Hopp til innhold

Gashi sjokkert etter dødsfallet: – Vi visste ingen ting

Ardian Gashi spilte fra start for Helsingborg da nyheten kom om at en Djurgårdensupporter var død etter supporterbråk.

Djurgården fansen

Flere av supporterne skal ha ropt «mordere» mot Helsingborg-fansen da de stormet banen.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

– Det er forferdelig at serieåpningen og denne fotballfesten skal ende med et dødsfall. Det er alvorlig og trist, sier Ardian Gashi til NRK.no.

Blomster og fotballdrakter

Blomster og fotballdrakter er lagt ned på stedet der Djurgården-supporteren døde.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Ifølge politiet oppstod det bråk før seriepremieren mellom Helsingborg og Djurgården i svensk fotball, men det er foreløpig uklart hva som har skjedd.

Men politiet opplyser at en mannlig Djurgårdensupporter ble utsatt for grov mishandling og fraktet til sjukehus i Helsingborg med omfattende hodeskader.

Mishandlingen skal ha skjedd ved Terasstrapporna, som leder opp til tårnet Kernen (svensk: Kärnan), som er en kjent turistattraksjon i byen. Supporteren, som var i 40-årene, skal ifølge svenske aviser ha blitt påført slag eller spark mot hodet under overfallet.

Etter at nyheten om dødsfallet ble kjent har det blitt lagt ned blomster og fotballdrakter på stedet der Djurgården-supporteren døde.

Døde på sykehuset

Politiet ble varslet 14.28, litt over en halvtime før avspark på Olympia. Like etter klokka 16 kom det melding om at han var død.

– Han døde på sykehuset, forteller informasjonsansvarlig ved politiet Ewa-Gun Westford til Aftonbladet.

Mannen kommer fra Stockholmstraktene. Ingen er foreløpig pågrepet for hendelsen. Politiet foretar nå tekniske undersøkelser på stedet og avhører vitner.

– Det er forferdelig tragisk, sier Gashi til NRK.no.

Ifølge Westford er det en urolig stemning i byen søndag. Aftonbladet skriver at det har blitt kastet flasker og røykbomber.

– Vi forsøker å få kontroll over situasjonen, sier Westford.

Politiet på åstedet

Politiet på åstedet der supporteren ble overfalt.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Stormet banen

Expressen skriver at kampen mellom Djurgården og Helsingborg ble avbrutt etter rundt 40 minutters spill.

Rundt 20 Djurgården-supportere skal ha stormet banen under kampen. Bakgrunnen for stormingen knyttes til angrepet på den døde supporteren.

Nordmannen spilte fra start for hjemmelaget Helsingborg da publikum plutselig begynte å ta seg inn på banen.

– Det er en forferdelig følelse. Vi visste ingen ting om dødsfallet. Dommeren blåste av kampen og vi samlet oss i garderoben. Der fikk vi den triste beskjeden, sier Gashi.

Flere av dem skal ha ropt «mordere», «mordere» mot Helsingborg-supporterne. Både Ardian Gashi og Kenneth Høie spilte fra start for henholdsvis Helsingborg og Djurgården.

Det har vært mye bråk i oppladningen til seriepremieren mellom Helsingborg og Djurgården. Lørdag ble fem personer fraktet til sykehus med skader.

– Det er helt forferdelig. Det er noen få som ødelegger for alle andre som er kommet for å få en fest. Det er trasig at fotballen blir skadelidende. Nå håper jeg at supporterne i Sverige snart våkner opp, sier Gashi.

– Kjærligheten til fotballen er borte

Djurgården skriver i ettermiddag på sin Twitter-konto:

Ardian Gashi

Ardian Gashi: – Det er en forferdelig følelse.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Det finnes ikke ord for hva vi føler akkurat nå. Djurgårdsfamilien er i sorg».

Kaptein for Djurgården, Andreas Johansson, var på en pressekonferanse søndag sterkt preget av dødsfallet. Han mente at situasjonen føltes uvirkelig.

– Kjærligheten til fotballen er helt borte. Vold og elendighet har blitt synonymt med svensk fotball, sier han, ifølge Expressen.

– En sorgens dag

Reaksjonene er også sterke i Helsingborg.

– Det er en sorgens dag for fotballen, uttalte klubbdirektør Paul Myllenberg på en pressekonferanse søndag.

– Det er en tragedie, og naturligvis en svart dag for svensk fotball, sier pressesjef Niklas Bodell i Sveriges Fotballforbund til Aftonbladet.

Kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund Svein Graff skriver også på Twitter at han føler med sine svenske kolleger.

Søndagens dødsfall er det første tilknyttet supporterbråk i Sverige siden august 2002. Den gang døde en IFK Göteborg-fan da IFK- og AIK-grupperinger barket sammen.

Laster Twitter-innhold
HELSINGBORG-DJURGÅRDEN

Rundt 20 Djurgårdensupportere skal ha stormet banen under kampen mot Helsingborg.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅ / TT NYHETSBYRÅN


Fotball

 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • City taus om Haaland før nøkkelkamp

  Det er helt stille rundt Erling Braut Haalands skadesituasjon to dager før oppgjøret mot Liverpool.

  Haaland var ikke med på et bilde eller nevnt i tekst på Citys hjemmeside etter onsdagens treningsøkt.

  Haaland meldte forfall til landskampene mot Spania og Georgia på grunn av en lyskeskade.

  Manchester City ligger åtte poeng bak (med én kamp mindre spilt) serieleder Arsenal og tåler trolig ikke et tap mot Liverpool om det skal bli ligagull.

  Fredag klokken 14.30 holder City-manager Pep Guardiola en pressekonferanse, og der vil Haaland-spørsmålene bli helt sentrale. (NTB)

  FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund