- Vi får håpe på en ketsjupeffekt

Lillestrøm har solgt toppscoreren sin, men erstatteren scoret sitt første eliteserimål da da slo Viking 2-1 i søndagens kamp.

Fredrik Guldbrandsen

Fredrik Gulbrandsen blir gratulert av lagkameratene.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

NRK.no/sport fulgte Lillestrøm - Viking

Salget av Anthony Ujah og skader på andre sentrale spillere gjorde at Lillestrøm-trener Henning Berg måtte satse på yngre krefter i kampen mot Viking. Det så likevel ikke ut til å svekke laget nevneverdig. Ujah-erstatter Fredrik Gulbrandsen scoret sitt første mål i eliteserien. Det samme gjorde Lunan Ruben Gabrielsen. Målene kom med bare et minutts mellomrom i 1. omgang.

- Vi får satse på at det blir en slags ketsjupeffekt og at det kommer flere mål. Det hjelper på selvtilliten og det var derfor et viktig må, sa målscorer Gulbrandsen til NRK etter kampen.

Målet ble feiret med salto og jubel.

- Jeg og Ruben har øvd på det i hagen, og det var moro å få gjort det i kamp også, sa han videre.

Lunan Ruben Gabrielsen

Lunan Ruben Gabrielsen pirker inn 1-0 mot Viking.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Fredrik Gulbrandsen er 18 år og sønn av storskytter Tom Gulbrandsen som spilte over 300 eliteseriekamper for Lillestrøm og Mjøndalen på 1980- og 1990-tallet. Han debuterte fro Lillestrøm i 2009, men den første scoringen kom i kampen mot Viking og forhåpentlig blir han nyttig mann for LSK i framtiden..

- Det Anthony Uja gjorde var helt utrolig og det skal bli vanskelig å kopiere det, men jeg skal gjøre en så bra jobb som mulig og hjelpe Lillestrøm til flest mulig poeng, sa Gulbrandsen.

Junior i mål

I tillegg stilte LSK med urutinerte Andreas Fjeldstad i mål. Juniorkeepere fikk sin debut på seniornivå og gjorde en bra figur. Han var aldri i nærheten av reduseringen til Valon Berisha i det 69. minutt. Skuddet fra drøye 20 meter gikk i en bue over debutanten. Han var deimot helt på høyden da han med en dobbeltreddning stoppet forsøk fra Christian Landu Landu like etter.

- Han var rolig og står akkurat slik vi trodde han skulle gjøre, sa Henning Berg til TV 2.

God islending

Mye av æren for Lillestrøm-seieren skal likevel islendingen Björn Bergmann Sigurdarson ha. Han var svært sentral gjennom hele kampen og hadde blant annet et fantastisk forarbeid på 2-0-scoringen. Han tok med seg ballen fra egen banehalvdel, rundet et par svimle Viking-spillere før han spilte ballen til Fredrik Gulbrandsen foran mål.

Skapte lite

Et Viking i poengnød hadde ikke mye å stille opp med mot Lillestrøm. Åge Hareide satte inn Bengt Sæternes etter pause for å styrke angrepet, men det hjalp ikke så mye. Gjestene har slitt med å score gjennom hele sesongen, og det bedret seg ikke i kampen på Åråsen. Laget fra Stavanger har scoret nest færrest mål av samtlige lag, noe som også tabellsituasjonen reflekterer.

- Det er dumt å gi fra oss poeng i en kamp vi har full kontroll på, sa Viking-trener Åge Hareide i sin forklaring til TV 2 til at Viking nok en gang må reise poengløse hjem fra Åråsen. De har faktiske ikke slått Lillestrøm siden 2000.

Lillestrøm tok for første gang i år sin andre seier på rad og befestet sin posisjon på midten av tabellen med søndagens trepoenger.

Tabeller i eliteserien

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Alexander-Arnold forlenget til 2025

  Trent Alexander-Arnold har signert en langtidskontrakt med Liverpool fram til sommeren 2025

  22-åringen er et produkt av klubbens akademi. Siden debuten i oktober 2016 har han spilt 179 kamper for førstelaget.

  Alexander-Arnold gikk glipp av EM for England på grunn av en skade, men backen var tilbake på banen i to treningskamper mot Wacker og Stuttgart i Østerrike sist uke.

  – Det er den eneste klubben jeg egentlig har kjent, så å være her nå og forlenge for å bli her enda lengre, er fantastisk for meg og familien, sier Alexander-Arnold til klubbens nettsider. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Phil Noble / AP
 • Superliga-klubbene fikk gjennomslag

  De tre gjenværende superliga-klubbene, Barcelona, Juventus og Real Madrid, oppnådde en ny seier i kampen mot Uefa.

  Siden de forsøkte å starte en utbryterliga bestående av 15 klubber, har Uefa fordømt dem og forsøkt å straffe dem. Men klubbene vant, og en domstol har bestemt at de ikke kan straffes for superliga-forsøket.

  – Vårt mål er å fortsette å utvikle superligaen på en konstruktiv og samarbeidende måte, alltid med fotballens aktører i bakhodet: Fansen, spillerne, trenerne, klubbene, ligaene, og nasjonale og internasjonale forbund, skriver klubbene i en felles uttalelse.

  De påpeker at det er aspekter ved superligaen som kan bli bedre, og at de jobber med å utvikle konseptet.

  – Vi er glad for at vi ikke lenger skal være et offer for pågående Uefa-trusler, skriver klubbene.

  Soccer Super League Perez's Dream
  Foto: Claude Paris / AP
 • Reginiussen gjør comeback

  To måneder etter at han ga seg som fotballspiller, er Tore Reginussen klar for ungdomsklubben Alta i 2. divisjon.

  10. mai opplyste Reginiussen på Instagram at han ville avslutte sin innholdsrike karriere etter inneværende sesong.

  Finnmarkingen fikk ikke fortsette i Rosenborg etter forrige sesong, til tross for at han ønsket seg en ny avtale. I stedet gikk ferden til St. Pauli i Tyskland. Det ble med halv sesong i klubben.

  Nå er han altså derimot klar for å spill i Alta og får sin debut allerede mot Tromsø i 2. cuprunde på søndag. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020: Vålerenga - Rosenborg (1-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal henter Brighton-profil

  Arsenal henter Ben White, som var i den engelske troppen under EM, fra Brighton, bekrefter Arsenal fredag.

  White har vært i Brighton siden 2016, men har vært på utlån både i Newport County, Peterborough United og ikke minst i Leeds United, der han var med å rykke opp til Premier League sesongen 2019/2020.

  Han fikk sin landslagsdebut i oppkjøringskampene til sommerens EM-sluttspill. Han var med i troppen til mesterskapet, men forble ubenyttet.

  Sist sesong startet han 36 av 38 ligakamper for Brighton, som berget plassen på øverste nivå i engelsk fotball. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Glyn Kirk / AP
 • – Vi er knust akkurat nå

  Storbritannia var to minutter fra en historisk OL-semifinale i fotball fredag, men Australia utlignet kvartfinalen på overtid og vant 4-3 etter ekstraomganger.

  Dermed er OL-eventyret over for Hege Riises britiske mannskap. Det hjalp ikke at britene presset på for utligning og straffesparkkonkurranse mot slutten av annen ekstraomgang. Offensiven bar ikke nok frukter.

  – Vi er knust akkurat nå. Det er hardt å tape en kamp på denne måten. Vi var godt forberedt, og vi spilte bra i mesteparten av kampen, sa landslagssjef Riise ifølge BBC.

  6BtjItgfOgU
  Foto: Silvia Izquierdo / AP