NRK Meny
Normal

Derfor forlater han Liverpool

Han har vært i kikkerten til noen av verdens største klubber, men valgte i stedet «lille» Brøndby. Daniel Agger (29) forklarer hvorfor det føltes riktig å reise hjem.

Daniel Agger

RETURNERER TIL GAMLEKLUBBEN: Etter mer enn 200 kamper for Liverpool skal Daniel Agger tilbake til Brøndby i Danmark.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Mange ble overrasket da Liverpool-stopper Daniel Agger lørdag kunngjorde at han forlater Liverpool til fordel for danske Brøndby – klubben han spilte i frem til 2006.

Etter nesten ni år i Liverpool vraket han tilbud fra flere, store europeiske klubber. Valget falt på Brøndby. Hvorfor?

Sa nei til Barca og City

Overfor lokalavisen Liverpool Echo har den danske stjernen gitt en lengre forklaring på hvorfor den lille danske klubben, i hvert fall i europeisk målestokk, fikk lokket ham tilbake til hjemlandet.

– Jeg har takket nei til tilbud fra andre Premier League-klubber og europeiske klubber. Jeg ønsket ikke å dra noen andre steder. Liverpool har vært en stor del av både mitt liv og familien min sitt liv, så det har vært en vanskelig avgjørelse.

– Da sjansen bød seg, at jeg kunne returnere til Brøndby, føltes det bare riktig. På dette stadiet i karrieren min føles det som en riktig avgjørelse, sier han.

Kun Steven Gerrard av de nåværende Liverpool-spillerne har vært på Anfield lengre enn danske Agger. Etter mange gode sesonger, der Agger har vist seg som en rask, målfarlig og solid stopper, har karrierepilen imidlertid pekt nedover de to siste sesongene.

Forrige sesong mistet han plassen i startelleveren til Mamadou Sakho, og 200-millionersovergangen til Dejan Lovren i sommer har dyttet Agger enda lengre bak i stopperkøen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Daniel Agger

Daniel Agger ble Liverpool-spiller som 21-åring. Den 191 centimeter-høye stopperen ble raskt en publikumsyndling på grunn av sin oppofrende spillestil og gode skuddfot. Agger scoret blant annet et perlemål i seriedebuten mot West Ham i 2006.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Premier League har tæret på kreftene

Agger innrømmer at den brutale Premier League-fotballen har tæret på fysikken.

– Dette har vært hjemmet mitt og jeg har vært veldig fornøyd lenge. Men i det siste har jeg merket hvordan det å spille jevnlig på et høyt nivå, krever mer og mer av meg. Jeg ønsket ikke å bli værende dersom jeg ikke føler at jeg klarer å takle de fysiske utfordringene lenger, sier han.

I 2012 avslo Liverpool et Agger-bud på mer enn 200 millioner kroner fra Manchester City. Sist sommer var det Barcelona som jaktet dansken, men igjen takket både Liverpool og spilleren nei – tross et bud i størrelsesordenen 150 millioner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Daniel Agger

MANGE MINNER: Ett av Aggers største øyeblikk i Liverpool-drakta: Da han scoret mot Chelsea i mesterliga-semifinalen i 2007 og tok 'The Reds' til finalen. I finalekampen ble det riktignok tap for AC Milan.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Kuttet prislappen for Brøndby

I dag kunne Liverpool trolig fått nærmere 100 millioner kroner for dansken. Italienske Napoli har vist interesse. Det samme har Arsenal.

29 år gamle Agger har fortsatt mange gode sesonger igjen. Men da danske Brøndby kom på banen, kuttet Liverpool prislappen, hevder lokalavisen.

Agger går til Brøndby for i overkant av 30 millioner kroner.

– Vi har diskutert Daniels fremtid i lang tid, gjennom hele sommeren, og jeg vet at hans avgjørelse om å dra har kommet etter lang tids overveielse. Jeg kan forstå at han ønsker å dra tilbake til en klubb som ser på ham som en legende, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Agger har et nært forhold til Brøndby. Som tenåring gikk han gradene i Brøndby-akademiet. Han vant den danske superligaen og cupen med klubben i 2005.

29-åringen har også beholdt huset sitt i København gjennom hele utenlandsoppholdet i England.

– Liverpool er en veldig spesiell klubb. Jeg vil forbli supporter resten av livet. Jeg ser tilbake på livet som Liverpool-spiller med stolthet, sier Agger.

Søndag skal Liverpool spille borte mot Tottenham. Kampen starter kl 14.30.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.