Dočkal moste Haugesunds sterke hjemmestatistikk

Bořek Dočkals stupheading påførte Haugesund deres første hjemmetap på ett år, to måneder og åtte dager - totalt 435 dager. Samtidig snek RBK seg opp i ryggen på de øvrige gullkandidatene.

Borek Dockal

Dočkal ble tungen på vektstkålen i en kamp der begge lag slet med å finne veien til nettmaskene.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det var veldig viktig å vinne. Store deler av prestasjonen var veldig bra, foruten at vi ikke avgjorde kampen tidligere, sier RBK-trener Jan Jönsson til NRK.

Bořek Dočkal scoret kampens eneste mål da han stupheadet John Chibuikes gode innlegg i tverrliggeren og inn like etter pause.

Det var tsjekkerens femte mål for sesongen, og midtbanespilleren er nå toppscorer for trønderne.

Det var Haugesund første tap på 18 hjemmekamper. Sist vestlendingene tapte på Haugesund Stadion var mot Stabæk den 8. mai 2011 (4-3).

Samtidig er RBK fortsatt ubeseiret på bortebane i år.

Haugesund sløste

Vegard Skjerve

Vegard Skjerve hadde en enorm mulighet til å utligne, men skuddet gikk utenfor.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund hadde imidlertid nok av sjanser til å utligne.

Etter 28 minutter gikk Oddbjørn Skartun i bakken etter en duell med RBKs Simen Wangberg, men dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre. En svært tvilsom avgjørelse utifra TV-reprisene.

Både Aleksander Søderlund, Maic Sema og Eirik Mæland hadde sine muligheter, men skuddforsøkene gikk enten rett på RBKs gode keeper Daniel Örlund eller i en avvergende RBK-kropp.

På overtid fikk Vegard Skjerve kampens største mulighet da han fra 15 meter fikk god tid til å sikte. Backen klarte imidlertid ikke å omsette sjansen i mål. Skuddet snek seg utenfor Örlunds høyre stolpe.

– Vi hadde mange sjanser, men for å være helt ærlig hadde også RBK mange sjanser til å avgjøre kampen. Men vi er ikke heldige, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til NRK etter kampen.

RBK opp i gullkampen

Med den noe heldige seieren snek RBK seg opp i ryggen på Molde og Strømsgodset. Jan Jönssons menn er bare fire poeng bak serielederne fra Drammen, med en kamp mer spilt.

Haugesund ligger på fjerdeplass, fire poeng bak dagens seierherrer.

Wangberg og Oddbjørn Skartun

Simen Wangberg dro FKH-spiss Oddbjørn Skartun ned, og innrømmet etter kampen at hjemmelaget skulle hatt straffespark.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press