Holder valget hemmmelig: Disse kan erstatte Hangeland

LONDON/OSLO (NRK.no): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (54) holder valget av ny kaptein hemmelig. Først i kveld får Brede Hangelands erstatter beskjed.

Kombo

En av disse kan bli Brede Hangelands erstatter som landslagskaptein. Fra venstre: Tom Høgli, Vegard Forren og Stefan Johansen.

Foto: NTB

Norge møter England til privatlandskamp i morgen, men Høgmo holder valget av ny landslagskaptein strengt hemmelig. Ikke engang spillerne er informert om hvem som blir Brede Hangelands etterfølger.

Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo røper navnet på Norges landslagskaptein i kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det får dere vite på pressekonferansen på Wembley. Vedkommende har ikke fått beskjed, sier han.

FC København-spiller Tom Høgli er blant kandidatene til å overta kapteinsbindet på landslaget etter Brede Hangeland, som nylig trakk seg fra landslagsspill.

Da hadde midtstopperen vært kaptein på landslaget siden 2008.

– Det er noen spørsmål i livet som du ikke kan si nei til. Blir du spurt om å være kaptein for Norge, så sier du ikke nei til det. Det er omtrent som å bli spurt om å sitte i regjering, sier Tom Høgli.

– Det er en æressak, fortsetter han.

– Har vokst i utlandet

Flere trekker imidlertid frem Molde-spiller Vegard Forren som favoritt til kapteinsjobben.

Han var kaptein da Norges landslag, bestående av hjemlige spillere, møtte De forente arabiske emirater onsdag (0-0), og kan godt ende opp med å få ansvaret.

Stefan Johansen (Celtic) er også nevnt som en aktuell kandidat.

– Jeg var 2.-kaptein i Strømsgodset, og det er hyggelig å bli nevnt i den diskusjonen. Det ville vært en stor ære å bli kaptein på landslaget. Som person har jeg lært mye og vokst mye etter at jeg kom til utlandet, påpeker han.

– Man lærer mye underveis, sier Johansen.

Tarik: – Med glede

Hoffenheim-spiller Tarik Elyounoussi mener det er flere ledertyper på laget.

– Jeg har fått prøvd meg en liten periode tidligere, og det ga mersmak. Det er et stort øyeblikk å lede landslaget ut i kamp, kommenterer han.

– Får jeg den æren, tar jeg den med glede. Men vi er flere ledere på laget, og sammen er vi lagledere, alle sammen, sier han med henvisning til Hangelands kritikk om at det unge laget mangler ledertyper.

Tore Reginiussen er også blitt nevnt i kapteinsdebatten på landslaget. Han er imidlertid skadet og spiller ikke mot England.

All fokus på Italia

Onsdagens privatkamp mot England på Wembley blir Norges siste treningskamp før alvoret begynner mot Italia i EM-kvalifiseringen neste uke.

– Det er kun Italia vi har fokus på nå. Det vil også speile onsdagens kamp mot England. Vi ønsker å ha flest mulig svar med oss til den kampen, forteller Høgmo.

– England er et godt fotballag, de har gode kvalitetsspillere og vil vise seg frem etter et litt skuffende VM. Dermed får vi den testen som vi ønsker. England vil gi oss gode svar individuelt og kollektivt.

Wayne Rooney er valgt til kaptein for det engelske landslaget foran kampen mot Norge.
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.