NRK Meny
Normal

Dobbel dose Konan senket AaFK

Rosenborg klatret nok et lite steg mot medaljeplass i eliteserien etter seier mot Aalesund. Takket være en Dider Konan Ya i storform.

Didier Konan Ya

Didier Konan Ya setter inn sitt andre mål.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Aalesund hadde tre nettkjenninger på syv kamper før dagens oppgjør. Dagens kamp hjalp ikke stort på den statistikken.

Laget fra Sunnmøre hadde alvorlige problemer med å produsere målsjanser hele kampen i gjennom. Men de var ikke helt ufarlige.

Les: NRKSport.no fulgte Aalesund - Rosenborg

På cornere og frispark, som det var svært mange av, skapte hjemmelaget hodebry for trønderne. Med en god servitør i Johan Arneng og fyrtårnet Tor Hogne Aarøy i boksen oppstod det flere farlige situasjoner foran Rune Almenning Jarstein i RBK-buret. Og det var nettopp på dødball AaFK fikk nettkjenning.

Straffet før pause

På overtid i første omgang ble vertene tildelt straffespark etter at Aarøy ble holdt nede av Kristian Stadsgaard i RBKs midtforsvar.

Johan Arneng har vært god på Aalesunds midtbane i år, men har slitt med å åpne målkontoen så langt i sesongen. I dag endret han på det ved å banke ballen i mål fra krittmerket. Aalesund kunne gå til pause med en 1-0 ledelse.

Konan-show

I pausen måtte Stadsgaard kaste inn håndkleet og ble erstattet av Alejandro Lago. Sør-Amerikaneren fikk i oppgave å ta ut Aarøy og dermed mistet AaFK sitt farligste angrepsvåpen. Da var det duket for magi i andre enden av banen.

Dider Konan Ya er i storform og det skulle AaFK-forsvaret få erfare til gangs.

Først utlignet Konan Ya etter et godt angrep regissert av Marek Sapara.

Perle

Et drøyt kvarter senere var det klart for en liten perle fra den lille driblefanten fra Elfenbenkysten. Helt alene mot fire Aalesundspillere kjemper han til seg ballen, har først litt flaks før han finter bort to spillere og setter ballen iskaldt i mål.

Etter scoringen ble Rosenborg litt mer forsiktige, men seieren var aldri i fare og trønderne er fortsatt med i kampen om edelt metall. Rosenborgs trener, Erik Hamrén, var fornøyd med lagmoral og tre poeng, men hadde dette å si om kunstgresset i Ålesund.

- Det går ikke an å spille fotball på dette underlaget. Fantastisk stadion og fantastiske supportere, men dette kunstgresset er altfor dårlig. Vi sliter med å spille fotball her, men fighter til oss tre poeng, sier Hamrén til TV2.

Passerte Viking

Rosenborg passerte Viking etter seieren, og ligger nå på 5. plass i eliteserien med 35 poeng. Det er ett poeng mindre enn Bodø/Glimt og fire bak Fredrikstad og Tromsø på sølvplass.

Les: Eliteserien - resultater og tabell

Aalesund ligger nå desidert sist i eliteserien, og etter at HamKam spilte uavgjort mot Bodø/Glimt er det nå blitt en differanse på to poeng mellom de to bunnlagene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.