– Spilleren det er vanskeligst å erstatte

LERKENDAL (NRK): Ifølge trener Kåre Ingebrigtsen er Ole Selnæs nå Rosenborgs viktigste spiller. Selv føler ikke 21-åringen at han har hatt noe gjennombrudd.

Ole Selnæs

ETTERTRAKTET: Denne sesongen skal Ole Selnæs' verdi måles i gullmedaljer. Etter sesongen kan han også få en verdi i kroner og øre.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg hører det er mange som sier at jeg har hatt et gjennombrudd. Men for min egen del ... Jeg har spilt over hundre offisielle kamper for Rosenborg, så jeg ser ikke på det som noe gjennombrudd, sier Ole Selnæs til NRK foran pokalskapet på Brakka.

Kåre Ingebrigtsen

TOK GREP: Det første Kåre Ingebrigtsen gjorde som RBK-trener, var å dyrke Ole Selnæs som midtbaneanker. Det har ingen av dem angret på.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Torsdag kveld løper han ut på Lerkendal-gresset for å gjøre livet surt for ukrainske Dnipro, fjorårsfinalist i Europa League, slik han har gjort livet surt for så mange motstandere denne sesongen.

Det er ingen selvfølge at han fortsatt er i Trondheim. I sommer kunne Rosenborg fått 30 millioner kroner for ham. Det er kolossalt mye penger for en norsk fotballspiller i dagens marked. Så mye at det nesten er uhørt å si nei.

– Ikke tenkt å erstatte

Når man hører trener Kåre Ingebrigtsens vurdering av den unge midtbanegeneralens betydning for laget, er det likevel ikke så vrient å forstå valget som ble gjort i Rosenborgs indre gemakker.

– Ole har vært veldig viktig for oss hele sesongen. Han spiller en rolle i laget vårt som er veldig viktig, sier RBK-treneren til NRK.

– Er han den spilleren det er vanskeligst å erstatte?

– Ja, den rollen er den mest komplekse i laget vårt. Sånn som Ole har spilt seg inn i den rollen, er han den vanskeligste enkeltspilleren å erstatte, bekrefter Ingebrigtsen.

– Men vi har jo ikke tenkt å erstatte ham ennå, påpeker han.

Jonas Svensson, Pål Andre Helland og Ole Selnæs

TRØNDERSK DYNAMITT: Jonas Svensson (f.v.), Pål Andre Helland og Ole Selnæs er alle lokale gutter og viktige spillere for RBK. Den aller viktigste er gutten til høyre.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Dirigenten

Ingebrigtsen får støtte av flere av sine nøkkelspillere.

– Ole er dirigenten i orkesteret, fastslår Pål Andre Helland

– Han er temposetteren og trer igjennom indreløpere og kanter. Han er veldig viktig både offensivt og defensivt. Jeg kan utfordre deg på å finne en bedre sentral midtbanespiller i Norge, sier Helland.

– Jeg ville ikke hatt noen andre norske spillere, eller noen andre fra eliteserien i hans rolle, så han blir vanskelig å erstatte den dagen han drar, sier Jonas Svensson.

Den dagen kom altså ikke i sommer. Og selv om Selnæs var smigret av interessen fra utlandet, var det ikke så vanskelig å si nei.

Ole Selnæs på Lerkendal

VIEDO: Se hele intervjuet med Ole Selnæs.

Må vinne noe

– Jeg har lyst til å vinne noe med Rosenborg. Det har vært en drøm hele livet. Jeg kan ikke dra før jeg har gjort det, fastslår han.

Med åtte poengs serieledelse og plass i cupfinalen, kommer han til å vinne noe i år. Likevel er det ikke sikkert at han flytter utenlands i neste overgangsvindu heller.

– Det har alltid vært en drøm å spille i mesterligaen med RBK. Det er ikke en fjern drøm, men et realistisk mål neste sesong, understreker han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter