Dommeren i fokus på Åråsen

Dommeren kom i fokus da Lillestrøm og Odd spilte eliteseriekamp tirsdag, men etterpå var de fleste enige om at dommeren hadde gjort rett.

Brage Sandmoen og Karim Essediri

Dommer Brage Sandmoen og Karim Essediri i diskusjon

NRKSport.no fulgte kampen (Lillestrøm - Odd 2-2)

Dommer Brage Sandmoen ble en av hovedpersonene etter straffesituasjonene på Åråsen. Ikke uvanlig ble det diskusjon da dommeren blåste straffespark, men det toppet seg da en av straffene måtte tas på nytt.

Gjorde dommeren rett? Diskuter nederst i saken!

Kovacs i sentrum

Etter en sjansefattig åpning på kampen, var det gjestene fra Skien som gikk opp i ledelsen.

Kovacs satte inn 1-0 etter 16 minutters spill. Odd kontret på høyresiden og Simen Brennes skudd ble blokkert, men ballen gikk bort til ungareren og han brukte denne gang foten på å sette ballen i mål. Dette var hans første mål på bortebane i årets sesong.

Straffe

12 minutter seinere var Kovacs i sentrum av begivenhetenes igjen da han ble dratt ned av to Lillestrøm-spillere og dommer Sandmoen pekte på straffemerket. Morten Fevang satte ballen sikkert i mål fra 11-metersmerket.

Peter Kovacs blir holdt

Peter Kovacs blir holdt, men bruker armene selv også

LSK-presset

Espen Søgård fikk sjansen til å redusere ti minutter før pause, men fra kort hold satte han ballen til side for Odd-målet.

Minutter seinere var Björn Bergmann Sigurdarson enda nærmere Lillestrøm-scoring da han kom alene med Odd-målvakt Arni Gautur Arnason, men Arason vant den islandske duellen.

Lillestrøm fikk imidlertid den viktige reduseringen før pausen. Tarik Elyounoussi sendte i vei et skudd fra 18 meter som snek seg inn ved stolperota.

Nye straffer

Kvarteret etter hvilen ble det livlig innenfor 16-meteren til Odd- Dommeren pekte på straffemerket igjen etter at han mente at Frode Kippe ble holdt. Strengt dømt mente de som holder med Odd. Arild Sundgot tok straffen og Arason reddet, men dommeren mente at keeperen hadde beveget seg for tidlig og straffen skulle tas en gang til. LSK byttet eksekutør, og Khaled Mouelhi gjorde ingen feil.

Frode Kippe blir holdt

Frode Kippe blir holdt, men også han bruker armene sine

Enige trenere

Etter kampen var det likevel ingen av lagets trenere som ville kritisere dommeren.

- Det er helt riktig å blåse straffe i de to situasjonene. Arild Sundgot river i trøya til Peter Kovacs, og Fredrik Semb holder rundt Frode Kippe, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

Henning Berg var også enig om at det var straffe i begge situasjoner da han hadde fått sett situasjonene på TV.

- Straffen deres så billig ut da jeg så den live, men når man studerer den i slow motion på TV så kan du kanskje gi dommeren rett i at Arlid holder han litt i trøya og at han dermed kan dømme, sa Henning Berg.

Heller ikke situasjonen som gjorde at Lillestrøm fikk ta straffen på nytt, ble så kontroversiell som man kanskje skulle tro. Når NRK opplyser om regelen at keeperen ikke skal bevege seg framover før straffen blir tatt, blir Fagermo beroliget.

- Da gjorde han rett, sier Fagermo videre.

- Jeg dømmer det jeg ser, og etter at jeg også har sett situasjonene på TV er jeg sikker på at jeg gjorde rett, sier Sandmoen til NRK.

Arni Gautur Arason går litt for tidlig på Arild Sundgots straffe

Klatret

Flere mål ble det heller ikke på Åråsen, og lagenes rekker med kamper uten tap ble forlenget. Lillestrøms står nå med 12 kamper uten tap, hvorav sju uavgjorte, mens Odd har fem uten tap.

Lillestrøm gikk forbi Vålerenga og er nå nummer fire på tabellen, mens Odd klatret til niendeplass.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.