NRK Meny
Normal

Martials kunstmål sikret United seieren

Anthony Martial, tidenes dyreste tenåring, ble kveldens redningsmann da han satte inn 3-1 med en makeløs enkeltprestasjon bare sekunder etter at Liverpool truet med å ødelegge kvelden for hjemmelaget.

Anthony Martial

DEBUTERTE MED ET BRAK: Anthony Martials fantastiske scoring satte Old Trafford i fyr of flamme

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Den franske 19-åringen kostet United over 400 millioner kroner, og 70 minutter ut i kampen fikk han sin debut.

– Han har vært hos oss i tre dager, og det er for kort tid til å vurdere ham. Men han gjorde et godt inntrykk hos oss disse dagene, derfor valgte jeg å ta ham med på benken i dag, sa Manchester Uniteds manager Louis van Gaal.

– Du kan ikke ønske deg noe mer enn et slikt mål. Mange spillere har scoret i sin debut for meg, så det er et godt tegn, sa United-manager Louis van Gaal til Sky Sports.

Rodgers og van Gaal

EN BEKYMRET OG EN GLAD: Liverpool-manager Brendan Rodgers er skuffet etter kampen mot erkerivalen, mens Louis van Gaal er lettet etter kampen

Foto: Jon Super / Ap

Christian Benteke reduserte Uniteds ledelse til 2-1 på meget vakkert vis da seks minutter gjensto. Målet kom etter en akrobatisk prestasjon som endte med en praktfull volleyscoring.

Og da fryktet de 75.000 på tribunene at kvelden skulle bli ødelagt, for Liverpool var på offensiven etter Uniteds 2-0.

Så gikk United rett i angrep. Martial fikk ballen helt ute på venstresiden – tilsynelatende helt ufarlig.

Enorm enkeltprestasjon

Men ufarlig var det ikke. Martial kjørte fullstendig karusell med Liverpool-forsvaret, driblet seg inn i feltet i stor fart, og satte til slutt ballen lavt og presist forbi Simon Mignolet og inn ved lengste stolpe. 3-1 bare sekunder etter Liverpools redusering. Og det av mannen som fikk sin United-debut da han kom innpå 20 minutter før slutt.

Da var det stemning på Old Trafford.

Laster Twitter-innhold

Det var fire utsøkte scoringer i klassikeren mot erkerival Liverpool på Old Trafford i kveld. Og alle kom etter pause. I første omgang skjedde det så godt som ingenting. United var ikke gode nok til å bryte gjennom, Liverpool var ikke gode nok til å skape kontringer.

Vakre mål

Daley Blind

ÅPNET SCORINGENE: Daley Blind startet scoringsshowet med Uniteds første mål etter et innøvd frisparktrekk

Foto: Carl Recine / Reuters

Ledermålet like etter pause var en perle. Juan Mata la et innøvd frispark lavt langs 16-meterstreken, der Blind knallet til på direkte, rett opp i hjørnet.

Liverpool svarte umiddelbart. De klarte å skape overganger, og like før straffen burde Firmino scoret fra kloss hold. Men Blind stod på streken og klarerte.

Etter 70 minutter gikk Ander Herrera i stor fart inn i Liverpools felt. Der ble han felt av Gomez. Herrera tok straffen selv, og den satte han knallhardt i mål.

Da stod det 2-0, og United så ut til å cruise inn.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.