Deila gråt i bilen på vei til gullkampen

DRAMMEN (NRK.no): Følelsene tok overhånd for Ronny Deila lenge før han ledet Strømsgodset til klubbens første seriegull på 43 år.

deila

Ronny Deila har brukt fem sesonger på å gjøre Strømsgodset til Norges beste fotballag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Strømsgodset - Haugesund 4-0

Stefan Johansen

Stefan Johansen løfter pokalen som viser at Strømsgodset er seriemester.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det var verken da dommeren blåste av kampen eller da kaptein Adam Larsen Kwarasey løftet pokalen som viser at Strømsgodset er vinner av eliteserien i 2013 Ronny Deila ble rørt til tårer.

Det var derimot da han så Drammen og Godset-supportere pyntet til fest på vei til kamp.

– Jeg felte noen tårer da jeg kjørte gjennom byen og så den utrolige stoltheten og måten vi samler Drammen på. Det er mye viktigere enn alt annet. Jeg kommer alltid til å huske det, forteller han.

Prosjekt seriegull

Da dommeren blåste av kampen var det derimot bare boblende glede å spore hos 38-åringen. Han løp som en villmann rundt på banen og klemte de fleste på sin vei.

– Det er helt uvirkelig. Det er det. Vi viste at vi er Norges beste lag i dag, sier Deila stolt.

Han tok over som hovedtrener i Strømsgodset i 2008 - året etter at klubben hadde rykket opp til eliteserien igjen. Deila gjorde det klart at han hadde ett mål i siktet - å lede Strømsgodset til toppen av tabellen igjen.

På toppen av tabellen hadde ikke Godset vært siden 1970. Også den gang vant de serien med ett poeng foran Rosenborg.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet

Bedre og bedre

Det ble kjapt tydelig at Deila gjorde noe med laget, som har beveget seg sakte, men sikkert oppover på tabellen i årene under Porsgrunn-mannens ledelse.

– Vi har blitt bedre og bedre hvert år. Jeg så utrolig stolt av denne klubben og de spillerne som er her. Det viser at det er mulig for hvem som helst å klare det, sier Deila.

– Hva er det som har gjort Strømsgodset i stand til å ta seriegull?

– Mange ting. Vi har en kultur som får folk til å vokse og trives. Vi har det gøy og har en gjeng med spillere som er utrolig gode kamerater. Vi har korte beslutningslinjer i administrasjonen, vi har eiere og ledere som er veldig tett på oss. Vi har følt og dratt i samme retning alle sammen, forklarer Deila.

Kovacs feirer gullet

Peter Kovacs og kjæresten Melissa Wiik pyntet seg med gullskjerf og gleder seg til feiring.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Strømsgodset-spiss Peter Kovacs er enig i sjefens analyse.

– Vi har ikke noen stjernespillere. Vi jobber for hverandre, vi er et lag. Og så er det så deilig å spille foran en stor gjeng gale Godset-supportere. Det er ikke bare oss spillerne som har sørget for dette gullet, sier han.

Det så imidlertid lenge skummelt ut for Strømsgodset i den siste og avgjørende serierunden. Til pausen ledet Rosenborg 2-0 over LSK på Åråsen - og dermed også serien - mens Strømsgodset ikke hadde maktet å score mot Haugesund på eget gress.

Slo i stykker dusjen

Men etter en førsteomgang der hjemmepublikumet knapt kjente igjen sitt kjære Godset smalt det etter pausen. Hjemmelaget gikk rett i angrep og satte en støkk i gjestene. Og så startet showet som til slutt endte i en knusende 4-0-seier over Haugesund.

Deila forklarer at det gikk en kule varmt inne i garderoben under pausen.

– Da jeg fikk vite at Rosenborg ledet 2-0 gikk jeg inn og fikk banket i stykker litt av veggen i dusjen og sånn, før jeg gikk ut og smilte og lo. Vi fikk samlet oss litt og begynte å le litt. Vi måtte det. Etterpå gikk vi ut og spilte som vi skulle, sier han.

I kveld skal laget selvsagt unne seg en velfortjent feiring.

– Det blir masse folk sikkert. Det blir gøy, jeg gleder meg veldig. Jeg skal ha på meg dette, og det skal hun også, sier en lattermildt Peter Kovacs og peker på gullskjerfene han og kjæresten Melissa Wiik har smykket seg med for anledningen.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Ny Real Madrid-spiller smittet

  I løpet av de siste åtte dagene har tre Real Madrid-spillere blitt koronasmittet. Lørdag bekrefter Real at Álvaro Odriozola har testet positivt.

  25-åringen er dermed den tredje spilleren på åtte dager til å bli smittet, etter at Karim Benzema fikk påvist koronavirus forrige fredag, og nysigneringen David Alaba ble smittet onsdag.

  Odriozola spilte 90 minutter i treningskampen mot Rangers i Glasgow forrige uke, men vil nå isolere seg som følge av smitten. Det skriver klubben i en kort uttalelse på sine hjemmesider.

  – Real Madrid kan bekrefte at Odriozola har testet positivt for covid-19, heter det kort og godt fra storklubben. Han var på banen i 16 kamper sist sesong og startet ni La Liga-kamper. (NTB)

  Odriozola
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Alexander-Arnold forlenget til 2025

  Trent Alexander-Arnold har signert en langtidskontrakt med Liverpool fram til sommeren 2025

  22-åringen er et produkt av klubbens akademi. Siden debuten i oktober 2016 har han spilt 179 kamper for førstelaget.

  Alexander-Arnold gikk glipp av EM for England på grunn av en skade, men backen var tilbake på banen i to treningskamper mot Wacker og Stuttgart i Østerrike sist uke.

  – Det er den eneste klubben jeg egentlig har kjent, så å være her nå og forlenge for å bli her enda lengre, er fantastisk for meg og familien, sier Alexander-Arnold til klubbens nettsider. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Phil Noble / AP
 • Superliga-klubbene fikk gjennomslag

  De tre gjenværende superliga-klubbene, Barcelona, Juventus og Real Madrid, oppnådde en ny seier i kampen mot Uefa.

  Siden de forsøkte å starte en utbryterliga bestående av 15 klubber, har Uefa fordømt dem og forsøkt å straffe dem. Men klubbene vant, og en domstol har bestemt at de ikke kan straffes for superliga-forsøket.

  – Vårt mål er å fortsette å utvikle superligaen på en konstruktiv og samarbeidende måte, alltid med fotballens aktører i bakhodet: Fansen, spillerne, trenerne, klubbene, ligaene, og nasjonale og internasjonale forbund, skriver klubbene i en felles uttalelse.

  De påpeker at det er aspekter ved superligaen som kan bli bedre, og at de jobber med å utvikle konseptet.

  – Vi er glad for at vi ikke lenger skal være et offer for pågående Uefa-trusler, skriver klubbene.

  Soccer Super League Perez's Dream
  Foto: Claude Paris / AP
 • Reginiussen gjør comeback

  To måneder etter at han ga seg som fotballspiller, er Tore Reginussen klar for ungdomsklubben Alta i 2. divisjon.

  10. mai opplyste Reginiussen på Instagram at han ville avslutte sin innholdsrike karriere etter inneværende sesong.

  Finnmarkingen fikk ikke fortsette i Rosenborg etter forrige sesong, til tross for at han ønsket seg en ny avtale. I stedet gikk ferden til St. Pauli i Tyskland. Det ble med halv sesong i klubben.

  Nå er han altså derimot klar for å spill i Alta og får sin debut allerede mot Tromsø i 2. cuprunde på søndag. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020: Vålerenga - Rosenborg (1-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal henter Brighton-profil

  Arsenal henter Ben White, som var i den engelske troppen under EM, fra Brighton, bekrefter Arsenal fredag.

  White har vært i Brighton siden 2016, men har vært på utlån både i Newport County, Peterborough United og ikke minst i Leeds United, der han var med å rykke opp til Premier League sesongen 2019/2020.

  Han fikk sin landslagsdebut i oppkjøringskampene til sommerens EM-sluttspill. Han var med i troppen til mesterskapet, men forble ubenyttet.

  Sist sesong startet han 36 av 38 ligakamper for Brighton, som berget plassen på øverste nivå i engelsk fotball. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Glyn Kirk / AP