Denne skaden kan redde Real Madrid

En skadet Phil Jones får ikke bidratt til å stoppe Real Madrids Cristiano Ronaldo, mens Wayne Rooney er vraket og må starte på benken i storoppgjøret.

Phil Jones

Phil Jones ble skadet mot Everton 10. februar.

Foto: Matthew Ashton/AMA / Corbis editorial

Wayne Rooney

Wayne Rooney er ikke med i Manchester Uniteds startoppstilling i mesterligakampen mot Real Madrid.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

– Skaden til Phil Jones kan bli avgjørende, mener NRKs fotballekspert Arne Scheie.

I det første oppgjøret var Phil Jones med å hjelpe Uniteds høyreback Rafael med å demme opp for Ronaldo avgjørende for at United holdt kontroll på stjernespilleren.

Til tirsdagens oppgjør er Jones ute med skade, og United må finne en annen løsning for å temme Ronaldo.

– Rafael slet i første omgang og fikk hjelp av Jones, men Uniteds styrke er uansett bredden i stallen og selve kollektivet, sier Scheie.

Så bred er tydeligvis troppen, at sjef Alex Ferguson har valgt å starte med stjerna Wayne Rooney på benken. Dette til tross for at han storspilte mot Norwich i helga.

– Et savn

– Vi kommer til å savne Jones, men Rafael gjorde en bra jobb i Madrid, sier Ferguson ifølge The Guardian.

Cristiano Ronaldo scoret 1-1 målet for det spanske hovedstadslaget i det første møtet. Manchester United. Han blir naturlig nok farlig denne kampen også.

– Vi må ikke frykte hva Ronaldo kan gjøre, da glemmer vi hva vi selv kan gjøre, mener Manchester Uniteds manager, Sir Alex Ferguson

Rafael mot Ronaldo er en av flere dueller som kan avgjøre kampen, noe NRK.no skrev om foran det første oppgjøret.

– Uansett hvem som spiller back mot Cristiano Ronaldo vil det kreve hjelp fra en stopper eller midtbanespiller. Rafael vil slite fysisk, men er rask og har blitt ganske klok, mener fotballekspert Lars Tjærnås.

– Hjemmefordelen avgjør

United klarte å få med seg et viktig bortemål i Madrid, noe som kan bli avgjørende for utfallet av kampen.

Scheie

Arne Scheie tror United stikker av med seieren.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det faktum at United fikk med seg et bortemål, og nå spiller på hjemmebane, tror jeg avgjør til Uniteds fordel, sier Scheie.

Likevel føler Scheie seg ikke sikker på United-sier, ettersom Real Madrid kommer rett fra to sterke seiere mot Barcelona foran kampen i Mesterligaen.

– Real Madrid kommer med mye selvtillit inn i denne kampen, og det vil være svært må marginer som avgjør kampen, tror Scheie.

Tjærnås peker på tre faktorer som kan vippe kampen til fordel for et av lagene.

– Real Madrid må unngå defensiv dødball, der er de dårlige. United må ikke bli for forsiktige, de må ikke bli for mentalt baktunge. I tillegg har begge lag individualister som kan avgjøre på egenhånd.

Tror på morsom kamp

Fotballekspert Lars Tjærnås

Lars Tjærnås har store forventninger til tirsdagens kveld.

Foto: C More

Det er knyttet store forventninger til tirsdagens kamp, og Jose Mourinho uttalte på pressekonferansen mandag at han tror «verden vil stoppe opp» under kampen.

– Jeg skyhøye forventninger til kampen. Det kan knapt bli en større kamp enn dette med tanke på lagets historie, nåværende kvaliteter og ambisjoner, mener Tjærnås.

Han tror i likhet med Scheie, at kampen utfallet på kampen er svært åpent.

– Det er helt åpent. Det er nesten som at jeg må slå kron eller mynt for å avgjøre hvem jeg tror vinner. Må jeg velge holder jeg en veldig liten knapp på United siden de har hjemmebane og det beste utgangspunktet, forteller Tjærnås.

Tilbake i form

Uniteds Shinji Kagawa og Real Madrids Angel di Mariá er to spillere som, frem til nylig, ikke har fått frem potensialet sitt denne sesongen.

Nå kan de begge spille en nøkkelrolle for hvert sitt lag i kampen om avansement til Mesterligaens kvartfinale.

– Begge er på sitt beste briljante, og kan skape noe med dårlig tid rundt seg, men fotballekspert Lars Tjærnås.

Kagawa har slitt med skader i høst og vinter, men med hattrick mot Norwich i helga, ser det ut til at den populære japaneseren er på vei mot storformen.

– Kagawa vil ha mange smarte løp rundt spissene som blir viktig hvis han starter, avslutter Tjærnås.

Fotballnyheter