NRK Meny
Normal

Demonstrerte for Las Malvinas

De argentinske landslagsspillerne fikk markert sin støtte for kravet om Falklandsøyene like før starten av landskampen mot Slovenia lørdag.

Argentina-demonstrasjon

Det argentinske laget viste tydelig hvor de mener Las malvinas (Falklandsøyene) hører hjemme. Sekunder seinere ble banneret røsket vekk (Bilde med tillatelse fra TV 2)

Foto: TV 2

"Las Malvinas son argentins", stod det på banneret spillerne raskt hengte foran seg i noen sekunder da de stilte opp til fotografering før kampen. "Malvinas (Falklandsøyene) er argentinsk", betyr det.

De holdt banneret bare noen få sekunder før det lynraskt ble tatt vekk og rullet sammen. Men da hadde de fått spredt budskapet til verdens tv-skjermer.

Den betente striden mellom Argentina og Storbritannia om øygruppa langt sør i Atlanterhavet er gammel. Øygruppa, som heter Las Malvinas på spansk og Falkland Islands på engelsk, har vært en del av Storbritannia siden 1833.

Striden har i varierende grad eksistert hele tiden siden, og toppet seg med Falklandskrigen i 1982. Da okkuperte Argentina øyene, og britiske styrker ble sendt sørover for å ta øyene tilbake. Det klarte de etter døyt to måneders krig.

I de seinere årene har striden igjen blusset opp, ikke minst på grunn av mulige oljefunn i området. Og de diplomatiske konfliktene har forsterket seg.

Det var dette som fikk Argentinas tropp til å markere sitt syn i dag.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.