Her er favorittene til å erstatte Solskjær

Allerede før Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær offisielt har forlatt klubben, seiler flere navn opp som aktuelle etterfølgere.

Solskjaer

PÅ VEI UT: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær ser ut til å ha ledet sin siste kamp for waliserne.

Foto: David Davies / Ap

Tan

STYRER PROSESSEN: Den styrtrike Cardiff-eieren Vincent Tan.

Foto: BEN STANSALL / Afp
Robinson

AKTUELL: Milton Keynes-manager Karl Robinson.

Foto: Nick Potts / Ap
Pulis

FAVORITT: Waliseren Tony Pulis har lenge vært koblet til Cardiff-jobben.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Onsdag meldte en rekke britiske medier at Solskjærs dager i Cardiff er talte, og nordmannen skal ha brukt store deler av dagen til å forhandle om en sluttpakke. Det ventes at klubben kommer med en offisiell melding om trenersituasjonen i løpet av torsdagen.

Samtidig som Solskjær nærmer seg døren i Cardiff, jobber Cardiff-eier Vincent Tan med å finne en umiddelbar erstatning.

Den skotske toppklubben Dundee Uniteds manager Paul Hartley (37) har ifølge The Guardian dukket opp som et overraskelsesnavn, og men klubben skriver i en pressemelding at det er uaktuelt å gi slipp på 37-åringen.

Pulis og Robinson

Mesterskapsliga-klubben, som møter Derby på bortebane lørdag, er ifølge The Guardian lystne på å handle svært raskt, og det er klart at Hartleys navn figurerer høyt på ønskelista. Den tidligere skotske landslagsspilleren tok over som Dundee-manager i februar, og er ifølge avisen bookmakernes favoritt.

En annen som gir lav odds hos bookmakerne er Tony Pulis (56) som forlot Crystal Palace i august på grunn av uenigheter med ledelsen om veien videre, og MK Dons-manager Karl Robinson (34).

Tidligere Cardiff-manager Dave Jones og Craig Bellamy som avsluttet karrieren med klubben forrige sesong, kan også bli vurdert, skriver avisen.

30 millioner?

Med Solskjær i managerstolen tapte Cardiff tolv av 18 kamper i eliteserien i vinter og vår, og nedrykket var dermed ikke til å unngå. Sesongen i den nest øverste divisjonen har åpnet med skarve åtte poeng på sju kamper, og tirsdagens 0-1-tap for Middlesbrough beseglet trolig kristiansunderens skjebne.

Wales Online skrev onsdag kveld at Cardiffs og Solskjærs advokater samme dag hadde forhandlet om en sluttavtale, som kan ligge på rundt 30 millioner norske kroner.

Dersom Solskjær må gå, følger han i Henning Bergs og Ståle Solbakkens fotspor. De fikk sparken etter henholdsvis to og åtte måneder i sine britiske klubber.

– Slag i trynet

Ole Gunnar Solskjær ble ansatt i den walisiske klubben 2. januar i år. Samme sesong ble det nedrykk fra Premier League. Fasit så langt denne sesongen er åtte poeng på sju kamper og 17.-plass på tabellen. De to seneste hjemmetapene mot Norwich og Middlesbrough har fått mange supportere til å rope på Solskjærs avgang.

– Tapet mot Boro var et slag i trynet for Solskjærs håp i Cardiff. Det var mye misnøye og rop om avgang etter tapet mot Norwich, og de har vokst seg større nå, sier sjefsreporter på Cardiff i Wales Online, Steve Tucker, til NTB.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter