Tippet Stabæk i bunn: – Nå er de gullkandidater

NRK-ekspert Lise Klaveness trodde Stabæk skulle karre seg til en kvalik-plass. Nå holder hun bærumslaget som en gullkandidat.

Stabæk

SEKS MÅL: Stabæk-spiss Adama Diomandé fikk for alvor vist seg frem mot Sandefjord. Nå står han med seks eliteseriemål denne sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er bare å stikke fingeren i jorda og si at man tok feil, sier Klaveness, som var én av flere fotballeksperter med Stabæk på nedre del av tabellen før sesongen.

Bradley

ENGASJERT: Her er Stabæk-trener Bob Bradley i aksjon under Sandefjord-kampen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Onsdag tok Stabæk imidlertid sin sjette strake seier uten å slippe inn mål. Ingen lag har holdt nullen i seks kamper på rad i én og samme sesong siden Viking gjorde det samme i 1974, ifølge Infostradasports. Da ble Stavanger-laget for øvrig seriemestere.

– La oss være smarte nå

– Det kontringsspillet de viser, og den omstillingen fra forsvar til angrep, kjennetegner et topplag. De er solide med trøkk mot seg, men så er de samtidig utrolig giftige fremover, sier Klaveness.

– Det er bare Rosenborg som har vært på samme nivå. De er mer sårbare for suspensjoner og skader, men de er nødt til å bli sett på som en gullkandidat, fortsetter eksperten.

Hovedårsaken til skepsisen før sesongen var naturligvis alle endringene i laget, hvor spillere som Fredrik Brustad og Franck Boli forsvant. Men «byggmester Bob», som mange nå kaller ham, viser at han har en helt spesiell evne til å sette sammen et lag – og få det til å fungere optimalt.

Lise Klaveness

IMPONERT: NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Bradley ville imidlertid ikke snakke om den imponerende poengfangsten etter Sandefjord-kampen.

– Jeg hadde ingen forventninger om tabellen etter åtte kamper. Den teller bare ved sesongslutt. La oss være smarte nå, sier Stabæk-trener Bob Bradley til C More.

Diomandé-hat trick

Etter flere gode sjanser, først og fremst skapt av Yassine El Ghanassy, tok det 39 minutter før hjemmelaget fikk hull på byllen. El Ghanassy fant Adama Diomandé, som klemte til like utenfor 16-meteren.

Da hadde Stabæk hatt så god kontroll at målscoreren var skråsikker på tre poeng i pausen.

Og Diomandé fikk rett. Ernest Asante scoret i sin femte strake eliteseriekamp da han økte ledelsen rett etter pause. Like etter punkterte Diomandé kampen med sin andre, før samme mann kronet sitt hat trick 20 minutter før full tid.

El Ghanassy var nest sist på de tre første målene.

– Han er ikke helt der ennå. Han har mer på lager. Det bor noen helt spesielle ferdigheter i ham, sier Bradley til C More.

Nå skal bærumslaget måle krefter borte mot Molde 16. mai.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter