"Mix" kan miste VM

Stabæk er lite villig til å la Mikkel Diskerud spille i en uttaksturnering i Sør-Amerika i slutten av denne måneden.

Mikkel Diskerud
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Stjerneskuddet "Mix" Diskerud er aktuell til USAs lag i U20-VM i Egypt i høst, og er ønsket til turneringen i Argentina, der mye av grunnlaget for uttaket blir lagt.

Ønsker å delta i VM

- Ja, jeg ønsker å være med i VM, og derfor er det best å være med i Argentina. Men den økonomiske situasjonen i Stabæk må prioriteres, sier "Mix" til NRK.

- Jeg har fått beskjed om at jeg ikke får reise til Sør-Amerika, legger han til.

- Er du skuffet?

- Jeg kan ikke være skuffet over å få spille i mesterligaen, det har alltid vært en drøm. Men jeg har lyst til å spille VM, sier Diskerud.

Nettradio: - Jeg har lyst å være med i VM

Diskerud har dobbelt statsborgerskap, og kan derfor velge mellom norsk og amerikansk landslagsspill. Han spilte tidligere i sommer en kamp for USAs U20-lag i Egypt, og imponerte så mye at han mer enn noensinne er aktuell for troppen til VM i samme land i høst.

Kommende verdensstjerner

Problemet er at Stabæk trenger ham. Uttaksturneringen i Argentina kolliderer med Stabæks kvalifiseringskamper for mesterligaen - kamper som kan føre Stabæk til sårt tiltrengte milloninntekter.

Diskerud vil selv svært gjerne måle krefter mot morgendagens verdensstjerner.

- Dette er de største stjernene, de som er i Argentina og kanskje Uruguay også. Så dette er stort, sier Diskerud.

Stenger ikke døra

Håpet er ikke ute. Stabæk-trener Jan Jönsson stenger ikke døra helt for deltakelse i den søramerikanske uttaksturneringen.

- Vi skal ha en skikkelig dialog med "Mix" om forberedelsene, og vi skal nok komme fram til en bra konklusjon, sier Jönsson til NRK.

Fotballnyheter