Søderlund: – Jeg håper ikke United vinner

Hos landslagsgutta dominerer Manchester United-fansen, men langt fra alle heier på Manchester-laget før lørdagens seriestart.

Jarstein, Søderlund, Forren

Rune Almenning Jarstein, Alexander Søderlund og Vegard Forren gleder seg til seriestart i England.

Foto: NTB Scanpix

David Moyes

Jarstein er spent på Moyes og United i år.

Foto: NICOLAS ASFOURI / Afp

– Jeg håper egentlig bare ikke Manchester United vinner. Ikke fordi jeg har noe imot dem, men fordi det blir så mye mas fra kompisene mine da, sier Alexander Søderlund.

Lørdag ettermiddag sparkes Premier League i gang, og mye tyder på at det kan bli en svært åpen sesong.

Som så mange andre fotballinteresserte nordmenn, er den engelske ligastarten noe som også opptar våre landslagspillere.

– Det er litt irriterende

Alexander Søderlund har ikke et bestemt favorittlag i England, men forteller at de fleste av hans venner er United-fans.

– Det er litt irriterende når det blir så mye om dem, ler han.

– Særlig for meg som egentlig ikke har noe lag jeg heier på i Premier League. Jeg tipper Chelsea eller City er sterke nok til å vinne, men det blir sikkert United igjen uansett, sier Rosenborg-spilleren.

– Kommer nok sterkt

Men United har solid støtte på landslaget, og noen av supporterne er Fredrik Semb Berge, Vegard Forren og Rune Almenning Jarstein.

Berge har imidlertid ikke helt troen på sitt eget lag i år.

– Jeg tror nok Chelsea og Mourinho tar det, rett og slett fordi han er der og fører

SOCCER Chelsea's manager Jose Mourinho

Fredrik Semb Berge tipper Chelsea og José Mourinho vinner Premier League.

Foto: Andrew Innerarity / Reuters

laget. De har god nok stall til det også. For meg som United-fan vil det selvfølgelig føles surt, men United kommer seg alltid opp igjen, tror han.

Vegard Forren er imidlertid av en annen oppfatning.

– Det blir Manchester United, sier han.

– De har ikke akkurat imponert i treningskampene i oppkjøringa, men de kommer nok sterkt når serien begynner. Det gjør de alltid.

– Håper på gull

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein måtte tåle en del pepper etter landskampen mot Sverige. Nå gleder han seg til å se favorittlaget i aksjon igjen.

– Jeg håper de går av med gull i år også. Det blir tøft, og mange er spente på den nye treneren og at de ikke har handlet spillere. Jeg hadde håpet det skulle komme en klassespiller, men det er fortsatt litt tid igjen til det. City og Chelsea er lagene som er nærmest å kunne utfordre dem.

Landslagsdebutant Stefan Johansen er derimot ikke United-supporter. I år holder han en knapp på byrivalen Manchester City.

– De har hentet smarte spillere, forklarer han.

– Og så er det et lag som sikkert ikke like mange har stor tro på, Tottenham. Jeg tror de blir gode, og spesielt dersom de beholder Bale. Da tror jeg de kan klare topp to, i alle fall tre.

– Heier på Liverpool

André Hansen har et favorittlag som han ikke tror vinner gull.

– Jeg heier på Liverpool, men de vinner nok ikke denne sesongen heller, sier han.

– Jeg får gå for City. De har pengene og kommer til å bli sterke.

Premier League sparkes i gang lørdag med følgende kamper:

Liverpool - Stoke, Arsenal - Aston Villa, Norwich - Everton, Sunderland - Fulham, West Bromwich - Southampton, West Ham - Cardiff, Swansea - Manchester United.


Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP