NRK Meny
Normal

Dette er Solskjærs siste halmstrå

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff City må prestere over evne i ligainnspurten for å overleve i Premier League. NRKs fotballekspert tror laget rykker ned om de taper lørdagens kamp mot Southampton.

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær før tredje-runde kampen i FA-cupen i fotball mellom Newcastle United og Cardiff City på St James' Park lørdag ettermiddag. Cup-oppgjøret er Solskjærs første kamp som manager for "The Bluebirds".

Ole Gunnar Solskjær har kun vunnet to kamper i ligaen etter at han ble Cardiff-manager på nyåret. Nå går det mot nedrykk for laget.

Laster innhold, vennligst vent..
Karl-Petter Løken

NRKs fotballkommentator Karl-Petter Løken har vanskelig for å tro at Cardiff kan unngå nedrykk.

Foto: NRK

– Det er helt ærlig ikke så mye som tilsier at Cardiff skal klare å holde seg i Premier League lenger, sier Karl-Petter Løken, NRKs fotballkommentator.

Cardiff har seks poeng opp til lagene på sikker plass i Premier League, noe som gjør at de trolig må vinne minst tre av de fem siste kampene sine for å klatre over nedrykksstreken.

– Veldig lite sannsynlig

Lagets seiersstatistikk gjør imidlertid at dette virker ganske uoppnåelig.

Cardiff har nemlig brukt 13 forsøk på å sanke sine tre siste seiere i ligaen.

– Det sier noe om hvor vanskelig Cardiff har for å vinne kamper på dette nivået. Det er veldig lite sannsynlig at de nå skal klare tre eller flere seiere på de siste fem kampene. De taper jo stort sett, og viser gang på gang at de ikke er gode nok på et så tøft og jevnt nivå som Premier League, sier Løken, og legger til:

– Det blir fryktelig tøft. Men for all del, alt kan skje i fotball, sier Løken.

Det finnes imidlertid håp, spesielt når man ser på motstanderne som gjenstår for Cardiff; Southampton (b), Stoke (h), Sunderland (b), Newcastle (b) og Chelsea (h).

Et lite halmstrå for Solskjær er nemlig at Stoke, Southampton og Newcastle er middelhavsfarere med lite å spille for, og at slike lag gjerne får en formsvikt på tampen av sesongen.

I tillegg møter de jumbolaget Sunderland, som ligger ett poeng bak Cardiff med to kamper mindre spilt.

– Sunderland er et lag Cardiff kan slå, og det gir nok litt håp, sier Løken.

Møter gulljaktende Chelsea

Verre er det at de avslutter serien mot Chelsea.

– De er trolig uheldige som har Chelsea i siste kamp. Chelsea er normalt betydelig sterkere, men kan i tillegg være midt i en gullkamp når de møtes. Cardiff kan risikere å være nødt til å slå Chelsea for å holde seg i ligaen, sier Løken.

FBL-ENG-PR-MAN CITY-CARDIFF

Cardiff-kaptein Steven Caulker sier laget må 'få ut fingeren' og tror de må vinne fire av sine fem siste kamper.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Han tror Cardiff er nødt å vinne fire av de fem siste kampene, ettersom han regner med at de andre bunnkandidatene kommer til å sanke noen poeng før det er slutt.

Ettersom han mener det er lite sannsynlig at Cardiff kan slå Chelsea, betyr det at Solskjær må ha fire strake seiere fra og med lørdagens møte med Southampton.

– Jeg tror det er kjørt hvis det ikke blir seier i dag. Jeg tror Cardiff rykker ned om de ikke vinner mot Southampton, sier Løken.

Solskjær: – Tror på mirakler

Det må nærmest et lite fotballmirakel til for at Cardiff skal holde seg på øverste nivå, noe Solskjær også er klar over. På fredagens pressekonferanse var han klokkeklar:

– Spillerne tror på mirakler. For å få et mirakel må du ha 100 prosent innsats og tro på det, sa han.

Cardiff-midstopper Steven Caulker vil derimot ikke ha noe mirakelprat. Han er imidleritd enig med Løkens spådommer:

– Vi må ha fire seirer. Vi trenger ikke et mirakel, men vi trenger å få ut fingeren og levere prestasjoner. Vi må ut der og få resultater, sa Cardiff-kapteinen på fredagens pressekonferanse.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia