NRK Meny
Normal

Dobbel Årst reddet ikke Start

Ole Martin Årst scoret to mål, men maktet ikke å redde Start fra tap mot Strømsgodset.

Ole Martin Årst i kamp mot Strømsgodset
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Les også: Resultatservice Eliteserien 2007

Det var to lag i desperat poengnød som braket sammen på Marienlyst stadion i Drammen i eliteseriens 21. serierunde.

Både Godset og Start hadde god bruk for alle tre poengene. Etter å ha dominert hver sin omgang kunne drammenserne strekke armene i været etter å ha snudd 0-2 til 3-2.

Start åpnet best

Men det var Start som tok grepet fra start. De åpnet svært friskt og vant tre cornere i løpet av de første minuttene. Det syntes som om Benny-effekten virket for fullt de første 45 og Start tok fortjent ledelsen i det 22. minutt etter et fint samspill mellom Fredrik Strømstad og Ole Martin Årst.

Da den samme Årst satte inn 2-0 like før Tom Henning Øvrebø skulle blåse av for pause, var det ikke mange drammensere som trodde på poeng.

Tok grep om kampen

Men Dag Eilev Fagermo mistet aldri troen på seier. Etter tre svært vellykkede bytter forandret Godset seg fra å være tannløse og likegyldige til å bli et hardt kjempende lag som skapte mye.

I andre omgang tok Godset fullstendig grep om kampen. Den viktige reduseringen i det 61. minutt ga laget en skikkelig vitamininnsprøytning som startet et voldsomt rush mot Start-målet.

Godset skapte sjanse på sjanse, og den verdifulle utlikningen kom fem minutter før full tid ved Christer George etter et fint innlegg fra innbytter Steffen Nystrøm.

Tungt for Start

Godsets stormløp betalte seg til sist med tre poeng da veteran André Bergdølmo setter inn 3-2 på straffe på overtid. Da var det i realiteten kjørt for Start og Godset fikk sin første seier på seks kamper.

Dermed er Strømsgodset på vei mot sikker plass i eliteserien. Gutta fra Drammen trakk det lengste strået i en underholdende og sjanserik kamp. Etter Starts totale kollaps må kristiansanderne forberede seg på en tung høst.  

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.