DIREKTE: Atlético Madrid - Fulham

Atlético Madrid møtte «norske» Fulham i Europaliga-finalen i Hamburg. NRKSport.no fulgte kampen spark for spark!

Trykk F5 øverst på tastaturet for å oppdatere siden!

Følg Nederland - Danmark i nettradio

KAMPEN SPARK FOR SPARK:

• Seieren til Atlético Madrid kan ikke sies å være ufortjent. Til tross for en sjansefattig finale, var det spanjolene som ville mest, og som hadde ballen klart mest. «Indios» vant også skuddstatistikken 27-11. Matchvinner Diego Forlan ble kåret til man of the match. Surt for Hangeland, som hadde bortimot full kontroll på superspissen i 116 minutter.
  • 121 min: FERDIG (2-1). Atlético Madrid er Europaliga-mester 2010! Diego Forlan ble den store helten for spanjolene.
  • 120 min: Tiden er ute, men Fulham kaster alle mann i angrep. Hangeland spiller spiss nå. De kommer til sjanse, men Gera blir avblåst for offside.
  • 119 min: BYTTE ATLÉTICO. Aguero ut. Valera inn.
  • 118 min: BYTTE FULHAM. Danny Murphy ut. Greening inn.
  • 117 min: GULT KORT FORLAN. Får gult for å ha tatt av seg drakten i den ville målfeiringen.
  • 116 min: (2-1): DIEGO FORLAN! Aguero slår lavt og hardt inn fra venstre, og Forlan har løpt seg fri fra Hangelands markering. Måltyven når ballen først, og dytter ballen til side for Schwarzer med en liten tå. Hangeland glapp i markeringen der, og fikk Forlans avslutning mellom beina. Nordmannen ligger knust igjen på gressmatta.
  • 114 min: Atlético forsøker seg igjen med innlegg. Fulham har hatt full kontroll på luftrommet foran Schwarzer - Hangeland og Hughes har ryddet unna det som har kommet.
  • 113 min: GULT KORT PEREA. Feller Dempsey på vei fremover.
  • 112 min: Nevland får sjansen. Gjør et bra mottak etter innlegg fra venstre, og klinker til på direkten. Skuddet går langt over.
  • 110 min: Atlético spiller seg fint ned på Fulhams venstrekant. Et lavt innlegg havner i beina til Forlan som dunker til fra 12 meter. Det harde skuddet går to meter utenfor.
  • 107 min: Nok en dødball for Fulham. Murphy slår inn igjen. De Gea får frispark i duell med Dempsey.
  • 107 min: Fulham får frispark på venstresiden. Murphy slår hardt inn, men De Gea bokser unna i duell med to Fulham-spillere. Kunne blitt farlig der.
  • 106 min: GULT KORT SALVIO. Feller Konchesky bakfra.
  • 105 min: 2. ekstraomgang er i gang.
  • 105 min: (1-1). Dommeren blåser av 1. ekstraomgang.
  • 105 min: STOR SJANSE ATLÉTICO. Forlan viser seg frem for første gang på lenge, og dribler seg helt ned til kortlinja. Slår lavt inn foran mål, finner Aguero, men den lille argentineren (172 cm) får ballen like bak seg, og sleiver ballen like til side for mål. Stor sjanse!
  • 104 min: Atlético lykkes med flere offensive pasninger. Aguero får ballen innenfor Fulhams sekstenmeter, men blir fulgt av Konchesky. Skyter, men engelskmannen blokkerer.
  • 101 min: SJANSE ATLÉTICO. Hangeland stusser et innlegg rett i beina på Aguero. Spissen slår hardt inn fra svært skrå vinkel, og Schwarzer må kaste seg for å bokse ballen unna. Kunne blitt farlig.
  • 100 min: Begge lag begynner å bli synlig slitne. Ingen av lagene tørr å ofre seg offensivt, og ligger og avventer litt nå.
  • 99 min: Simon Davies tar frisparket. Rett i muren.
  • 98 min: Nevland får en dytt i ryggen, og skaffer frispark for Fulham på 30 meters hold.
  • 97 min: Atlético slår inn fra venstre. Konchesky gjør en strålende back-jobb og får headet unna.
  • 95 min: Nevland blir spilt gjennom med en Atlético-spiller i ryggen. Kommer til avslutning fra skrått hold, men langt utenfor. Nordmannen virker å ha friske bein, og kan fort bli en joker når lagene blir slitne.
  • 94 min: Atlético fortsetter med mye ballbesittelse. Fulham har god defensiv kontroll.
  • 92 min: Corneren blir helt ufarlig. De Gea plukker ballen enkelt.
  • 92 min: Nevland tvinger frem Fulhams andre corner i kampen.
  • 91 min: Jurado smeller til fra 18 meters hold. Like over!
  • 90 min: 1. ekstraomgang er i gang.
  • Atlético Madrid har hatt 20 skudd på mål. Fulham åtte. Men totalt sett er uavgjort et riktig resultat, sett kampen under ett. Spanjolene har muligens brukt mer krefter enn Fulham, som har forsvart seg heroisk i store deler av kampen.
  • 92 min: FULL TID (1-1). Dommeren blåser av. Europaliga-finalen går til ekstraomganger!
  • 91 min: Atlético kaster alle mann i angrep. Aguero faller i duell med Hangeland på femmeteren, men dommeren vinker spillet korrekt videre.
  • 90 min: Forlan, som dominerte i første omgang, har forsvunnet helt i dem sjansefattige andre-omgangen.
  • 90 min: To minutter er lagt til.
  • 89 min: Fulham har kommet seg høyere opp på banen. Nevland går i offside.
  • 88 min: Det går mot ekstraomganger i Hamburg. Ingen av lagene kommer til de store sjansene. Hangeland har vært en bauta i andre omgang!
  • 87 min: Fulham med frispark fra 25 meter. Murphy skyter, rett i muren.
  • 86 min: Fulham på en sjelden visitt på Atléticos banehalvdel. Konchesky slår inn, men spanjolene header unna.
  • 85 min: Atlético presser på for seiersmålet. Raul Garcia brenner løs på halvspretten fra 25 meter. Tre meter utenfor.
  • 83 min: BYTTE FULHAM: Duff ut. Erik Nevland inn. Nordmannens siste kamp i Fulham-drakt før han returnerer til Viking.
  • 82 min: Atlético biter seg fast på Fulhams banehalvdel. Som i første omgang går ballen hurtig utenfor engelskmennenes sekstenmeter. Men, som i første omgang, blir det ingen farligheter ut av det.
  • 81 min: Erik Nevland ser ut til å være på vei inn.
  • 80 min: Spanjolene farlig frempå. Prøver seg med flere farlige innlegg, men treffer ingen medspillere inne i boksen. Hangeland og Hughes markerer ut Forlan.
  • 79 min: Corneren havner i beina på Ujfalusi på sekstenmeter-streken. Forsvarsspilleren skyter langt over.
  • 78 min: Et skuddforsøk blir blokkert til corner for Atlético.
  • 77 min: BYTTE ATLÉTICO: Reyes ut. Salvio inn.
  • 76 min: Begge lag kjemper hardt på midtbanen nå. Sjansene uteblir.
  • 49 000 tilskuere på HSH Nordbank Arena i Hamburg.
  • 74 min: Atlético-frispark fra 33 meter. Aguero prøver seg mot korthjørnet, men Schwarzer redder enkelt.
  • 73 min: Regnværet har gjort gressmatta våt. Flere spillere på begge lag sliter med fotfeste nå.
  • 71 min: De Gea bokser hjørnesparket unna.
  • 71 min: Dempsey skaffer Fulham en corner. Hangeland er med opp nå.
  • 70 min: Atlético prøver seg på Fulhams banehalvdel, men kommer ikke til den virkelig store sjansen. Fulham forsvarer seg godt.
  • 70 min: Jevnt og intenst i regnværet i Hamburg.
  • 68 min: Duff markerer seg. Slår inn fra høyrekant, men innlegget er litt for langt for Gera. Ungareren dytter ballen utenfor.
  • 67 min: BYTTE ATLÉTICO. Simao ut. Jurado inn.
  • 66 min: Duff skjærer inn i banen og klemmer til fra 18 meter. Like utenfor.
  • 65 min: Atlético har kommet seg høyere opp i banen. Etablert seg på Fulhams banehalvdel.
  • 63 min: GULT KORT HANGELAND. Holder igjen Aguero på vei gjennom.
  • 61 min: Simao dribler utenfor Fulhams sekstenmeter. Driblefanten prøver et skudd, men Hangeland er tett oppi og blokkerer.
  • 60 min: STOR SJANSE FULHAM. Fulham presser på. Ballen havner i beina på Zoltan Gera på 12 meter, som smeller til. De Gea varter opp med en god redning på det harde skuddet.
  • 60 min: Aguero og Forlan sliter med å finne hverandre nå.
  • 58 min: Kampbildet har endret seg drastisk etter pausen. Fulham virker trygge bakover, og tar større sjanser fremover. Atlético sliter offensivt.
  • 57 min: Atlético prøver seg oppover høyresida, men innlegget går over alle. Utspark fra keeper.
  • 56 min: Murphy mottar ballen i returrommet, men mister ballen. Spanjolene kontrer, men oppspillet mot Forlan på løp er upresist. Ballen går ut over dødlinja til keeper Schwarzer.
  • 55 min: BYTTE FULHAM. Dempsey inn for Zamora.
  • 54 min: Fulham har bedre defensiv kontroll nå, og gjør det trangt for de fotrappe Atlético-spillerne. Jevnt i Hamburg nå.
  • 53 min: Atléticos Lopez tar en skuddfinte på venstrekanten, og prøver et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren. Utenfor mål.
  • 51 min: STOR SJANSE FULHAM. Zolton Gera lurer på offside-grensen. Murphy slår et godt overlegg, men ballen blir litt for lang. De Gea når ballen rett foran ungareren. Keeperen blir sint på spissen for angrep på keeper. Dommeren roer det hele ned.
  • 50 min: Morsom åpning på andre omgang.
  • 50 min: Damien Duff legger inn, men spanjolene rydder unna.
  • 48 min: Fulham er frempå, men kommer ikke til den store sjansen. Triller ball på Atléticos banehalvdel.
  • 45 min: Atlético går rett i angrep. Hangeland header unna.
  • 45 min: Kampen er i gang igjen.
  • PAUSE (1-1). Atlético Madrid har vært det førende laget til tross for uavgjort-resultatet til pause. Spesielt spissparet Forlan og Aguero har skapt vanskeligheter for Hangeland og kompani. Nordmannen har likevel spilt en godkjent førsteomgang, med mange viktige involveringer.
  • 44 min: Atlético presser på for ledermålet! Simao skyter fra distanse. Schwarzer holder ballen. Fulham er presset nærmest inn i sitt eget mål.
  • 44 min: Forlan skyter. Like utenfor.
  • 43 min: Reyes slår lavt inn fra venstre. Ballen går i skulderen på Konchensky, spanjolene skriker på hands. Dommeren blåser ikke.
  • 43 min: Enda en Atlético-corner. Fulham måker unna igjen.
  • 42 min: Ny Atlético-corner. B. Zamora peiser unna. Madrid-laget presser hardt nå.
  • 40 min: Atlético med voldsomt trykk nå. Triller ballen i ren håndball-stil utenfor Fulhams backrekke. Engelskmennene forsvarer seg tappert.
  • 39 min: Atlético med corner. Ballen blir slått lavt ut til Reyes, som smeller ballen langt over. Kampen vipper frem og tilbake nå.
  • 36 min: 1-1 SIMON DAVIES. Fulham etablerer et stort press på Atléticos sekstenmeter. Et lavt innlegg blir stusset bak i feltet hvor Davies smeller til på hel volley fra fem meter. Ballen går i mål i korthjørnet til høyre for De Gea. Det er kamp igjen i Hamburg!
  • 35 min: Fulham ypper seg litt på spanjolenes banehalvdel nå.
  • 32 min: Aguero er på farten igjen, men Schwarzer plukker det enkle skuddet fra distanse. Atlético fortsetter å presse!
  • 31 min: 1-0: DIEGO FORLAN. Reyes får lagt lavt inn foran mål, der ballen havner hos Aguero. Spanjolen skyter, men treffer ballen dårlig, og skuddet blir en perfekt pasning til Diego Forlan. Uruguayaneren, som er toppscorer i Europa, får en enkel jobb med å pirke ballen til side for Schwarzer. Bredsider ballen til høyre for keeper.
  • 30 min: Halvtimen spilt, med en sjanse til hvert lag. Forlans stolpeskudd kampens største sjanse.
  • 29 min: Spanjolene triller mye ball, og Fulham-spillerne blir løpende litt imellom. Fortsatt et visst Atlético-press.
  • 27 min: En lang Atlético-dødball blir slått inn i boksen. Hangeland taper hodeduellen mot Dominguez, men hodestøtet er ufarlig. Schwarzer plukker opp. Fulham ligger veldig lavt.
  • 26 min: Igjen er det Aguero. Kommer til innlegg fra venstre, men Hangeland header unna. «Indios» presser nå.
  • 24 min: Aguero er blitt varm i trøya, og finter vekk to Fulham-spillere på venstrekanten. Slår hardt inn foran mål, men Hangeland måker unna foran Forlan. Nære på for spanjolene der.
  • 23 min: Spissene til Atlético herjer. Forlan spiller gjennom til Aguero, men Aaron Hughes gjør en bra stopperjobb og rydder opp.
  • 22 min: Forlan brenner til fra 20 meter. Langt over.
  • 21 min: Fulham har kommet bedre med i kampen nå.
  • 20 min: SJANSE TIL FULHAM! Et lang dødball fra midtbanen detter ned i beina på Simon Davies, som smeller til på halv volley. Rett på Atlético-keeper De Gea.
  • 18 min: Hangeland har spilt seg opp etter den slurvete starten. Markert seg positivt med flere gode inngrep de siste minuttene.
  • 17 min: Langt oppspill mot Forlan. Schwarzer er raskt ute og når ballen før storscoreren.
  • 15 min: Fulhams første halvsjanse. Bobby Zamora header ned til Zoltan Gera som smeller til på helvolley. Ballen går langt over.
  • 15 min: Godt frispark fra Reyes! Ballen er på vei inn i nærmeste kryss, men skuddet er svakt og Schwarzer rekker bort. Keeperen holder ballen.
  • 14 min: Etuhu er på etterskudd, og feller Ujfalusi like utenfor sekstenmeteren. Frispark til Atlético i farlig posisjon.
  • 13 min: Fulham gjør mange feil i oppspillsfasen, og mister ballen enkelt til Atlético. Spanjolene har initiativet i kampen nå.
  • 11 min: Igjen var det Danny Murphy som slurvet da Aguero vant ballen.
  • 11 min: STOR SJANSE TIL ATLÉTICO! Aguero vinner ballen på Fulhams banehalvdel, og stikker til Diego Forlan. Argentineren skyter i stolpe og ut!
  • 10 min: Danny Murphy prøver å spille gjennom, men bommer. Murphy har ikke hatt noen god åpning på kampen.
  • 10 min: Så langt ingen store målsjanser.
  • 9 min: B. Zamora er hårfint i offside etter et fint gjennomspill.
  • 8 min: Godt innlegg fra Atléticos høyrekant. Fulham-keeper Schwarzer er ute og bokser.
  • 7 min: Corneren blir ufarlig.
  • 6 min: Atlético for kampens første hjørnespark etter blokkert skudd fra Raul Garcia.
  • 4 min: Begge lag åpner offensivt. Både Fulham og Atlético står høyt og presser hverandre i oppspillsfasen. Ingen sjanser så langt.
  • 2 min: Vår mann Brede Hangeland åpner kampen med et realt sleivspark. Bommerten endte heldigvis hos en lagkamerat.
  • Kampen er i gang.

- Fulham stiller i blå-hvite drakter, mens Atlético, som er satt opp som hjemmelag, stiller i sine vanlige rød-hvit-stripede hjemmedrakter.

- Åpningsseremonien er i ferd med å avsluttes.

- Brede Hangeland er eneste nordmann fra start. Erik Nevland og Bjørn-Helge Riise sitter på benken for Fulham.

Lagoppstillinger:

Atletico Madrid (4-4-2): De Gea - Ujfalusi, Perea, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez - Reyes, Paulo Assuncao, Raul Garcia, Simao - Forlan, Aguero.
Innbytter: Robles, Valera, Camacho, Jurado, Salvio, Juanito, Cabrera.

Fulham (4-4-1-1): Schwarzer - Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky - Duff, Etuhu, Murphy, Davies - Gera - Zamora.
Innbytter: Zuberbuhler, Pantsil, Nevland, Riise, Dempsey, Greening, Dikgacoi.

Dommer: Nicola Rizzoli

Atlético Madrids vei til finalen

• Kom inn i konkurransen via tredjeplass i Champions League-gruppespillet.
  • Slo Galatasaray i 16-delsfinalen, Sporting i 8-delsfinalen, Valencia i kvartfinalen og Liverpool i semien.

Fulhams vei til finalen

• Kom inn i konkurransen via tabellposisjon i Premier League 2008/2009.
  • Havnet på andreplass bak Roma i gruppespillet, foran Basel og CSKA Sofia.
  • Slo regjerende cupmester Shakhtar Donetsk i 16-delsfinalen, Juventus i 8-delsfinalen, Wolfsburg i kvartfinalen og Hamburg i semifinalen.

«Tørre fakta» før finalen:

• Kampen spilles på HSH Nordbank Arena i Hamburg, Tyskland.
  • Fulham-manager Roy Hodgson ble kåret til årets manager i England nylig.
  • «The Rojiblancos» som Atletico kalles, har ikke vunnet et trofé siden de vant den spanske serien og cupen i 1996.
  • Fulham vant Intertoto-cupen (nivået under Europaliga) i 2002.
  • Andre nordmenn som har spilt europacupfinale: Rune Bratseth (Werder Bremen 1992), Tore André Flo (Chelsea 1998), Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær (Manchester United 1999), Dan Eggen (Alavés 2001), John Carew (Valencia 2001) og John Arne Riise (Liverpool 2005 og 2007).
Brede Hangeland

Brede Hangeland er klar for sin første internasjonale finale i kveld.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.