Dempsey straffet United på overtid

Tottenhams Clint Dempsey sikret ett poeng mot Manchester United to minutter på overtid.

Clint Dempsey

Clint Dempsey og de andre Tottenham-spillerne takket publikum for støtten etter uavgjortkampen mot United.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Dette var en stor lettelse. Jeg synes vi dominerte kampen. Vi ønsket å vinne, men det var viktig å få et poeng med tanke på hvor god form United er i, sa Tottenham-manager André Villas-Boas etter kampen.

Tottenham-mangeren var en glad mann etter oppgjøret. Kanskje ikke så rart – det så nemlig lenge ut som om Robin van Persies scoring skulle bli det eneste målet i kampen. Men etter et massivt press etter hvilen fikk Tottenham lønn for strevet i det 92. minutt.

Et innlegg ble slått inn i feltet og United-keeper De Gea bokset på klønete vis ballen ut igjen. Den havnet til slutt hos Clint Dempsey som satte ballen i mål. Og dermed eksploderte det på White Hart Lane.

Van Persie-mål

Nå har Villas-Boas og Tottenham tatt fire poeng på United på to Premier League-kamper. Da lagene møttes i september vant hvittrøyene 3-2 på Old Trafford.

White Hart Lane-publikumet ble vitne til en lite underholdende åpning på kampen. Pasningsfeilene florerte og ingen av lagene klarte å produsere noe spesielt fremover i snøværet i London.

Men i det 25. minutt vartet United opp med finspill. Tom Cleverly curlet en ball rett på pannebrasken til Robin van Persie som plasserte ballen til høyre for Tottenham-keeper Hugo Lloris og i mål. Dette var van Persies 18. scoring for sesongen.

Slutt på frustrasjonen

I andre omgang presset Tottenham på for en utligning og produserte flere gode sjanser, men De Gea og resten av Uniteds stjernegalleri forsvarte seg godt.

To minutter på overtid var det imidlertid slutt på frustrasjonen for alle med hjertet i Tottenham.

– Det er alltid godt å hjelpe laget til seier. I dag synes jeg det er bra at vi klarer uavgjort, sa Dempsey i et TV2-sendt intervju etter kampen.

United leder fortsatt Premier League med fem poeng ned til byrival Manchester City. Tottenham ligger på fjerdeplass med 41 poeng.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp