Hopp til innhold

Gull-treneren kan ikke garantere at han blir

Suksess-treneren Ronny Deila kan ikke love at han blir i Strømsgodset i 2014. – Jeg garanterer ingenting. Men det kan ikke spillerne mine gjøre heller, sier 38-åringen.

Deila hedret med portrett

Strømsgodset-trener Ronny Deila kan nå henge portrett av seg selv på veggen. Kunstner Marius Norup Normann ønsket å hedre treneren som sørget for det første gullet til drammens-klubben på 43 år.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Vi får se om det ender med at jeg er her i 30 år, eller får sparken neste år og må trene Urædd, eller om jeg havner i Liverpool. Det får tida vise, gliser Ronny Deila, som har skapt fotball-mirakler i Drammen. Trener-bragden ble kronet med et velfortjent seriegull med 4-0 seieren over Haugesund på Marienlyst stadion søndag.

Fikk overrakt portrett

Triumfen har etterlatt seg en by i jubelrus. Og på Marienlyst stadion fikk Godset-treneren overrakt et portrett av seg selv malt av kunsteren Marius Norup Normann. Kunstneren ønsket å hedre treneren som sørget for det første gullet til drammens-klubben på 43 år.

Deila med portrett

Ronny Deila med portrettet laget av kunstner Marius Norup Normann

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Veldig spesielt, og veldig uventa. Det er utrolig hyggelig at folk setter pris på den jobben jeg har gjort, sier Deila.

Ikke mottatt tilbud

Og portrettet tyder på at 38-åringen har gjort noe riktig, for nå kan Skiens-gutten bli norges neste fotball-eksport.

Men så langt har ikke Godset fått noen henvendelser på mannen som har forvandlet Strømsgodset til Norges beste fotballag. Selv skjuler ikke Deila sine utenlands-ambisjoner.

– Jeg har kontrakt med Strømsgodset ut 2015. Og det forholder jeg meg til. Og det har jeg har lyst til også, sier Deila.

– Men dersom det plutselig dukker opp tilbud fra utlandet vil det være interessant, akkurat som det er for spillerne mine. Er tilbudet fra en klubb hvor jeg kan utvikle meg videre, og noe jeg virkelig ønsker, må jeg vurdere det. Men jeg har ikke mottatt tilbud. Jeg stortrives i Drammen. Og jeg gleder meg hver eneste dag til å gå på jobb. Så det skal mye til for å dra meg bort herifra, fortsetter Deila.

– Stor sannsynlighet for at Deila blir

Strømsgodsets sportsdirektør Jostein Flo tror sannsynligheten er stor for at Deila er trener i klubben også neste år.

– Han har avtale med oss i to år til. Samtidig kommer det til å bli spekulasjoner rundt han. Vi har gjort det veldig bra. Og som trener er han frontfiguren vår. Søkelyset kommer til å være retta mot ham, men vi konsentrerer oss om den avtalen vi har med Ronny, sier Jostein Flo, som ikke er blitt nedrent av henvendelser på klubbhuset på Gulskogen.

– Sannsynligheten er stor for at han er trener her også neste år. Men det skjer alltid ting i fotball, men tankene våre er på at han har en avtale med oss, og at han blir her, fortsetter Flo.

Vil bygge lag

Deila tok over trener-ansvaret i Strømsgodset før 2008-sesongen. Men selv om utlandet lokker, reiser han ikke ut for enhver pris.

– Det må være til en klubb som har større økonomiske muskler en Strømsgodset. Det viktigste er at det er mulig å skape noe der. Samtidig som du føler at du er ønska, og at du kan bygge den tryggheten og den kulturen som skal til, sier Deila, og fortsetter:

– Samtidig er det spennende å oppleve en ny kultur, nye stadioner, nye motspillere og medspillere. Det er jo spennende bare det, sier Godset-treneren.

Drømmer om Mesterligaen

Neste sesong skal laget hans ut i Mesterliga-kvalifisering. En turnering som 38-åringen har store tanker om.

– En drøm er å kunne være med i Champions League og trene en storklubb i Europa. Det ville jo vært helt vanvittig. Alt er mulig for meg, akkurat som det er for spilllerne mine. En ting som hjelper er å være god nok. Du må ha nok kompetanse. Da tror jeg også mulighetene kommer etterhvert. Så jeg er tålmodig, men samtdig er det deilig å kjenne at jeg har lyst, sier Ronny Deila, som avfeier at det er aktuelt å trene et annet lag i Norge.

– I Norge kan jeg ikke være i en bedre klubb en jeg er nå. Det er jeg ikke i tvil om. Vi er Norges beste lag akkurat nå. Og vi skal gjøre alt vi kan for å bli det neste år også, sier Ronny Deila.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten