Skal ha mobbet spillere etter baklengsmål

En fotballdommer i engelsk Championship er anklaget for å ha mobbet flere Birmingham-spillere da laget slapp inn mål i en seriekamp mot Burnley. Nå risikerer dommeren straff fra det engelske fotballforbundet.

Referee James Linington

BESKYLDES FOR SPILLERMOBBING: Dommeren James Linington hevdes å ha mobbet Birminghams spillere etter at laget slapp inn mål mot Burnley i en Championship-kamp onsdag.

Foto: Mike Egerton / Pa Photos

Birmingham-manager Lee Clark er rasende etter at kampdommer James Linington angivelig skal ha kommet med slengbemerkninger mot spillerne hans i kampen mellom Birmingham og Burnley i Championship-ligaen onsdag.

Paul Robinson

MOBBEOFFER: Birmingham-kaptein Paul Robinson protesterte mot et idømt frispark og skal ha blitt mobbet for at laget slapp inn like etterpå. Her fra da Robinson spilte for West Bromwich.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Kampfakta: Birmingham – Burnley 3–3

Manager Clark hevder dommeren ytret seg negativt overfor spillerne hans etter at Birmingham havnet under 2–1 midtveis i kampen, ifølge nyhetsbyrået AP - gjengitt av den britiske avisen The Guardian.

– Totalt uakseptabelt

– De (Burnley) scoret på et frispark etter en situasjon jeg mente var frispark til oss, ikke dem. Paul Robinson (Birmingham-kaptein journ.anm.) protesterte mot frispark-avgjørelsen og fikk gult kort. Samtidig ble han mobbet av dommeren om baklengsmålet. Det er totalt uakseptabelt, fyrte Clark etter kampen.

– Jeg setter ikke spørsmålstegn ved prestasjonen til dommeren. Men han vet hva han sa og det er ikke greit på noe som helst nivå, raste Clark.

Birmingham-sjefen sier han vurderer å rapportere hendelsen til det engelske fotballforbundet FA. Dermed kan dommer Linington bli straffet for de angivelige kommentarene.

Mener dommeren «spottet» spillere

Clarks menn lå under hele tre ganger hjemme mot Burnley, men slo tilbake alle tre gangene. I det 90. minutt utlignet Manchester United-lånesoldat Federico Macheda til 3–3 og sørget for poengdeling for Birmingham – et svært viktig poeng for den tidligere Premier League-klubben som nå kjemper i bunnen av Championship.

Clark mener dommerens oppførsel, som han omtaler som «arrogant», opprørte ham ekstra mye etter lagets sterke poengdeling.

Lee Clark scorer for Newcastle

Lee Clark har en lang spillerkarriere bak seg. Her fra en kamp for Newcastle i 2006.

Foto: MIKE FINN-KELCEY / REUTERS

– Når kapteinen min kjemper for klubben, supporterne gir alt fra tribunen og jeg kjemper med nebb og klør for at vi skal oppnå resultater, godtar jeg ikke å bli mobbet av dommeren. Jeg aksepterer det ikke, sier Clark videre.

– En dommer kan ikke gjøre noe sånt. Han skal ikke spotte en spiller noen gang, sier Clark, som har en lang spillerkarriere bak seg.

Clark spilte blant annet mer enn 200 kamper for Newcastle på 1990- og 2000-tallet.

Clark feiret som en villmann

Da sluttsignalet lød, startet Birmingham-bossen en ellevill – og tilsynelatende rasende – feiring. Lee Clark sparket til et reklameskilt i en blanding av gledesrus og sinne.

– Jeg var rasende og mistet besinnelsen. Jeg synes dommerne oppførte seg arrogant og jeg aksepterte det ikke.

Det er ennå ikke kjent om det engelske fotballforbundet kommer til å foreta seg noe i saken.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.