NRK Meny
Normal

VM-dommer får ny sjanse etter Suarez-bitt

Dommer Marco Rodriguez overså Luis Suarez' berømte bitt av Giorgio Chiellini. Nå får den omstridte dommeren en ny sjanse i VM.

Biter Suarez?

VIDEO: Her biter Luis Suárez Italias Giorgio Chiellini.

suarez

Suarez kom etter hvert med en unnskyldning til Chiellini for biteeppisoden, men umiddelbart nektet han for å ha bitt italieneren.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

Den mexicanske dommeren skal nemlig dømme tirsdagens semifinale mellom Brasil og Tyskland. Det bekrefter FIFA på sine hjemmesider.

Om Tysklands landslagssjef Joachim Löw er fornøyd med dommervalget er ukjent, men han har i hvert fall bedt om en dommer som kan ha kontroll på kampen.

– Jeg så kampen mellom Brasil og Colombia, og det var et utall ulovligheter fra begge lag, situasjoner der de hoppet i ryggen på andre bare for å ødelegge. De gikk ikke etter ballen, de ville bare hindre spillet, sier den tyske landslagssjefen.

Overså situasjonen

Rodriguez overså totalt Luis Suarez' bitt av Chiellini i kampen mellom Uruguay og Italia.

Rasende spillere fra Italia samlet seg rundt dommeren etter hendelsen, men han valgte å ikke utvise spilleren.

Suarez fikk heller ikke kort for bitingen.

FIFA straffet imidlertid spilleren etter å ha sett videoopptak av kampen og utestengte ham fra all fotball i fire måneder.

Kritikk for rødt kort

Rogriguez er en erfaren dommer, og dømte også under VM i 2006 og i 2010. Men han har også vært omstridt, og i hjemlandet Mexico er han selv blitt utestengt fra kamper.

Dommeren ble suspendert i fem kamper i 2012 for å ha vist to gule kort samtidig i kampen mellom Tigres og Santos. Du kan se videoklippet her (ekstern lenke).

Rodriguez har i tillegg til Uruguay - Italia også dømt Belgia - Algerie i VM. Så langt har han delt ut seks gule kort. Han sendte også italienske Claudio Marchisio av banen i samme oppgjør som Suarez bet Chiellini, noe han fikk en del kritikk for.

Laster innhold, vennligst vent..
Marco Rodriguez

Dommer Marco Rodriguez sammen med Luis Suarez.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp


Fotballnyheter