NRK Meny
Normal

Deila-effekten som kan redde Vålerenga

Med Ronny Deila som ny sjef på benken tok Vålerenga tre livsviktige poeng borte mot Tromsø i bunnstriden.

Deila

ROLLEBYTTE: De satt sammen, men det var Ronny Deila som hadde tatt over sjefsansvaret på benken mot Tromsø. Her avbildet før kampen på Alfheim.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er selvsagt kjempefornøyde. Dette viser hva vi er kapable til. Vi har hatt en periode der vi ikke har klart å vinne kamper. I dag var det viktig å ha kontroll på kampen og ikke havne under, og etterhvert har vi mer å komme med enn Tromsø, sier Kjetil Rekdal til NRK, og påpeker samtidig at laget nok trenger ett eller to poeng til for endelig å sikre plassen i eliteserien.

Deila-effekt

Rekdal hadde tatt rollen som assistent for Ronny Deila på benken, men var likevel den som tok jobben i intervjusonen etter kampen.

Deila ville ikke snakke med noen etter kampen – og slik blir det ut sesongen, får NRK opplyst.

Men etter å ha ledet treningene i to uker bestemte klubben fredag at Deila tar over treneransvaret også på sidelinja under kampene.

Dermed gikk Kjetil Rekdal inn i rollen som klubbdirektør litt tidligere enn planlagt.

Deila skulle egentlig ta over treneransvaret etter Rekdal fra nyttår, men etter at Vålerenga på nytt ble innblandet i nedrykksstriden gjorde klubben nye grep.

Og Deila-effekten slo inn med umiddelbar virkning i den tøffe bortekampen mot Tromsø på Alfheim, mens Rekdal hadde inntatt rollen som assistent på plassen ved siden av på benken.

Med seieren er Oslo-klubben seks poeng unna Stabæk på den direkte nedrykksplassen før de andre nedrykksrivalene Lillestrøm og Bodø/Glimt spiller sine kamper søndag kveld.

Moa

TØFFE DUELLER: Tromsøs Simen Wangberg i duell med Vålerengas Mohammed Abdellaoue.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Publikum stakk fra stadion

Vålerenga tok ledelsen på en suser fra Henrik Kjelsrud Johansen før pause. Unggutten klemte til fra 20 meter og ballen føk inn i hjørnet nede ved stolpen.

– I sånne kamper er det første målet veldig viktig, og det gav oss luft under vingene, seier Rekdal.

Etter pause økte VIF ledelsen da Moa avsluttet via midtstopper Jonatan Tollås Nation og i mål.

Sju minutt senere raknet det helt for hjemmelaget. VIF trykket på og Tromsø fikk ikke klarert. Daniel Fredheim Holm spilte ballen på tvers til Ghayas Zahid foran mål. U-21- landslagsspilleren avsluttet først svakt rett på keeper, men fikk returen tilbake og fikk satt ballen enkelt i mål fra få meter.

Da reiste mange fra hjemmepublikummet seg og forlot sesongens hittil viktigste hjemmekamp.

– Fikk betalt til slutt

Trener Bård Flovik stod resignert og lente seg mot trenerbenken på sidelinja.

Mens Ronny Deila gliste bredt og jublet ellevilt sammen med resten støtteapparatet til Oslos stolthet.

– De første 75 minuttene er veldig bra, men på slutten slipper vi Tromsø litt for mye til. Men vi fikk skapt en del sjanser og vi scorer mål og det er deilig, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

– Det var deilig og vi trengte disse tre poengene. Vi fikk betalt til slutt og det er herlig å reise hjem med tre poeng, sier Moa til TV 2.

Tøft for Tromsø

Etter fire strake tap har Tromsø gjort det vanskelig for seg selv på slutten av sesongen. Klubben er fortsatt ett poeng foran Lillestrøm på kvalikplass før kanarifuglene møter fortapte Start hjemme på Åråsen senere søndag kveld.

I neste runde venter en tøff bortekamp mot Sarpsborg for Tromsø, mens de avslutter mot Odd hjemme.

Vålerenga møter erkerival Lillestrøm hjemme på Ullevaal neste helg til et gigantisk oppgør i kampen for å overleve. Oslo-klubben avslutter borte mot Viking i siste serierunde.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter