NRK Meny
Normal

– Hadde ikke lyst til å være kantspiller

Den nyopprykkede Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig ville flytte Vilsvik høyere opp i banen. Det likte Strømsgodset-backen dårlig.

Lars Christopher Vilsvik

Lars Christopher Vilsvik spiller høyre- og venstreback i Strømsgodset. Det ønsker å han å fortsette med.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Eintracht Braunschweig ville bruke Vilsvik som høyre kantspiller. Det hadde han ikke særlig lyst til, forteller Tore Pedersen, Strømsgodset-spillerens agent, til NRK.no.

Ombestemte seg etter RBK-kampen

Lars Christopher Vilsvik

Lars Christopher Vilsvik har vært i forhandlinger om en overgang i hele sommer. Søndag bestemte han seg for å droppe klubbskiftet.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Lars-Christopher Vilsvik overrasket alle da han sent i går kveld tok avgjørelsen om å droppe overgangen til Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig.

Før søndagens toppkamp mot Rosenborg ble den tyskfødte høyrebacken til og med hedret med blomster og applaus for sin innsats på Marienlyst. At Vilsvik var tapt for drammenserne var opplest og vedtatt.

Men sent søndag kveld kom kontrabeskjeden. NRK.on fikk bekreftet av agent Pedersen at Vilsvik hadde ombestemt seg.

Hvis han hadde sagt ja, hadde han blitt den nyopprykkede Bundesliga-klubbens dyreste kjøp noensinne. Den avtalte prisen skal ha ligget på nær 8 millioner kroner (ca 1 million euro), ifølge telegrambyrået AP.

– Det ble feil

Mye av grunnen skal være den tyske klubbens ønske om å flytte Vilsvik høyere opp i banen.

– Lars-Christopher bestemte seg etter kampen mot Rosenborg. Det ble feil for ham. Han håper å kunne flytte til utlandet ved en senere anledning, sier Pedersen.

Strømgodsets sportssjef, Jostein Flo, kan fortelle at de visste om Vilsviks usikkerhet rundt å flytte til Tyskland.

Jostein Flo

Sportssjef Jostein Flo mener Vilsvik gjorde rett i å bli værende i Strømsgodset.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Men først etter kampen mot Rosenborg ble de informert om spillerens valg om å bli værende i Norge og Drammen.

– Vi gikk ut for noen dager siden og sa at klubbene var blitt enige. Dette er noe vi vanligvis ikke gjør. Gjennom hele uka har vi visst at Lars var usikker, sier Flo til NRK.no.

– Når fikk du vite at han hadde ombestemt seg?

– Etter kampen i går. Det var et veldig vanskelig valg for Lars, jeg har stor forståelse for det valget han endte på. Vi er selvfølgelig veldig glade for at han blir, sier Flo og legger til:

– Da vi gav ham blomster før kampen og jeg kjente at håndtrykket hans var litt løst, skjønte jeg at han hadde bestemt seg for å bli, sier Flo.

Godset taper millioner

Etter planen skulle Vilsvik til Tyskland i dag for å ferdigstille og underskrive kontrakten - en kontrakt til en verdi av rundt 10 millioner kroner.

Flo hevder klubben ikke er avhengig av millionene Vilsvik-salget hadde generert.

– Det går greit. Det var ikke økonomiske grunner vi måtte selge ham, selv om vi fikk beløpet opp på det vi mener er et riktig nivå. Vi er stolte av å kunne selge spillere til en så stor liga, og så respekterer vi avgjørelsen til Lars, sier Flo.

– Mener du avgjørelsen er riktig?

– Ja. Jeg ville tatt den avgjørelsen selv når vi har sjanse til å bli seriemester, sier Flo.

Vilsviks kontrakt med Strømsgodset strekker seg til juni 2015.

– Vilsvik er godt fornøyd med utfallet av dette. Nå gleder han seg til å hjelpe Strømsgodset frem til seriegull, sier Pedersen.

Lars Christopher Vilsvik

Lars Christopher Vilsvik spilte gårsdagens kamp mot Rosenborg med hodet fullt av vanskelige tanker om klubbskifte. Her i duell med Rosenborgs Tobias Mikkelsen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.