Disse er klare for EM

England og Nederland kan endelig bestille billetter til EM i Polen og Ukraina.

England

Wayne Rooney og lagkameratene kunne juble for EM-plass fredag kveld.

Foto: HRVOJE POLAN / Afp

tyskland

Mario Gomez og Bastian Schweinsteiger fra Tyskland er ett av lagene som allerede er klare for EM i 2012.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp
Netherlands SMoldova Soccer Euro 2012

Dirk Kuyt og Klaas Jan Huntelaar kunne juble for EM-plass fredag kveld.

Foto: BAS CZERWINSKI / Ap

De fleste nordmenn hadde sine øyne rettet mot Kypros - Danmark klokken 20.30 fredag kveld, fordi resultatet der var svært viktig for Norges sjanser til å komme til EM neste sommer.

Men EM-håpet er etter alt å dømme knust etter danskenes 4-1-seier mot Kypros.

20 kamper, med hele 11 forskjellige tidspunkter for kampstart, gjorde fredagskvelden til et helaftens drama der plass i neste sommers mesterskap i Polen og Ukraina lå i potten.

  • England trengte bare ett poeng for å sikre EM-plass. Lenge så de ut til å ta hjem alle tre poengene borte mot Moldova. Det klarte de ikke, men det ble med det ene poenget. England ledet 2-1 til det gjenstod få minutter. Da utliknet Moldova. Engelskmennene unngikk tap, og hadde god grunn til å juble for EM-plass i 2012.
  • Nederland var i praksis klare for EM-sluttspill, men trengte ett poeng mot Moldova for å sikre gruppeseier. Spissen Klaas Jan Huntelaar gjorde det hele klart da han sørget for det eneste målet i kampen fredag. Dermed kan også «oranje» rette blikket mot Polen og Ukraina.

I tabellen under kan du til enhver tid se hvem som er kvalifisert til EM.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Disse nærmer seg

Hellas slo Kroatia 2-0 på hjemmebane i gruppefinalen i EM-kvalifiseringens gruppe F. Dermed holder det med uavgjort borte mot Georgia for å sikre EM-plass.

Alt tyder på at Russland vinner gruppe B i EM-kvalifiseringen etter at de slo Slovakia 1-0 på bortegress fredag kveld. Det gir laget 20 poeng foran siste kampen. Der venter poengløse Andorra, attpåtil på hjemmebane.

Spenning blant toerne

Cyprus Denmark Euro 2012

Danmark knuste Kypros og ligger best an til å få direkte EM-plass som gruppetoer.

Foto: Philippos Christou / Ap
Finland Soccer Euro 2012 Qualifier Sweden

Sveriges Sebastian Larsson kunne juble for seier og omspillplass til EM.

Foto: Jussi Nukari / Ap
  • Danmark er også på god vei mot sluttspill. Etter knusende 4-1 seier mot Kypros, ligger de an til å vinne gruppen. Det forutsetter at de vinner siste kamp mot Portugal. Om ikke blir de etter alt å dømme nummer to i sin gruppe. Laget er best av gruppetoerne.
  • Sverige tok et viktig steg mot kvalifiseringsplass i gruppe E. Sebastian Larsson og Martin Olsson sikret 2-1 seier mot Finland i en værhard kamp i Helsinki. De gulblå ligger nå på andreplass, tre poeng foran Ungarn med like mange kamper spilt. Dermed er svenskene sikret omspill om EM-plass. På toertabellen ligger de like bak Danmark.
  • Kroatia ledet sin gruppe før fredagens runde, men fikk det tøft mot nåværende gruppeleder Hellas. Kampen startet med bensinbomber og bråk på tribunene, og endte med 2-0 seier til grekerne. Dermed er kroatene nummer tre på toertabellen.
  • Serbia må vinne siste kampen mot Slovenia for å sikre seg omspill om retten til EM-deltakelse. For Estland gikk forbi med 2-1 borte mot Nord-Irland fredag, mens Serbia spilte 1-1 mot gruppevinner Italia. Dermed ligger ferdigspilte Estland på andreplass med 16 poeng. Serbia ligger poenget bak med en kamp igjen å spille.
  • Bosnia-Hercegovina har aldri kvalifisert seg til en stor turnering i fotball som selvstendig nasjon. Nå er de sikret minst omspill. Med seier borte mot Frankrike i siste kamp er EM-billetten i boks. For etter fredagens 5-0-seier mot Luxembourg og Frankrikes 3-0 over Albania er det tett i toppen i gruppe D i EM-kvalifiseringen. Frankrike topper med 20 poeng, ett mer enn Bosnia før lagene tirsdag møtes i Paris.

Her kan du se hvem som til enhver tid er best av de ni gruppetoerne. Den beste gruppetoeren går rett til EM, de resterende åtte toerne skal spille playoff om fire ledige plasser.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter