NRK Meny
Normal

Dockal: – Det var ikke gult kort

Tsjekkiske Borek Dockal var tydelig skuffet over det gule kortet han pådro seg mot Sandnes Ulf fredag kveld. Det hindrer ham nemlig fra å spille skjebnekampen mot Molde neste helg.

Borek Dockal får gult kort mot Sandnes Ulf

Borek Dockal fortviler idet dommer Espen Berntsen viser ham det gule kortet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Borek Dockal

Borek Dockal er RBKs toppscorer i år, men kan ikke spille skjebnekampen mot Molde neste søndag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Ballen traff hånden min, ja, men jeg fikk ikke gult kort for det. Jeg fikk gult kort for å sparke vekk ballen - noe jeg mener jeg ikke gjorde, sier Dockal til NRK etter 2-0-seieren mot Sandnes Ulf.

Fyldig livereferat: Rosenborg - Sandnes Ulf 2-0

Den skjebnesvangre hendelsen inntraff kun minuttet etter at nevnte Dockal hadde sendt RBK i ledelsen på straffespark.

– Føles urettferdig

Sandnes Ulf gikk i angrep, men et gjennomspill ble stoppet da ballen traff venstrearmen til Dockal. Da dommer Espen Berntsen dømte frispark, ble Dockal tydelig oppgitt, og sparket vekk ballen.

Da fant Berntsen frem det gule kortet - Dockals femte for sesongen. Dermed er han suspendert borte mot Molde neste helg.

– Jeg visste før kampen at dersom jeg fikk gult, så kunne jeg ikke spille neste kamp, så jeg var veldig forsiktig, forteller Dockal til NRK.

Molde og RBK kjemper en innbitt kamp om seriegullet, og neste ukes toppkamp på Aker Stadion kan fort bli avgjørende for hvem som vinner serien til slutt (sett bort fra Strømsgodset, den tredje gullkandidaten).

Jan Jönsson

RBK-trener Jan Jönsson mener trønderne har gode erstattere for Dockal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Også RBK-trener Jan Jönsson synes det gule kortet var strengt idømt.

– Det føles urettferdig. Jeg så det ikke som at han sparket vekk ballen, det var bare en umiddelbar reaksjon på at dommeren dømte frispark, sier Jönsson.

RBKs bestemann

Dermed må Dockal se Molde-kampen fra tribunen, noe han virkelig ikke gleder seg til.

– Selvfølgelig er jeg skuffet. Det blir kanskje den viktigste kampen denne sesongen, og jeg skulle gjerne hjulpet laget. Nå må noen andre spille i stedet for meg, sier Dockal, som ble kåret til banens beste mot Sandnes Ulf.

Dockal har vært RBKs kanskje aller viktigste spiller denne sesongen. Etter straffescoringen mot Sandnes Ulf er tsjekkeren oppe i 10 seriemål denne sesongen - det er flest av alle i Rosenborg.

Jönsson er imidlertid ikke bekymret.

– Det skal vi klare. Det er trist for Dockal for han har vært god for oss, men vi har andre spillere vi kan putte inn, sier den svenske RBK-treneren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.