NRK Meny
Normal

Dette bør du ha fått med deg fra søndagens fotballrunde

Er Bob Bradley egentlig en trollmann? Styrer Rosenborg enkelt mot seriegullet? Har Mourinho «mistet det» etter legesparkingen? Her er en gjennomgang av helgens fotballsnakkiser.

Stabæk

Stabæk er i vinden og mot Lillestrøm snudde til 0-2 til 3-2 seier ved god hjelp fra Adama Diomande og sjefen sjøl, Bob Bradley.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

1. Stabæks vanvittige snuoperasjon

Hva er det egentlig med denne Bob Bradley? Da det så ut til å gå mot tap mot Lillestrøm hjemme på Nadderud snudde Stabæk kampen i andre omgang etter en tordentale fra amerikaneren i pausen.

Lillestrøm var klart best i første omgang, ledet 2-0 til pause, og Rosenborg kunne bare styre inn til seriegullet. Men Bradley satte skapet på plass med en tale på høyde med Al Pacinos flammende innlegg i filmen "Any Given Sunday"

I tillegg til Bradley har Stabæk også Adama Diomande som avgjorde kampen ett minutt før slutt og dermed en 3-2 seier til bæringene.

Bob Bradley

Bob Bradley kjeftet Stabæk fram til seier mot Lillestrøm.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

2. Rosenborg er som i gamle dager

Dersom Bod Bradley er helten i Stabæk blir kanskje Kåre Ingebrigtsen også satt på sokkel ved siden av Nils Arne Eggen utenfor Lerkendal om noen år. Rosenborg slo Vålerenga 2-0 og festet ytterligere grepet om seriegullet. Gladgutten Ingebrigtsen har forvandlet hengehuer til smilende stjerner på Lerkendal. Han har børstet støvet av 4-3-3-systemet til lektor Eggen og fyller opp Lerkendal hver gang det er kamp. Dersom Rosenborg ikke vinner seriegullet skal jeg spise hatten min.

Kåre Ingebrigbtsen

Kåre Ingebrigtsen har gjort en strålende jobb i Trondheim, mens Kjetil Rekdal ikke er like fornøyd etter 2-0-tapet på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

3. Dommeren annulerte mål på magefølelsen

Kjell Rune Sellin gav Sandefjord ledelsen 2-0 over Tromsø på Alfheim. Dommer Ola Hobber Nilsen løp mot midtstreken med armen i veret. Målet ble godkjent, men så kom magefølesen inn i bildet. Hobber Nilsen så målet på storskjermen, ombestemte seg og annulerte målet. Kanskje ikke så rart at Sandefjord-trener Lars Bohinen var frustrert i etterkant. Vi skjønner ham, fordi på tv-bildene er det vanskelig å se at Sellin var i offisde. I stedet for 3 poeng til Sandefjord, ble det poengdeling på Alfheim. Men magefølelsen min får du aldri.

Ola Hobber Nilsen

Ola Hobber Nilsen brukte magefølelsen i kampen mellom Tromsø og Sandefjord på Alfheim.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

4. Mourinho, en lege og Manchester City

Fotballtrenere får sparken bare de taper et par kamper. Bli ikke overrasket over om Jose Mourinho får sparken i Chelsea denne sesongen. Jeg sier ikke at det skjer, men bli ikke overrasket. For fotballen er syk akkurat på det punktet. Noen tap her og der for Chelsea. I tillegg til at klubben blir hengende etter - så ryker selv de aller beste.

Jose Mourinho

Jose Mourinho avsluttet en slitsom uke med å tape for Manchester City.

Foto: Rui Vieira / Ap

Laget hans ble iallefall nedsablet av Manchester City med 3-0 på Etihad stadion.

Det endte en litt travel og kjedelig uke for Mourinho som er blitt slaktet etter sparkingen og behandlingen av den kvinnelige klubblegen Eva Carneiro.

Får håpe at godeste Jose kan konsentrere seg om fotballen heretter.

5. Odds generalprøve før Dortmund

Eneste fellestrekket Start har med Borussia Dortmund er drakfargen - svart og gult. For Odd knuste Start i Kristiansand og vi var mest imponert var over målet til 17 år gamle, Rafik Zekhnini.

Etter bare 61 sekunder på Sør Arena tok han med seg ballen langs 16-meteren og smelte den knallhardt i nærmeste hjørne. Det vi kaller en unorsk scoring av et stortalent.

Odd vant 4-0 og vi gleder oss til torsdag. For Start har det bare gått nedover etter at trener Mons sa at han slutter etter denne sesongen. Kanskje tar de en Skullerud i Kristiansand også?

Rafik

Start i svart og gult møtte overmakta mot Odd. 17 år gamle Rafik Zekhnini imponerte før møtet mot Borussia Dortmund.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.