NRK Meny
Normal

Djurgårdens supporterkontakt skadet av egne fans

– Jeg har fått en hørselsskade etter to episoder med knallskudd, sier Lena Gustafson Wiberg.

Djurgården

I nærheten av disse Djurgården-supporterne sto supporterkontakt Lena Gustafson Wiberg under søndagens bortekamp mot Elfsborg i Allsvenskan. Supporterkontakt Wiberg frykter hun må slutte i jobben hvis Djurgården-supporterne fortsetter med knallskudd.

Foto: ADAM IHSE / NTB scanpix

Søndag kveld var hun på tribunen sammen med resten av Djurgården-supporterne da flere av dem plutselig begynte å fyre opp bluss og etter hvert knallskudd.

– Dessverre befant jeg meg i nærheten av der det (knallskuddet) landet. Det smalt like ved meg. Det pep i øret og gjorde vondt.

– Det er en stor risiko for at høreselskaden min blir forverret etter dette, skriver Djurgårdens Lena Gustafson Wiberg på Facebook.

Wiberg er det som kalles supporterkontakt i Djurgården og har ansvaret for kontakten mellom klubben og supporterne, og er i så måte en supportervenn.

– Vær så snill: Slutt!

Hun hadde en lite hyggelig kveld på jobb da Djurgården-supporterne søndag kveld startet tribunebråk borte mot Elfsborg i svensk eliteserie.

Lena Gustafsen Wiberg

Denne meldingen la Lena Gustafsen Wiberg ut på sin Facebook-side søndag. Her forteller hun at hun allerede i januar fikk en hørselsskade av et knallskudd.

Foto: Facebook/Skjermdump

Det startet med at bortesupporterne kastet en rekke bengalske lys på banen. Til slutt gikk brannalarmen og kampen ble utsatt i ti minutter. Like før andre omgang skulle starte ble en type fyrverkeri kastet inn på banen. Brannmannen som bar bort knallskuddet ble skadet da det gikk av.

Nå viser det seg altså at Djurgården også rammet en av sine egne.

– Vær så snill og slutt med knallskudd, ber Wilfsborg på Facebook.

Vil fortsette

Søndagens hendelse er ikke første gang supporterkontakt Wiberg har hatt problemer med knallskudd fra egne supportere.

Hørselsskaden hun nå frykter er blitt forverret fikk hun under en Djurgården-kamp i januar. Da gikk det av et knallskudd i hendene hennes mens hun skulle rydde opp etter egne fans' forsøpling.

Til svenske Aftonbladet sier hun at hun ikke har villet snakke om skaden hun har slitt med siden, men etter søndagens hendelse føler Wiberg at hun ikke har noe valg.

– Fakta er nå at dersom det dukker opp igjen knallskudd på våre kamper kommer jeg til å måtte slutte med denne jobben. Min arbeidsgiver, Djurgården, har et ansvar og er tydelige på at dette ikke kan forhandles om. Arbeidsmiljøloven må tas på alvor, sier hun.

Wiborg skal undersøkes mandag morgen for å se hva slags skade hun tok av søndagens smell.

Hun håper i det lengste å kunne fortsette i jobben.

– Djurgården er mitt liv. Dette er en livsstil og jeg elsker jobben min og vil fortsette å jobbe under fremtidige kamper.

Dette har vært en spesiell sesong for Djurgården-supporterne etter at en av deres fans ble drept i serieåpningen mot Helsingborg.

PS! Formann i Elfsborg, Bosse Johansson, sier til Aftonbladet at klubben nå skal vurdere å utestenge supportere av Stockholm-lagene fra sine arrangementer.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.