NRK Meny
Normal

Deila: – Jeg tvilte på meg selv

Ronny Deila erkjenner at starten på Celtic-karrieren var brutal. Svake resultater og misnøye gjorde at han ble usikker på egne ferdigheter.

Ronny Deila

TVILTE: Ronny Deila ble satt ut over størrelsen på Celtic da han først kom til klubben. Han forteller at han startet å tvile på seg selv i begynnelsen.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Celtic manager Ronny Deila

SUKSESS: Ronny Deila har snudd skepsis til jubel i Skottland. Her feirer han seier i ligacupfinalen.

Foto: Danny Lawson / Ap

– Ja, jeg tvilte på meg selv. Det har jeg imidlertid gjort mange ganger i min karriere.

Dette sier Ronny Deila til den tidligere Celtic-angriperen Chris Sutton, som nå jobber for BT Sport.

I et ferskt klipp intervjuer Sutton nordmannen inne på Celtics treningsanlegg – et sted Deila nærmest aldri fikk tid til å besøke da han kom til klubben i sommer.

– I starten visste jeg ikke engang hvor jeg skulle begynne. Det gikk slag i slag, og vi reiste så mye at vi ikke engang rakk å trene, sier han.

– Norsk fotball er ingenting

Dette var trolig også noe av grunnen til at det gikk litt trått i starten av sesongen. Han fikk det tøft ute i Europa, i tillegg syntes et godt vant Celtic-publikum at laget plukket for få poeng i sesongstarten.

Den tidligere Strømsgodset-treneren skjønner imidlertid at han ble møtt av skeptiske supportere og eksperter.

– Man får ikke noe ekstra respekt når man kommer fra «ingenting». Med all respekt – norsk fotball er ingenting i Skottland. Man får respekt ved to ting: Å være fotballfaglig dyktig og behandle mennesker ordentlig, sier Deila.

Diett-bråk

Celtic's Chris Sutton

TIDLIGERE STJERNE: Chris Sutton, som intervjuet Deila for BT Sport, var stjerne i Celtic mellom 2000 og 2006.

Foto: ROBERT PATERSON / REUTERS

39-åringen innrømmer at han ikke var helt forberedt på hva som ventet han i Skottland.

– Jeg husker jeg lo litt da én sa at «du kan aldri forberede deg for Celtic». Men jeg skjønner hva han mener. Celtic er en mye større klubb enn jeg trodde. Det er noe helt annet her borte, sier Deila.

Men Deila merket likevel fort at den skotske storklubben lå milevis etter på enkelte områder. Han møtte motbør da han ville forby brus og pannekaker til lunsj – og heller ville satse på et sunnere kosthold.

På spørsmål fra Sutton om ikke kosthold skal være spillernes eget ansvar, svarer han:

– Jeg tror flere av spillerne ikke har god nok kunnskap om kosthold. Først må man gi dem kunnskapen. Og hvis de har kunnskap og ikke lærer, viser de ikke viljestyrke. Men jeg må gi dem en mulighet, og så langt har 95 prosent av dem gjort det veldig bra.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.