Gashi sjokkert etter dødsfallet: – Vi visste ingen ting

Ardian Gashi spilte fra start for Helsingborg da nyheten kom om at en Djurgårdensupporter var død etter supporterbråk.

Djurgården fansen

Flere av supporterne skal ha ropt «mordere» mot Helsingborg-fansen da de stormet banen.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

– Det er forferdelig at serieåpningen og denne fotballfesten skal ende med et dødsfall. Det er alvorlig og trist, sier Ardian Gashi til NRK.no.

Blomster og fotballdrakter

Blomster og fotballdrakter er lagt ned på stedet der Djurgården-supporteren døde.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Ifølge politiet oppstod det bråk før seriepremieren mellom Helsingborg og Djurgården i svensk fotball, men det er foreløpig uklart hva som har skjedd.

Men politiet opplyser at en mannlig Djurgårdensupporter ble utsatt for grov mishandling og fraktet til sjukehus i Helsingborg med omfattende hodeskader.

Mishandlingen skal ha skjedd ved Terasstrapporna, som leder opp til tårnet Kernen (svensk: Kärnan), som er en kjent turistattraksjon i byen. Supporteren, som var i 40-årene, skal ifølge svenske aviser ha blitt påført slag eller spark mot hodet under overfallet.

Etter at nyheten om dødsfallet ble kjent har det blitt lagt ned blomster og fotballdrakter på stedet der Djurgården-supporteren døde.

Døde på sykehuset

Politiet ble varslet 14.28, litt over en halvtime før avspark på Olympia. Like etter klokka 16 kom det melding om at han var død.

– Han døde på sykehuset, forteller informasjonsansvarlig ved politiet Ewa-Gun Westford til Aftonbladet.

Mannen kommer fra Stockholmstraktene. Ingen er foreløpig pågrepet for hendelsen. Politiet foretar nå tekniske undersøkelser på stedet og avhører vitner.

– Det er forferdelig tragisk, sier Gashi til NRK.no.

Ifølge Westford er det en urolig stemning i byen søndag. Aftonbladet skriver at det har blitt kastet flasker og røykbomber.

– Vi forsøker å få kontroll over situasjonen, sier Westford.

Politiet på åstedet

Politiet på åstedet der supporteren ble overfalt.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Stormet banen

Expressen skriver at kampen mellom Djurgården og Helsingborg ble avbrutt etter rundt 40 minutters spill.

Rundt 20 Djurgården-supportere skal ha stormet banen under kampen. Bakgrunnen for stormingen knyttes til angrepet på den døde supporteren.

Nordmannen spilte fra start for hjemmelaget Helsingborg da publikum plutselig begynte å ta seg inn på banen.

– Det er en forferdelig følelse. Vi visste ingen ting om dødsfallet. Dommeren blåste av kampen og vi samlet oss i garderoben. Der fikk vi den triste beskjeden, sier Gashi.

Flere av dem skal ha ropt «mordere», «mordere» mot Helsingborg-supporterne. Både Ardian Gashi og Kenneth Høie spilte fra start for henholdsvis Helsingborg og Djurgården.

Det har vært mye bråk i oppladningen til seriepremieren mellom Helsingborg og Djurgården. Lørdag ble fem personer fraktet til sykehus med skader.

– Det er helt forferdelig. Det er noen få som ødelegger for alle andre som er kommet for å få en fest. Det er trasig at fotballen blir skadelidende. Nå håper jeg at supporterne i Sverige snart våkner opp, sier Gashi.

– Kjærligheten til fotballen er borte

Djurgården skriver i ettermiddag på sin Twitter-konto:

Ardian Gashi

Ardian Gashi: – Det er en forferdelig følelse.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Det finnes ikke ord for hva vi føler akkurat nå. Djurgårdsfamilien er i sorg».

Kaptein for Djurgården, Andreas Johansson, var på en pressekonferanse søndag sterkt preget av dødsfallet. Han mente at situasjonen føltes uvirkelig.

– Kjærligheten til fotballen er helt borte. Vold og elendighet har blitt synonymt med svensk fotball, sier han, ifølge Expressen.

– En sorgens dag

Reaksjonene er også sterke i Helsingborg.

– Det er en sorgens dag for fotballen, uttalte klubbdirektør Paul Myllenberg på en pressekonferanse søndag.

– Det er en tragedie, og naturligvis en svart dag for svensk fotball, sier pressesjef Niklas Bodell i Sveriges Fotballforbund til Aftonbladet.

Kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund Svein Graff skriver også på Twitter at han føler med sine svenske kolleger.

Søndagens dødsfall er det første tilknyttet supporterbråk i Sverige siden august 2002. Den gang døde en IFK Göteborg-fan da IFK- og AIK-grupperinger barket sammen.

Laster Twitter-innhold
HELSINGBORG-DJURGÅRDEN

Rundt 20 Djurgårdensupportere skal ha stormet banen under kampen mot Helsingborg.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅ / TT NYHETSBYRÅN


Fotballnyheter