Gull-treneren kan ikke garantere at han blir

Suksess-treneren Ronny Deila kan ikke love at han blir i Strømsgodset i 2014. – Jeg garanterer ingenting. Men det kan ikke spillerne mine gjøre heller, sier 38-åringen.

Deila hedret med portrett

Strømsgodset-trener Ronny Deila kan nå henge portrett av seg selv på veggen. Kunstner Marius Norup Normann ønsket å hedre treneren som sørget for det første gullet til drammens-klubben på 43 år.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Vi får se om det ender med at jeg er her i 30 år, eller får sparken neste år og må trene Urædd, eller om jeg havner i Liverpool. Det får tida vise, gliser Ronny Deila, som har skapt fotball-mirakler i Drammen. Trener-bragden ble kronet med et velfortjent seriegull med 4-0 seieren over Haugesund på Marienlyst stadion søndag.

Fikk overrakt portrett

Triumfen har etterlatt seg en by i jubelrus. Og på Marienlyst stadion fikk Godset-treneren overrakt et portrett av seg selv malt av kunsteren Marius Norup Normann. Kunstneren ønsket å hedre treneren som sørget for det første gullet til drammens-klubben på 43 år.

Deila med portrett

Ronny Deila med portrettet laget av kunstner Marius Norup Normann

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Veldig spesielt, og veldig uventa. Det er utrolig hyggelig at folk setter pris på den jobben jeg har gjort, sier Deila.

Ikke mottatt tilbud

Og portrettet tyder på at 38-åringen har gjort noe riktig, for nå kan Skiens-gutten bli norges neste fotball-eksport.

Men så langt har ikke Godset fått noen henvendelser på mannen som har forvandlet Strømsgodset til Norges beste fotballag. Selv skjuler ikke Deila sine utenlands-ambisjoner.

– Jeg har kontrakt med Strømsgodset ut 2015. Og det forholder jeg meg til. Og det har jeg har lyst til også, sier Deila.

– Men dersom det plutselig dukker opp tilbud fra utlandet vil det være interessant, akkurat som det er for spillerne mine. Er tilbudet fra en klubb hvor jeg kan utvikle meg videre, og noe jeg virkelig ønsker, må jeg vurdere det. Men jeg har ikke mottatt tilbud. Jeg stortrives i Drammen. Og jeg gleder meg hver eneste dag til å gå på jobb. Så det skal mye til for å dra meg bort herifra, fortsetter Deila.

– Stor sannsynlighet for at Deila blir

Strømsgodsets sportsdirektør Jostein Flo tror sannsynligheten er stor for at Deila er trener i klubben også neste år.

– Han har avtale med oss i to år til. Samtidig kommer det til å bli spekulasjoner rundt han. Vi har gjort det veldig bra. Og som trener er han frontfiguren vår. Søkelyset kommer til å være retta mot ham, men vi konsentrerer oss om den avtalen vi har med Ronny, sier Jostein Flo, som ikke er blitt nedrent av henvendelser på klubbhuset på Gulskogen.

– Sannsynligheten er stor for at han er trener her også neste år. Men det skjer alltid ting i fotball, men tankene våre er på at han har en avtale med oss, og at han blir her, fortsetter Flo.

Vil bygge lag

Deila tok over trener-ansvaret i Strømsgodset før 2008-sesongen. Men selv om utlandet lokker, reiser han ikke ut for enhver pris.

– Det må være til en klubb som har større økonomiske muskler en Strømsgodset. Det viktigste er at det er mulig å skape noe der. Samtidig som du føler at du er ønska, og at du kan bygge den tryggheten og den kulturen som skal til, sier Deila, og fortsetter:

– Samtidig er det spennende å oppleve en ny kultur, nye stadioner, nye motspillere og medspillere. Det er jo spennende bare det, sier Godset-treneren.

Drømmer om Mesterligaen

Neste sesong skal laget hans ut i Mesterliga-kvalifisering. En turnering som 38-åringen har store tanker om.

– En drøm er å kunne være med i Champions League og trene en storklubb i Europa. Det ville jo vært helt vanvittig. Alt er mulig for meg, akkurat som det er for spilllerne mine. En ting som hjelper er å være god nok. Du må ha nok kompetanse. Da tror jeg også mulighetene kommer etterhvert. Så jeg er tålmodig, men samtdig er det deilig å kjenne at jeg har lyst, sier Ronny Deila, som avfeier at det er aktuelt å trene et annet lag i Norge.

– I Norge kan jeg ikke være i en bedre klubb en jeg er nå. Det er jeg ikke i tvil om. Vi er Norges beste lag akkurat nå. Og vi skal gjøre alt vi kan for å bli det neste år også, sier Ronny Deila.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.