Mourinho: – Uavhengig av det røde kortet, det beste laget tapte

Et høyst tvilsomt rødt kort til Nani ble avgjørende da Real Madrid sendte Manchester United ut av mesterligaen. En tydelig forbannet Alex Ferguson nektet å gi kommentarer etter kampen.

Nani fikk rødt kort

Manchester Uniteds Nani skjønte fint lite da han fikk utdelt det røde kortet etter møtet med Arbeloa. Real Madrid snudde kampen etter utvisningen, og sendte United ut av mesterligaen.

Foto: Jon Super / Ap

Mourinho klapper Nani på skuldra

Jose Mourinho fikk se Nani tusle i garderoben etter direkte rødt kort. Mourinho tror ikke Real Madrid hadde vunnet om vertene hadde fullført kampen med elleve mann på banen.

Foto: Jon Super / Ap
Alex Ferguson

Alex Ferguson ga klar melding til dommerteamet om hva han mente om Nanis utvisning. United-manageren har foreløpig ikke villet snakket med pressen etter kampen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Alex Ferguson sendte istedenfor assistenttrener Mike Phelan for å møte pressen.

– Grunnen til at jeg står her, er at manageren er for forbannet til å gjøre det, sier Phelan i et intervju vist på Viasat 4.

Mens Ferguson var lite snakkesalig etter møtet med Real Madrid, ga Jose Mourinho klar melding om betydning av Nanis utvisning i kampen:

– Jeg tror ikke vi hadde vunnet kampen om vi hadde spilt 11 mot 11, sier Real Madrid-treneren til pressen.

Låste garderobedøren

Manchester United tok ledelsen tre minutter ut i andre omgang etter selvmål av Sergio Ramos. Da så det lyst ut for avansement for vertene, men åtte minutter senere kom situasjonen som endret kampbildet.

Nani fikk et tvilsomt rødt kort etter en krasj med Real Madrids Arbeloa.

– Det er håpløst at han får rødt kort der, kommenterte André Bergdølmo hos Viasat Fotball.

Manchester United skal ha låst døren til garderoben etter kampen. Ferguson skal også ha nektet spillerne å kommentere kampen i frustrasjon over det røde kortet.

– Ingen er enig med dommeren

Assistenttreneren fortalte at United naturlig nok er skuffet over resultatet - og ikke minst dommeravgjørelsen som endret kampen.

– Når du spiller 11 mot 11 mot Real Madrid er det vanskelig. Å spille med ti mann mot dem, da blir det nesten umulig, sier Phelan.

– I en kamp som er så stor, i dette stadiet av en så viktig turnering, er det en kamp alle ser på. Alle kommer til å ha en mening om det røde kortet. Den meningen vil nok ikke være den samme som dommerens, mener Phelan.

– Det beste laget tapte

Real Madrid-trener Mourinho var klar på at Manchester United hadde fortjent å vinne kampen.

– Uavhengig av det røde kortet, det beste laget tapte, sier Mourinho i et intervju vist på Viasat 4.

– Vi fortjener ikke å vinne, men fotball er slik. Jeg snakker ikke om situasjonen med det røde kortet, for det så jeg ikke. Men det beste laget tapte, sier treneren.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Real Madri slo Manchester United ut av Mesterligaen igår kveld. Selv treneren til Real, Mourinho mente det beste laget tapte kampen.

Alex Ferguson sendte først Mike Phelan i pressesonen, før han sendte assistenttreneren videre til pressekonferansen. Der uttrykte han skuffelse over dommerens avgjørelse om å gi Nani rødt kort, mens Real Madrid-trener Jose Mourinho mente laget hans ikke fortjente å vinne kampen.

Uforstående

Ronaldo

Cristiano Ronaldo feiret på denne måten etter at han scoret seiersmålet som sendte gamleklubben ut av Mesterligaen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Nani fikk det røde kortet etter et ublidt møte med Arbeloa. United-spilleren så ikke ut til å se motspillerne som kom løpende da han løftet benet for å dempe ballen.

Det endte med en krasj der Arbeloa fikk Nanis fot i brystkassen. Nani ble belønnet med rødt kort av den tyrkiske dommeren Cüneyt Çakir. United-spillerne reagerte med vantro på avgjørelsen.

Real Madrid ble dominerende etter utvisningen. Plutselig var de oppe i 2-1-ledelse. Som om det stod skrevet i stjernene var det Cristiano Ronaldo som scoret mål som sendte United ut av turneringen.

Etter kampen gikk flere av United-spillerne bort til dommeren for å fortsette diskusjonen om det røde kortet. Rio Ferdinand klappet ironisk til dommeren over innsatsen i kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Spillerne reagerer

Manchester United-spillerne forstod ingenting av Nanis utvisning. Etter kampen fortsatte de diskusjonen med den tyrkiske dommeren.

Foto: Jon Super / Ap

Fartsfylt i første omgang

Det var United som kom nærmest før hvilen, i en omgang som svingte voldsomt fra side til side.

På et av mange hjørnespark raget serberen høyest, og stanget ballen i stolpen.

Også bortelaget hadde sine muligheter, og fikk nettkjenning da Higuain trillet ballen i nettet omtrent halvveis ut i omgangen. Dessverre for Real Madrid hadde dommeren allerede blåst for holding av Sergio Ramos.

Ronaldo hyllet som en helt

Cristiano Ronaldo var tilbake på Old Trafford-gresset for første gang siden han forlot United i 2009.

Han ble møtt av en øredøvende applaus da han kom ut på gressmatta for å varme opp, og hjemmefansen vartet også opp med en solid applaus da navnet hans ble lest opp før avspark.

Portugiseren har ved gjentatte anledninger proklamert sin kjærlighet til klubben, og han svarte mottakelsen med et vink og ved å legge hånda over hjertet.

Da han scoret målet som sendte gamleklubben ut av turneringen vel én time senere, feiret han dempet blant lagkamerater i ellevill jubel.

Ronaldo vender tilbake

Cristiano Ronaldo reagerte slik når hjemmefansen applauderte ham før kampstart.

Foto: Jon Super / Ap

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo