- Vi får håpe på en ketsjupeffekt

Lillestrøm har solgt toppscoreren sin, men erstatteren scoret sitt første eliteserimål da da slo Viking 2-1 i søndagens kamp.

Fredrik Guldbrandsen

Fredrik Gulbrandsen blir gratulert av lagkameratene.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

NRK.no/sport fulgte Lillestrøm - Viking

Salget av Anthony Ujah og skader på andre sentrale spillere gjorde at Lillestrøm-trener Henning Berg måtte satse på yngre krefter i kampen mot Viking. Det så likevel ikke ut til å svekke laget nevneverdig. Ujah-erstatter Fredrik Gulbrandsen scoret sitt første mål i eliteserien. Det samme gjorde Lunan Ruben Gabrielsen. Målene kom med bare et minutts mellomrom i 1. omgang.

- Vi får satse på at det blir en slags ketsjupeffekt og at det kommer flere mål. Det hjelper på selvtilliten og det var derfor et viktig må, sa målscorer Gulbrandsen til NRK etter kampen.

Målet ble feiret med salto og jubel.

- Jeg og Ruben har øvd på det i hagen, og det var moro å få gjort det i kamp også, sa han videre.

Lunan Ruben Gabrielsen

Lunan Ruben Gabrielsen pirker inn 1-0 mot Viking.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Fredrik Gulbrandsen er 18 år og sønn av storskytter Tom Gulbrandsen som spilte over 300 eliteseriekamper for Lillestrøm og Mjøndalen på 1980- og 1990-tallet. Han debuterte fro Lillestrøm i 2009, men den første scoringen kom i kampen mot Viking og forhåpentlig blir han nyttig mann for LSK i framtiden..

- Det Anthony Uja gjorde var helt utrolig og det skal bli vanskelig å kopiere det, men jeg skal gjøre en så bra jobb som mulig og hjelpe Lillestrøm til flest mulig poeng, sa Gulbrandsen.

Junior i mål

I tillegg stilte LSK med urutinerte Andreas Fjeldstad i mål. Juniorkeepere fikk sin debut på seniornivå og gjorde en bra figur. Han var aldri i nærheten av reduseringen til Valon Berisha i det 69. minutt. Skuddet fra drøye 20 meter gikk i en bue over debutanten. Han var deimot helt på høyden da han med en dobbeltreddning stoppet forsøk fra Christian Landu Landu like etter.

- Han var rolig og står akkurat slik vi trodde han skulle gjøre, sa Henning Berg til TV 2.

God islending

Mye av æren for Lillestrøm-seieren skal likevel islendingen Björn Bergmann Sigurdarson ha. Han var svært sentral gjennom hele kampen og hadde blant annet et fantastisk forarbeid på 2-0-scoringen. Han tok med seg ballen fra egen banehalvdel, rundet et par svimle Viking-spillere før han spilte ballen til Fredrik Gulbrandsen foran mål.

Skapte lite

Et Viking i poengnød hadde ikke mye å stille opp med mot Lillestrøm. Åge Hareide satte inn Bengt Sæternes etter pause for å styrke angrepet, men det hjalp ikke så mye. Gjestene har slitt med å score gjennom hele sesongen, og det bedret seg ikke i kampen på Åråsen. Laget fra Stavanger har scoret nest færrest mål av samtlige lag, noe som også tabellsituasjonen reflekterer.

- Det er dumt å gi fra oss poeng i en kamp vi har full kontroll på, sa Viking-trener Åge Hareide i sin forklaring til TV 2 til at Viking nok en gang må reise poengløse hjem fra Åråsen. De har faktiske ikke slått Lillestrøm siden 2000.

Lillestrøm tok for første gang i år sin andre seier på rad og befestet sin posisjon på midten av tabellen med søndagens trepoenger.

Tabeller i eliteserien

Fotballnyheter