Denne gjengen må spise ordene sine

David Moyes (50) ble hyllet som den perfekte arvtager til Sir Alex Ferguson da han overtok managerstolen på Old Trafford sist sommer. Tirsdag fikk skotten sparken etter 295 grufulle dager i jobben.

Moyes, Solskjær, Lineker, Charlton og Sir Alex

HYLLET MOYES: Gary Lineker (øv.t.v.), Sir Alex Ferguson, Bobby Charlton og Ole Gunnar Solskjær var alle svært positive til ansettelsen av David Moyes for mindre enn ti måneder siden.

Foto: NTB scanpix

– Det er ingen tvil om at han har alle kvalitetene vi forventer av en manager i denne klubben. Jeg har beundret ham lenge, sa Sir Alex Ferguson da Moyes ble ansatt som hans arvtager i slutten av mai i fjor.

Ferguson og Moyes

FERGUSON VALGTE MOYES: Sir Alex Ferguson anbefalte United-styret å ansette David Moyes da han selv ga seg. Det spørs om han fortsatt mener det var en god avgjørelse.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Det var Sir Alex selv som anbefalte United-styret å hente inn den skotske Everton-manageren som hans etterfølger. Slik fikk Moyes kallenavnet «The Chosen One» av United-supporterne.

Et banner med påskriften har hengt på Old Trafford gjennom hele denne sesongen.

Nå er banneret på vei ned.

 • Var du positiv til Moyes før sesongen? Eller forutså du denne situasjonen for ti måneder siden? Del din mening i kommentarfeltet under saken.

Solskjær: – Tror han blir sittende i lang tid

David Moyes har fått sparken etter Manchester Uniteds svakeste sesong på mer enn 20 år.

Les også: Derfor får Moyes sparken

Like fullt – skotten ble hyllet av store deler av fotballverden da han ble ansatt sist sommer.

– Jeg har alltid sagt at vi vil at den neste Manchester United-manageren skal være en ekte Manchester United-mann. I David Moyes har vi fått en som forstår hva som gjør dette til en så spesiell klubb. Vi har sikret oss en mann som har forpliktet seg til oss på lang sikt. Han vil bygge lag for fremtiden og nåtiden. Stabilitet skaper suksess, uttalte Sir Bobby Charlton – en av de virkelig store United-legendene – etter Moyes-ansettelsen.

Ole Gunnar Solskjær mente Moyes fort kunne bli sittende like lenge som Sir Alex satt, altså i mer enn to tiår.

– Jeg er helt sikker på at han (David Moyes journ.anm.) har det som skal til for å ta klubben et steg videre. Det kan godt hende at han blir i 27 år han også, for han er veldig lik Ferguson, sa Solskjær.

Mindre enn ti måneder senere måtte David Moyes rydde pulten sin etter 295 dager som United-manager. Det tilsvarer ni måneder og tre uker.

Les også: Scheie: – Moyes-exiten er tidenes trenernedtur

(artikkelen fortsetter under bildet)

Moyes og Giggs

GIGGS OVERTAR: Ryan Giggs (t.v.) skal fungere som Uniteds manager ut sesongen. David Moyes er oppsagt med umiddelbar virkning.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Den anerkjente England-spissen og fotballsynseren Gary Lineker var svært begeistret for at Manchester United valgte David Moyes fremfor navn som José Mourinho og Jürgen Klopp, som var nevnt som øvrige kandidater til jobben.

– Det er et knallbra valg for Manchester United, kanskje ikke like bra for Everton. Han har svært høy respekt, og kommer til å bli høyt respektert av spillerne, uttalte Lineker.

Fotballprofilen kom imidlertid med følgende varsko:

– Forventningene vil bli tøffe. Det er nok lettere å bli manager etter David Moyes enn etter Sir Alex Ferguson.

Det er ennå ikke kjent hvem som vil erstatte David Moyes. Ryan Giggs vil fungere som midlertidig manager i de resterende fire seriekampene i år.

Shearer var bekymret

Tidenes mestscorende Premier League-spiller, Alan Shearer, uttalte seg også i positive ordelag om Moyes-ansettelsen. Men Newcastle-legenden var likevel klar på at Moyes neppe ville det få det enkelt som Sir Alex' erstatter.

– Han har stor respekt blant spillerne, han er kjent for å være en god manager. Det eneste jeg tenker på, er at … å ansette en mann som ikke har vunnet noen trofeer til å lede verdens største fotballklubb, det er kanskje å gamble litt, uttalte Shearer.

NRKs fotballskribent Thore Haugstad har skrevet en rekke kommentarer om David Moyes' trøblete debutsesong i Manchester United. Allerede før sesongen var kommentatoren bekymret for Uniteds nye sjef.

– Alt kan skje på Old Trafford. Laget er ikke like sterkt som fjorårets resultater tilsa. Sist sesongs tittel ble i stor grad vunnet av Sir Alex Fergusons vanvittige vinnervilje og evne til å snu kamper; ikke på grunn av et balansert og velfungerende system. Moyes er utvilsomt treneren som vil bli testet mest, skrev Haugstad før sesongstarten.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • King overrasket Ranieri

  Watford-manager Claudio Ranieri sier han ble forbauset av hvor god Joshua King var i 5-2-seieren over Everton sist helg.

  Nordmannen fikk en ordentlig forløsning etter 15 måneders måltørke og scoret hattrick i sjokkseieren mot gamleklubben. Ranieri avslører at han ikke kjente så godt til Kings kvaliteter.

  – Joshua overrasket meg, for jeg husket ham ikke så veldig godt, sier italieneren ifølge BBC.

  – Jeg sa «bra jobbet» til ham. Ikke på grunn av hattricket, men for måten han spilte på. Han holdt på ballen veldig, veldig bra. Han ga lagkameratene tid og løste hver situasjon veldig bra, fortsetter Ranieri. (NTB)

  Joshua King, juni 2021. Fotballskole.
  Foto: Cicilie S. Andersen / NRK
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Liverpool-reservene med cupseier

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Takumi Minamino og Divock Origi scoret målene for de rødkledde, som startet med blant annet Harvey Blair (18) og Tyler Morton (18) på banen.

  Mer etablerte spillere som Diogo Jota og Roberto Firmino så hele kampen fra benken og forbereder seg til Premier League-kampen mot Brighton til lørdag. Sadio Mané og Mohamed Salah var ikke med til Preston.

  Lucas Moura sørget for at Tottenham avanserte mot Burnley.

  ZL5eyUD7juI
  Foto: Jon Super / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England