NRK Meny
Normal

Dette bør du ha fått med deg fra fotballhelga

Terry så rødt, mens noen visstnok skal til Manchester United. Det er potte tett i eliteserietoppen og hvorfor i all verden skal folk snakke om Kristiansund?

Vålerenga - Molde FK

MOLDE PÅ MEDALJEJAKT: Molde tok sin første seier i eliteserien siden 3. juli da de slo Vålerenga 1-0 søndag. Vålerenga sløste med sjansene. Nå tetter det seg til i toppen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Godvær store deler av landet denne helgen. Noe som kanskje gjør at du ikke har fått med deg at det også har vært en nydelig fotballhelg? Dersom du vil briljere rundt lunsjbordet, mener vi du bør ha fått med deg disse snakkisene.

Terry så rødt

SOC/ West Bromwich Albion v Chelsea - Barclays Premier League

John Terry ble utvist i kampen mot West Bromwich.

Foto: Suzanne Plunkett / Reuters

Chelsea-kapteinen John Terry skal gå foran som et godt forbilde. Kjempet i stedet til seg et rødt kort da han la West Bromwichs Jose Rondon i bakken i andre omgang av kampen.

rbk

Rosenborg seiler videre på medgangsbølgen. Søndag slet de seg til serier hjemme mot Mjøndalen etter scoring av Matthías Vilhjálmsson.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tett bak Rosenborg og Stabæk

Strømsgodset ble reddet av selvmål og straffe, Vålerenga inviterte Molde inn i medaljekampen og Odd tror fremdeles på topp tre. Lillestrøm på niende har ti poeng opp til bronseplass. Molde på sjuende er sju poeng bak. Rosenborg og Stabæk er i en liten klasse for seg, men bronse kan havne sju, åtte steder. Tett Tettesen i toppen av Eliteserien, der altså. Snakker vi bikkjeslagsmål?

CHINA-LIFESTYLE-ANIMALS

Kan bli en tøff batalje om medaljene denne sesongen.

Foto: MARK RALSTON / Afp

City er på toppcruise i Premier League

Manchester City vil ha tilbake ligatittelen. Nå har de lagt seg inn på cruise og flyter på toppen av Premier League etter tre runder. Eneste lag med full pott. Kanskje litt tidlig, men noen nynner nok litt på denne teksten: "I heard somebody whisper "Please adore me" And when I looked, the moon had turned to gold! Blue moon!"

Britain Soccer Premier League

Manchester City kan juble hele veien til toppen av Premier League.

Foto: Jon Super / Ap

Pedro med debutmål

SOC/ West Bromwich Albion v Chelsea - Barclays Premier League

Pedro debuterte for Chelsea søndag.

Foto: Carl Recine / Reuters

Chelseas ferskeste storkjøp, Pedro, scoret kampens første mål. Etter 20 minutter spilte han vegg med Eden Hazard og satte inn 1–0. Pedro var lenge koblet til Manchester United, men gikk til Chelsea for 270 millioner kroner forrige uke. Den tidligere Barcelona-angriperen var nok en gang frampå og sto bak 2-1-målet, som ble scoret av Diego Costa etter 30 minutter. Chelsea vant 3–2 borte mot West Bromwich.

Hæ? Kristiansund

Klippfisktørking i Kristiansund

Klippfisktørking i Kristiansund.

Foto: Aktuell / Scanpix

Og hvorfor skal vi snakke om Kristiansund med kommunenummeret 1505? De har drøyt 25 tusen innbyggere. Ordfører er Per Kristian Øyen (Ap) og han brenner for næringsliv, kultur og sjukehuspolitikk. I bydelen Karihola ligger Gressbanen. Der spiller Kristiansund Ballklubb. De har plass til drøye 3 tusen tilskuere. Snittet har vært på 1500 tilskuere. Nå ligger de på direkte opprykksplass i første divisjon. De slo Ranheim 1–0 borte søndag. Neste sesong kan det lukte klippfisk av både Rosenborg og Molde.

Zekhnini til United?

Zekhnini

Odds Rafik Zekhnini på tribunen i eliteseriekampen mellom Odd og Viking på Skagerak Arena.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Telemarksavisa hevder at Manchester United har lagt inn et bud på 28 millioner kroner på Odd-unggutten Rafik Zekhnini. Odd-ledelsen avkrefter dette. Men har Odd og United hatt kontakt? -Ingen kommentar, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, til NRK. Søndag hvilte han da Odd slo Viking. Visstnok fordi han skal spille andredivisjonskamp på mandag. Mot ODDA. Hmmm ...

Sandefjord ikke på lag med dommerne ...

Fredag fikk Sandefjord fikk avvist klagen om omkamp mot Tromsø. Lørdag var dommeravgjørelsene mot dem igjen. Eller klarer de bare ikke å avgjøre selv?

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.