Deila gråt i bilen på vei til gullkampen

DRAMMEN (NRK.no): Følelsene tok overhånd for Ronny Deila lenge før han ledet Strømsgodset til klubbens første seriegull på 43 år.

deila

Ronny Deila har brukt fem sesonger på å gjøre Strømsgodset til Norges beste fotballag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Strømsgodset - Haugesund 4-0

Stefan Johansen

Stefan Johansen løfter pokalen som viser at Strømsgodset er seriemester.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det var verken da dommeren blåste av kampen eller da kaptein Adam Larsen Kwarasey løftet pokalen som viser at Strømsgodset er vinner av eliteserien i 2013 Ronny Deila ble rørt til tårer.

Det var derimot da han så Drammen og Godset-supportere pyntet til fest på vei til kamp.

– Jeg felte noen tårer da jeg kjørte gjennom byen og så den utrolige stoltheten og måten vi samler Drammen på. Det er mye viktigere enn alt annet. Jeg kommer alltid til å huske det, forteller han.

Prosjekt seriegull

Da dommeren blåste av kampen var det derimot bare boblende glede å spore hos 38-åringen. Han løp som en villmann rundt på banen og klemte de fleste på sin vei.

– Det er helt uvirkelig. Det er det. Vi viste at vi er Norges beste lag i dag, sier Deila stolt.

Han tok over som hovedtrener i Strømsgodset i 2008 - året etter at klubben hadde rykket opp til eliteserien igjen. Deila gjorde det klart at han hadde ett mål i siktet - å lede Strømsgodset til toppen av tabellen igjen.

På toppen av tabellen hadde ikke Godset vært siden 1970. Også den gang vant de serien med ett poeng foran Rosenborg.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet

Bedre og bedre

Det ble kjapt tydelig at Deila gjorde noe med laget, som har beveget seg sakte, men sikkert oppover på tabellen i årene under Porsgrunn-mannens ledelse.

– Vi har blitt bedre og bedre hvert år. Jeg så utrolig stolt av denne klubben og de spillerne som er her. Det viser at det er mulig for hvem som helst å klare det, sier Deila.

– Hva er det som har gjort Strømsgodset i stand til å ta seriegull?

– Mange ting. Vi har en kultur som får folk til å vokse og trives. Vi har det gøy og har en gjeng med spillere som er utrolig gode kamerater. Vi har korte beslutningslinjer i administrasjonen, vi har eiere og ledere som er veldig tett på oss. Vi har følt og dratt i samme retning alle sammen, forklarer Deila.

Kovacs feirer gullet

Peter Kovacs og kjæresten Melissa Wiik pyntet seg med gullskjerf og gleder seg til feiring.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Strømsgodset-spiss Peter Kovacs er enig i sjefens analyse.

– Vi har ikke noen stjernespillere. Vi jobber for hverandre, vi er et lag. Og så er det så deilig å spille foran en stor gjeng gale Godset-supportere. Det er ikke bare oss spillerne som har sørget for dette gullet, sier han.

Det så imidlertid lenge skummelt ut for Strømsgodset i den siste og avgjørende serierunden. Til pausen ledet Rosenborg 2-0 over LSK på Åråsen - og dermed også serien - mens Strømsgodset ikke hadde maktet å score mot Haugesund på eget gress.

Slo i stykker dusjen

Men etter en førsteomgang der hjemmepublikumet knapt kjente igjen sitt kjære Godset smalt det etter pausen. Hjemmelaget gikk rett i angrep og satte en støkk i gjestene. Og så startet showet som til slutt endte i en knusende 4-0-seier over Haugesund.

Deila forklarer at det gikk en kule varmt inne i garderoben under pausen.

– Da jeg fikk vite at Rosenborg ledet 2-0 gikk jeg inn og fikk banket i stykker litt av veggen i dusjen og sånn, før jeg gikk ut og smilte og lo. Vi fikk samlet oss litt og begynte å le litt. Vi måtte det. Etterpå gikk vi ut og spilte som vi skulle, sier han.

I kveld skal laget selvsagt unne seg en velfortjent feiring.

– Det blir masse folk sikkert. Det blir gøy, jeg gleder meg veldig. Jeg skal ha på meg dette, og det skal hun også, sier en lattermildt Peter Kovacs og peker på gullskjerfene han og kjæresten Melissa Wiik har smykket seg med for anledningen.

Fotball

 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB