Dočkal moste Haugesunds sterke hjemmestatistikk

Bořek Dočkals stupheading påførte Haugesund deres første hjemmetap på ett år, to måneder og åtte dager - totalt 435 dager. Samtidig snek RBK seg opp i ryggen på de øvrige gullkandidatene.

Borek Dockal

Dočkal ble tungen på vektstkålen i en kamp der begge lag slet med å finne veien til nettmaskene.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det var veldig viktig å vinne. Store deler av prestasjonen var veldig bra, foruten at vi ikke avgjorde kampen tidligere, sier RBK-trener Jan Jönsson til NRK.

Bořek Dočkal scoret kampens eneste mål da han stupheadet John Chibuikes gode innlegg i tverrliggeren og inn like etter pause.

Det var tsjekkerens femte mål for sesongen, og midtbanespilleren er nå toppscorer for trønderne.

Det var Haugesund første tap på 18 hjemmekamper. Sist vestlendingene tapte på Haugesund Stadion var mot Stabæk den 8. mai 2011 (4-3).

Samtidig er RBK fortsatt ubeseiret på bortebane i år.

Haugesund sløste

Vegard Skjerve

Vegard Skjerve hadde en enorm mulighet til å utligne, men skuddet gikk utenfor.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund hadde imidlertid nok av sjanser til å utligne.

Etter 28 minutter gikk Oddbjørn Skartun i bakken etter en duell med RBKs Simen Wangberg, men dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre. En svært tvilsom avgjørelse utifra TV-reprisene.

Både Aleksander Søderlund, Maic Sema og Eirik Mæland hadde sine muligheter, men skuddforsøkene gikk enten rett på RBKs gode keeper Daniel Örlund eller i en avvergende RBK-kropp.

På overtid fikk Vegard Skjerve kampens største mulighet da han fra 15 meter fikk god tid til å sikte. Backen klarte imidlertid ikke å omsette sjansen i mål. Skuddet snek seg utenfor Örlunds høyre stolpe.

– Vi hadde mange sjanser, men for å være helt ærlig hadde også RBK mange sjanser til å avgjøre kampen. Men vi er ikke heldige, sier FKH-trener Jostein Grindhaug til NRK etter kampen.

RBK opp i gullkampen

Med den noe heldige seieren snek RBK seg opp i ryggen på Molde og Strømsgodset. Jan Jönssons menn er bare fire poeng bak serielederne fra Drammen, med en kamp mer spilt.

Haugesund ligger på fjerdeplass, fire poeng bak dagens seierherrer.

Wangberg og Oddbjørn Skartun

Simen Wangberg dro FKH-spiss Oddbjørn Skartun ned, og innrømmet etter kampen at hjemmelaget skulle hatt straffespark.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP