NRK Meny
Normal

Dette husker vi fra serierunden

Søndagens målorgie er noe av det vi husker best fra den 18. serierunden i eliteserien. Og en del annet, for eksempel en celeber debut for «fienden».

Mjøndalen - Odd

MÅL, MÅL OG ATTER MÅL: Maken til nettsus som i søndagens eliteseriekamper opplever vi ikke ofte

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

«Goals galore» – og det på en søndag

Det ble scoret i bøtter og spann denne søndagsettermiddagen. De fem søndagskampene gav svimlende 27 scoringer, alt fra komiske selvmål og keepertabber til skrudde hjørnespark og praktfulle kontringer. Dette var søndagen da man ble bekymret for om dommernes tellekunster holdt mål.

Laster Twitter-innhold

Tromsøs verste hjemmekatastrofe

Målfest på Alfheim

KNUST SOM ALDR FØR: 0-6 mot Strømsgodset er Tromsøs verste hjemmetap noensinne på øverste nivå

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Aldri før har Tromsø tapt en eliteseriekamp på hjemmebane med seks mål. Det fant Strømsgodset ut at de skulle gjøre noe med, og gav seg ikke før TIL-keeper Pål Vestly Heigre hadde hentet ballen ut seks ganger. Tverrliggeren hindret den sjuende på overtid. Og Godset kunne notere seg for sin største borteseier på øverste nivå siden 8-1 over Lyn for 46 år siden.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Skrudde corneren rett inn

Florent Hanin

MANNEN MED CORNEREN: Florent Hanin skrudde corneren rett i mål og bidro til Strømsgodsets 6-0 på Alfheim

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Vi holder oss på Alfheim litt til. Det er ikke så ofte at et hjørnespark går rett i mål, men Florent Hanins corner gjorde det. Ballen skrudde perfekt og smatt inn ved borterste stolpe uten å ha være nær en eneste spiller på veien. Da var det 0-4 i Tromsø, og kampen var selvfølgelig avgjort.

Hoseth debuterte for «fienden»

Magne Hoseth

BLE SUNNMØRING: Magne Hoseth debuterte for fienden Aalesund mot Start

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rivaliseringen mellom Aalesund og Molde er velkjent, og Magne Hoseths mangeårige tilkntning til sistnevnte er også noe alle kjenner til. Men det utenkelige skjer av og til, og Hoseth signerte for Aalesund denne uka. Søndag debuterte han, og han fikk dermed gjort sunnmøring av seg. Forøvrig samtidig som Bjørn Helge Riise gjorde sin hjemmedebut. Men han har vært sunnmøring før.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Rykk og napp i Mjøndalen

Odd-jubel

ODD-JUBEL: Spillere og tilreisende fans gleder seg over Odds seks mål i Mjøndalen

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mjøndalen sliter med poengfangsten, og det kan ha noe med forsvaret å gjøre. Hjemme mot Odd scoret de tre ganger, men det hjalp lite når de bakre rekker altfor sjelden var til stede. Seks ganger måtte Ivar Andreas Forn kapitulere for de sju skuddene Odd løsnet mot ham. Og nei, vi sier på ingen måte at alle målene var hans feil.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Asantes kanon

Ernest Asante jubler

KNALLSKUDD: Ernest Asante jubler etter kanonne som hjalp Stabæk å senke Vålerenga

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Av rundens mange mål var det kanskje ernest Asantes Vålerenga-senkende kanon vi husker best. Muhamed Keita serverte, og Asantes kule gikk inn i venstre kryss. Helt snorrett, og uten fnugg av sjanse for Sascha Burchert. Og Vålerenga var på vei mot tryning i toppkampen.

Laster Twitter-innhold

Bare nesten for Sandefjord – igjen

Sandefjord depper

DEPPER: Lars Grorud og Kevin Larsen finner ikke noe å glede seg over etter tapet på Åråsen

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

At Sandefjord ikke har vunnet siden 19. april er sannsynligvis det temaet som oftest har vært med i artiklene våre om serierunden. Det er det i dag også. Lillestrøm ledet tidlig 3-0 på Åråsen, men Sandefjord reduserte to ganger og bodde nesten på LSKs halvdel de siste 20 minuttene. Men sjanse etter sjanse ble sløst, og poengfangsten ble null. Igjen. Og Sandefjord har fortsatt ikke vunnet siden 19. april.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.