både mange bytter og skader, sier Staberg.

Men han vedgår at Solskjærs innspill under kamp blir lyttet til.

– Man lar jo seg bestandig sjarmere av folk som har noe viktig å melde, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.