NRK Meny
Normal

– Har du troen på at det blir mål er det bare å hamre til

I fjor scoret Amin Askar (26) ett seriemål for Fredrikstad. I år har han scoret tre på de tre første seriekampene for Brann.

Video Askar har scoret i hver runde

VIDEO: Se målene som har gjort Amin Askar til toppscorer i eliteserien.

– Man forventer ikke å komme til Bergen og score tre mål, sier Amin Askar til NRK.no.

Søndag tar Brann i mot Strømsgodset på Brann Stadion, etter en kanonstart på sesongen forventer supporterne flere mål fra den tidligere Fredrikstad-spilleren.

– Er her for å bidra

– Det har vært viktig å bevise både for meg selv, laget og hele byen at jeg er her for å bidra, ikke bare for å bo her i tre år og så dra hjem i stillhet, sier 26-åringen.

Han visste at Brann-fansen kom til å stille krav og er glad han har innfridd. Han har til og med gjort det på en vakker måte.

26-åringens tre scoringer har vært av det vakre slaget (se video over). Både mot Rosenborg, Sandnes Ulf og regjerende seriemester Molde scoret han på langskudd. Målene mot RBK og Molde var spesielt pene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Amin Askar mot Sandnes Ulf

Amin Askar (nr.2 f.v.) fyrer løs mot Sandnes Ulf. Brann vant 3-1 og Askar scoret ett mål.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Skuddstyrke

Skudd er ifølge Askar en av hans største største styrker.

– Du må ha troen på at du kan score, har du det er det bare å hamre til, men du kan ikke bare skyte for å skyte, sier Askar.

Om langskuddet mot Molde, som kom fra vel 25 meter, sier han følgende:

– Du merker når du får et godt treff, det er deilig når du ser at keeperen ikke rekker den. Det er en god følelse når ting du har trent på og som du vet du har inne kommer ut i kamp. Det er det man jobber for hele tiden. Trening er det som gjør susen.

Full blomst

Han kom til Brann rett før treningsoppholdet på La Manga i vinter og selv om Brann står med bare én seier på tre kamper har Amin Askar hatt en kanonstart for sin nye klubb.

– Når du kommer til en ny klubb har du noe å bevise og du får en ny glød. Noen føler presset og blir hemmet, andre slår ut i full blomst. For min del har det fungert bra i Brann, sier 26-åringen når han skal forklare suksessen.

Tidligere har han sagt til NRK.no at mange timer med videolanalyse med trener Rune Skarsfjord hjalp han før debuten.

– Det gjorde at jeg hadde en god idé om min rolle på banen fra første dag på treningsfeltet, sier han.

Før den fjerde serierunden er han toppscorer i eliteserien sammen med Haugesunds Nikola Djurdjic og Rosenborgs veteranspiss Steffen Iversen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.