NRK Meny
Normal

Dommeren i sentrum på Lerkendal

Innbytterne snudde kampen for Rosenborg, men laget trengte også hjelp fra dommeren.

Traore jubler etter å ha utlignet til 1-1.
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Rosenborg vant 2-1 over Lyn i lagenes serieåpning på Lerkendal.

NRKSport.no fulgte kampen

Dommeren i fokus

Dommer Svein Oddvar Moen måtte tåle å komme i fokus både under og etter oppgjøret mellom Rosenborg og Lyn på Lerkendal Stadion.

Allerede etter seks minutter ropte Lyn-spillerne etter den første straffe. Juska Savolainen tok ballen ned på brystet før han handset klart. Dommeren valgte likevel å vinke spillet videre.

Senere i omgangen var det to diskutable situasjoner i feltet til Rosenborg. Vadim Demidov var meget påpasselig når det gjaldt Tommy Berntsen på cornere, og holdt i trøya hans så den stod ut som et seil.

- Dommerne må slutte å si at de skal slå ned på holding, for det gjør de ikke, sa en småirritert Drillo til TV2 like etter kampslutt.

Utvisning?

Lyn skulle likevel få straffen sin. Det føltes etter hvert uunngåelig. I den første omgangens siste spilleminutt ble Bjørn Tore Kvarme tatt på farten av Kim Holmen og Rosenborgeren fellte spissen bakfra. Straffen var klar og Espen Hoffs Hoffs straffe var sikker.

Det som ikke var like sikkert var at Kvarme skulle få lov til å fortsette kampen, men dommeren tvilte ikke å ga kun et gult kort.

Etter kampen var ikke Drillo i tvil.

- Lyn ble snytt for to soleklare straffespark, og det skulle vært en utvisning, sa Drillo til TV2 etter kampen.

Henning Berg

Henning Berg ville ha utvisning

Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Henning Berg var kontrollert etter kampen og ville ikke slå for hardt ned på dommeren. Han var likevel ikke i tvil om utvisningen.

- Dommeren dømmer der og da, men jeg kan ikke se noen klarere situasjon enn det som kan føre til rødt kort, sa han til NRK.

Nett-TV: - Kvarme skulle hatt rødt kort

Kampen var jevnspilt også i den andre omgangen, men det var Lyn som kom til de farligste mulighetene. Holmen var en konstant trussel mot temposvake Kvarme, og han kunne fort ha scoret minst ett mål om han hadde trent mer fotball og mindre turn i oppveksten.

Gode bytter

Ca et kvarter ut i den andre omgangen byttet Rosenborg ut Øyvind Storflor og Juska Savolainen. Savnet av Alexander Tettey og Marek Sappara var tydelig. Inn kom Abdoulrazak Traoré og Didier Konan Ya, og de satte fart på hjemmelaget. Etter bare noen minutter på banen sendte Traoré ett frispark, som var ment som et innlegg, rett i mål.

Et kvarter før slutt kom Jo Sindre Aas inn for Steffen Iversen som skadet kragebeinet. Kun fem minutter senere fikk han straffe etter at Bjarnason felte han foran målet.

- Jeg synes straffen til Rosenborg er diskutabel, sa Drillo til TV2.

Yssouf Koné setter inn 2-1 på straffespark.

Yssouf Koné setter inn 2-1 på straffespark.

Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Bjarnason var enig.

Koné var sikkerheten selv på straffen. Han sendte laget sitt i ledelsen, men både Lyns Odion Jude Ighalo, som fikk et skudd reddet på streken, og Aas, som kom alene med keeper, hadde muligheten til å score helt mot slutten av kampen.

Med seieren har Rosenborg kontakt med de andre favorittene som også vant sine kamper.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia