Mesterliga-debutantene herjet på Stamford Bridge

Tre mesterliga-debutanter sørget for 2-2 og poengdeling i gigantoppgjøret mellom regjerende mester Chelsea og Serie A-mester Juventus.

Oscar

Her jubler Oscar (t.v.) og Ashley Cole etter at førstnevnte sendte London-laget i ledelsen.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Chelsea tok kommandoen fra start på Stamford Bridge med to hjørnespark de første tre minuttene. Etter en halvtime med flere nesten-muligheter til begge lag, var det mesterliga-debutanten Oscar som tok ansvar for Chelsea.

21-åringen mottok ballen fra Eden Hazard, la ballen til rette med ett touch og banken ballen via Leonardo Bonucci og i mål.

Vidal

Arturo Vidal feirer utligningen foran Chelseas Branislav Ivanovic.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Chelsea-fansen rakk knapt å sette seg før brasilianeren ladet skuddfoten igjen: Etter et heldig mottak snudde han seg rundt på utsiden av 16-meteren og skrudde ballen vakkert bak en sjanseløs Gianluigi Buffon i Juventus-målet.

– Den første var litt heldig, men dette er klasse. Det er ikke en halvsjanse en gang, og så snur han seg rundt og skrur den i krysset. Vakkert! kommenterte Viasat 4s fotballekspert Rune Bratseth etter kampen.

Juventus skiftet gir

Juventus innså åpenbart alvoret etter kalddusjen og løftet spillet sitt umiddelbart.

Etter 37 minutter fikk italienerne betalt da en annen mesterliga-debutant, Arturo Vidal, fikk stå upresset utenfor 16-meteren, motta ballen og hamre den i lengste hjørnet bak Petr Cech.

Etter pause var det flere nesten-muligheter til begge lag, men det var enda en mesterliga-debutant som skulle markere seg i sluttminuttene:

Fabio Quagliarella ble spilt nydelig igjennom ti minutter før slutt og satt ballen kaldt i mellom beina på Petr Cech. John Terry tok i forkant et steg ut for å sette ham i offside, men kapteinen var for sent ute.

– Skuffende

– Vi prøvde å starte den andre omgangen slik vi startet den første, men det holdt ikke helt inn. Skuffende, sa Chelseas John Obi Mikel i et intervju vist på Viasat 4 etter kampen.

Det kokte på Stamford Bridge i sluttminuttene, og Chelsea-supporterne prøvde å mane heltene sine fremover på banen.

Londonerne kom imidlertid ikke til noen målsjanser på tampen av kampen, og dermed endte det uavgjort mellom blåtrøyene og «Den gamle damen».

Fotball

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB