Deila gråt i bilen på vei til gullkampen

DRAMMEN (NRK.no): Følelsene tok overhånd for Ronny Deila lenge før han ledet Strømsgodset til klubbens første seriegull på 43 år.

deila

Ronny Deila har brukt fem sesonger på å gjøre Strømsgodset til Norges beste fotballag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Strømsgodset - Haugesund 4-0

Stefan Johansen

Stefan Johansen løfter pokalen som viser at Strømsgodset er seriemester.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det var verken da dommeren blåste av kampen eller da kaptein Adam Larsen Kwarasey løftet pokalen som viser at Strømsgodset er vinner av eliteserien i 2013 Ronny Deila ble rørt til tårer.

Det var derimot da han så Drammen og Godset-supportere pyntet til fest på vei til kamp.

– Jeg felte noen tårer da jeg kjørte gjennom byen og så den utrolige stoltheten og måten vi samler Drammen på. Det er mye viktigere enn alt annet. Jeg kommer alltid til å huske det, forteller han.

Prosjekt seriegull

Da dommeren blåste av kampen var det derimot bare boblende glede å spore hos 38-åringen. Han løp som en villmann rundt på banen og klemte de fleste på sin vei.

– Det er helt uvirkelig. Det er det. Vi viste at vi er Norges beste lag i dag, sier Deila stolt.

Han tok over som hovedtrener i Strømsgodset i 2008 - året etter at klubben hadde rykket opp til eliteserien igjen. Deila gjorde det klart at han hadde ett mål i siktet - å lede Strømsgodset til toppen av tabellen igjen.

På toppen av tabellen hadde ikke Godset vært siden 1970. Også den gang vant de serien med ett poeng foran Rosenborg.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet

Bedre og bedre

Det ble kjapt tydelig at Deila gjorde noe med laget, som har beveget seg sakte, men sikkert oppover på tabellen i årene under Porsgrunn-mannens ledelse.

– Vi har blitt bedre og bedre hvert år. Jeg så utrolig stolt av denne klubben og de spillerne som er her. Det viser at det er mulig for hvem som helst å klare det, sier Deila.

– Hva er det som har gjort Strømsgodset i stand til å ta seriegull?

– Mange ting. Vi har en kultur som får folk til å vokse og trives. Vi har det gøy og har en gjeng med spillere som er utrolig gode kamerater. Vi har korte beslutningslinjer i administrasjonen, vi har eiere og ledere som er veldig tett på oss. Vi har følt og dratt i samme retning alle sammen, forklarer Deila.

Kovacs feirer gullet

Peter Kovacs og kjæresten Melissa Wiik pyntet seg med gullskjerf og gleder seg til feiring.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Strømsgodset-spiss Peter Kovacs er enig i sjefens analyse.

– Vi har ikke noen stjernespillere. Vi jobber for hverandre, vi er et lag. Og så er det så deilig å spille foran en stor gjeng gale Godset-supportere. Det er ikke bare oss spillerne som har sørget for dette gullet, sier han.

Det så imidlertid lenge skummelt ut for Strømsgodset i den siste og avgjørende serierunden. Til pausen ledet Rosenborg 2-0 over LSK på Åråsen - og dermed også serien - mens Strømsgodset ikke hadde maktet å score mot Haugesund på eget gress.

Slo i stykker dusjen

Men etter en førsteomgang der hjemmepublikumet knapt kjente igjen sitt kjære Godset smalt det etter pausen. Hjemmelaget gikk rett i angrep og satte en støkk i gjestene. Og så startet showet som til slutt endte i en knusende 4-0-seier over Haugesund.

Deila forklarer at det gikk en kule varmt inne i garderoben under pausen.

– Da jeg fikk vite at Rosenborg ledet 2-0 gikk jeg inn og fikk banket i stykker litt av veggen i dusjen og sånn, før jeg gikk ut og smilte og lo. Vi fikk samlet oss litt og begynte å le litt. Vi måtte det. Etterpå gikk vi ut og spilte som vi skulle, sier han.

I kveld skal laget selvsagt unne seg en velfortjent feiring.

– Det blir masse folk sikkert. Det blir gøy, jeg gleder meg veldig. Jeg skal ha på meg dette, og det skal hun også, sier en lattermildt Peter Kovacs og peker på gullskjerfene han og kjæresten Melissa Wiik har smykket seg med for anledningen.

Fotballnyheter