Deila: – Vi har nok blitt mindre romantiske

Strømsgodset-trener Ronny Deila er enig i NRK-ekspert Tom Nordlies beskrivelse av laget som «mindre romantiske». Han medgir at laget ikke lenger er i stand til å spille like underholdende fotball som før.

Drammen 20140427.Eliteserien fotball 2014: Strømsgodset-Odd (2-1). Thomas Sørum (f.h.), Peter Kovacs og Strømsgodset-keeper og kaptein Adam Larsen Kwarasey jubler for seier etter eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst stadion.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ronny Deila

Ronny Deila har vært nødt å velge en mer kynisk spillestil for Strømsgodset denne sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er en som mener fotball skal være underholdning, sier Ronny Deila til NRK.no.

Likevel har Strømsgodset-treneren denne sesongen måttet gå bort fra den seervennlige spillestilen laget er blitt kjent for.

Strømsgodset har i flere år sjarmert publikum med angrepshissig fotball. Med lite ressurser klarte klubben å få frem et lag som til tider spilte drømmefotball.

Nå er imidlertid flere av profilene som dro lasset for den regjerende seriemesteren borte. For eksempel har Stefan Johansen og Ola Kamara gått til andre klubber.

Nordlie hyller taktikken

Treneren har derfor måttet velge en mer kynisk stil for å vinne kamper denne sesongen.

Denne uken skrev NRK-ekspert Tom Nordlie et blogginnlegg hvor han omtalte Strømsgodset som «mindre romantiske enn før».

Han hyller Deila for taktiske grep mot motstandere som har tilpasset seg den regjerende seriemesterens spillestil.

Nordlie er faktisk spesielt imponert over at drammenserne klarte å holde formlaget Viking til 0-0 da de møttes.

Tom Nordlie

Tom Nordlie hyller Strømsgodsets nye taktikk.

Foto: NRK

«De var taktiske defensivt og mindre romantiske i den offensive i kampplanen og gjennomføringen enn i fjor. De fikk med seg et poeng, selv om mange vil hevde dette var noe ufortjent. Her har de tatt et steg i riktig retning», skriver Nordlie.

Deila innrømmer at Nordlie har helt rett i at de er blitt mindre romantiske.

– Vi er nok det, men vi ønsker å komme tilbake til den mer romantiske stilen etterhvert, sier han.

Mindre forutsigbare

Profilene som har byttet klubb er nemlig erstattet med en del yngre og mindre erfarne spillere, som trenger litt tid. På sikt håper Deila å kunne gå tilbake til den mer fremoverrettede spillestilen igjen - men ikke i like stor grad som tidligere.

– Det blir litt ja, takk, begge deler. Vi vil ha litt av den romantiske stilen vi hadde før og litt av det vi har måttet gjøre nå. Det er nok det mest optimale, sier Deila.

Den angrepsorienterte fotballen var Godsets vinneroppskrift, men Nordlie mener endringen av taktikk kan gjøre dem vanskeligere å slå. Han mener nemlig flere lag var i ferd med å knekke koden for hvordan de skulle slå dem.

«Jeg mener dette er viktig for å være mindre forutsigbar i inngangen til kampene. I tillegg får det motstander til å måtte tenke nytt og annerledes.

Med tanke på at klippene i midtforsvaret, Kim Andre Madsen og Jørgen Horn, er skadet og at de har benyttet fire forskjellige backrekker på fem kamper, har det vært nødvendig med større hensyn i forsvarsspillet.

Det har blitt gjennomført på en imponerende måte med tidvis god kvalitet.», skrev Nordlie.

Tror Godset kan nå langt

Deila medgir at endringene var helt nødvendige.

– Vi har selvsagt mistet en del spillere fra i fjor, så vi er ikke like samspilte. Men vi er flinkere til å spille utifra motstanderen enn før, mener han.

De fleste forhåndstipsene spådde at Strømsgodset ikke ville klare å vinne gull igjen denne sesongen. Nordlie tror likevel laget kan nå langt nå som de spiller mer kynisk.

Strømsgodset leder også serien før kampene som spilles torsdag.

– Jeg må innrømme at tilskueren i meg likte dem bedre i fjor, men de har vært smarte, sier Nordlie.

Fotballnyheter