Dommeren i fokus på Åråsen

Dommeren kom i fokus da Lillestrøm og Odd spilte eliteseriekamp tirsdag, men etterpå var de fleste enige om at dommeren hadde gjort rett.

Brage Sandmoen og Karim Essediri

Dommer Brage Sandmoen og Karim Essediri i diskusjon

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

NRKSport.no fulgte kampen (Lillestrøm - Odd 2-2)

Dommer Brage Sandmoen ble en av hovedpersonene etter straffesituasjonene på Åråsen. Ikke uvanlig ble det diskusjon da dommeren blåste straffespark, men det toppet seg da en av straffene måtte tas på nytt.

Gjorde dommeren rett? Diskuter nederst i saken!

Kovacs i sentrum

Etter en sjansefattig åpning på kampen, var det gjestene fra Skien som gikk opp i ledelsen.

Kovacs satte inn 1-0 etter 16 minutters spill. Odd kontret på høyresiden og Simen Brennes skudd ble blokkert, men ballen gikk bort til ungareren og han brukte denne gang foten på å sette ballen i mål. Dette var hans første mål på bortebane i årets sesong.

Straffe

12 minutter seinere var Kovacs i sentrum av begivenhetenes igjen da han ble dratt ned av to Lillestrøm-spillere og dommer Sandmoen pekte på straffemerket. Morten Fevang satte ballen sikkert i mål fra 11-metersmerket.

Peter Kovacs blir holdt

Peter Kovacs blir holdt, men bruker armene selv også

Foto: TV 2

LSK-presset

Espen Søgård fikk sjansen til å redusere ti minutter før pause, men fra kort hold satte han ballen til side for Odd-målet.

Minutter seinere var Björn Bergmann Sigurdarson enda nærmere Lillestrøm-scoring da han kom alene med Odd-målvakt Arni Gautur Arnason, men Arason vant den islandske duellen.

Lillestrøm fikk imidlertid den viktige reduseringen før pausen. Tarik Elyounoussi sendte i vei et skudd fra 18 meter som snek seg inn ved stolperota.

Nye straffer

Kvarteret etter hvilen ble det livlig innenfor 16-meteren til Odd- Dommeren pekte på straffemerket igjen etter at han mente at Frode Kippe ble holdt. Strengt dømt mente de som holder med Odd. Arild Sundgot tok straffen og Arason reddet, men dommeren mente at keeperen hadde beveget seg for tidlig og straffen skulle tas en gang til. LSK byttet eksekutør, og Khaled Mouelhi gjorde ingen feil.

Frode Kippe blir holdt

Frode Kippe blir holdt, men også han bruker armene sine

Foto: TV 2

Enige trenere

Etter kampen var det likevel ingen av lagets trenere som ville kritisere dommeren.

- Det er helt riktig å blåse straffe i de to situasjonene. Arild Sundgot river i trøya til Peter Kovacs, og Fredrik Semb holder rundt Frode Kippe, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

Henning Berg var også enig om at det var straffe i begge situasjoner da han hadde fått sett situasjonene på TV.

- Straffen deres så billig ut da jeg så den live, men når man studerer den i slow motion på TV så kan du kanskje gi dommeren rett i at Arlid holder han litt i trøya og at han dermed kan dømme, sa Henning Berg.

Heller ikke situasjonen som gjorde at Lillestrøm fikk ta straffen på nytt, ble så kontroversiell som man kanskje skulle tro. Når NRK opplyser om regelen at keeperen ikke skal bevege seg framover før straffen blir tatt, blir Fagermo beroliget.

- Da gjorde han rett, sier Fagermo videre.

- Jeg dømmer det jeg ser, og etter at jeg også har sett situasjonene på TV er jeg sikker på at jeg gjorde rett, sier Sandmoen til NRK.

Arni Gautur Arason går litt for tidlig på Arild Sundgots straffe

Arni Gautur Arason går litt for tidlig på Arild Sundgots straffe

Foto: TV 2

Klatret

Flere mål ble det heller ikke på Åråsen, og lagenes rekker med kamper uten tap ble forlenget. Lillestrøms står nå med 12 kamper uten tap, hvorav sju uavgjorte, mens Odd har fem uten tap.

Lillestrøm gikk forbi Vålerenga og er nå nummer fire på tabellen, mens Odd klatret til niendeplass.

Fotballnyheter