NRK Meny
Normal

Mesterliga-debutantene herjet på Stamford Bridge

Tre mesterliga-debutanter sørget for 2-2 og poengdeling i gigantoppgjøret mellom regjerende mester Chelsea og Serie A-mester Juventus.

Oscar

Her jubler Oscar (t.v.) og Ashley Cole etter at førstnevnte sendte London-laget i ledelsen.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Chelsea tok kommandoen fra start på Stamford Bridge med to hjørnespark de første tre minuttene. Etter en halvtime med flere nesten-muligheter til begge lag, var det mesterliga-debutanten Oscar som tok ansvar for Chelsea.

21-åringen mottok ballen fra Eden Hazard, la ballen til rette med ett touch og banken ballen via Leonardo Bonucci og i mål.

Vidal

Arturo Vidal feirer utligningen foran Chelseas Branislav Ivanovic.

Foto: Tom Hevezi / Ap

Chelsea-fansen rakk knapt å sette seg før brasilianeren ladet skuddfoten igjen: Etter et heldig mottak snudde han seg rundt på utsiden av 16-meteren og skrudde ballen vakkert bak en sjanseløs Gianluigi Buffon i Juventus-målet.

– Den første var litt heldig, men dette er klasse. Det er ikke en halvsjanse en gang, og så snur han seg rundt og skrur den i krysset. Vakkert! kommenterte Viasat 4s fotballekspert Rune Bratseth etter kampen.

Juventus skiftet gir

Juventus innså åpenbart alvoret etter kalddusjen og løftet spillet sitt umiddelbart.

Etter 37 minutter fikk italienerne betalt da en annen mesterliga-debutant, Arturo Vidal, fikk stå upresset utenfor 16-meteren, motta ballen og hamre den i lengste hjørnet bak Petr Cech.

Etter pause var det flere nesten-muligheter til begge lag, men det var enda en mesterliga-debutant som skulle markere seg i sluttminuttene:

Fabio Quagliarella ble spilt nydelig igjennom ti minutter før slutt og satt ballen kaldt i mellom beina på Petr Cech. John Terry tok i forkant et steg ut for å sette ham i offside, men kapteinen var for sent ute.

– Skuffende

– Vi prøvde å starte den andre omgangen slik vi startet den første, men det holdt ikke helt inn. Skuffende, sa Chelseas John Obi Mikel i et intervju vist på Viasat 4 etter kampen.

Det kokte på Stamford Bridge i sluttminuttene, og Chelsea-supporterne prøvde å mane heltene sine fremover på banen.

Londonerne kom imidlertid ikke til noen målsjanser på tampen av kampen, og dermed endte det uavgjort mellom blåtrøyene og «Den gamle damen».

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.